Hocam birincisi benim bildiğim yabancılar (gerçek ve tüzel kişiler) icra ihalelerine katılamazlar. Yani aareall bank kendisi ya da alman turizm şirketini bu ihaleye katılamaz.
Hadi Türkiye'den bir şirket bulduğunu düşünelim. Emin olun bu ihale gerçekleştikten sonra 1 hafta içinde ihaleye itiraz veya mahkeme kararı getirme hakları var. İhale başlamadan şirketin elinde bunlar olacaktır. İhaleye birisi katıldığı anda iptal ettirilecektir. Kendileri istemediği sürece bu ihale gerçekleşmez. Örnek diyorsanız termal otel ihalesi bir çok katılımcı vardı ve fiyatı hatırlarsanız çok çok uygundu. Fakat ihale başlamadan itiraz edildi ve iptal edildi.
Gelelim aareall bankın bu parayı her halükarda alabileceğine evet alabilir belki. Ama aldığında astarı yüzünü geçecekse ve her geçen zaman daha fazla zarar edecekse bir yerde büyükler zarar kes yaparlar hocam
yani 80 milyon alacağı olan aareall bu borca karşılık bir 80 milyon euro daha ayırıyor ve bu ayırdığı 80 milyon euroyu kredi olarak filan kimseye veremiyor. Ve bu 80 milyon euroyu bilançosunda zarar gösteriyor.
Diğer bir konu her sene ihaleye çıkmak zorunda ve bununla ilgili bütün masrafları aareal yapıyor... İki yılda bir değerleme yaptırmak zorunda tabi bu değerlemeye şirket itiraz etmezse ki eder...
Yani hocam bize göre bunu ipotekle alması gerekir sonuna kadar da gitmesi gerekir doğru, ancak büyükler bizim gibi düşünmezler... Ben orta yolu bulacaklarını ama bu 80 milyon euronun en az %50 iskonto yapılacağına inanıyorum...
17 ocaktaki ihale ve burada katılım olmazsa 14 şubataki ikinci ihale yapılacak. Bunda da katılım olmazsa tekrardan icraya çıkması için şirket itiraz ederse yeni değerleme itiraz bilmem ne derken 1,5-2 seneyi bulabilir... Aareall bunları göz önünde bulunduracaktır.
Karşılık ayırdığı 80 milyon euro ve şirketten minumum alacağı hadi minumum %50 iskontolu olsun 40 milyon euro ile kazanacağı parayı da eklerseniz aareall o parayı yine kat be kat çıkaracaktır.
Onun için büyükler inatlaşmazlar hocam kar ve zarara bakarlar...
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
Yer İmleri