Sayfa 288/637 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben de diyorum ki...artık onsaltın yükseliş döngüsünde...1050 usd ile dip yaptı...artık önümüzdeki 1400 usd ve 1600 usd hedefleri var.

Bazıları da hala 1000 usd altını görecek iddiasında...Sonuçta herkes aynı şekilde düşünse piyasa olmaz...birisi düşüş bekleyecek, birisi yükseliş...zaman kim haklı kim haksız gösterecek.
    sn. Cautionary; yazdığınız hedefler bana göre çok düşük kalmış ben ons altında 1.600 değil 2.000 üstü bekliyorum.
    Vadem 2019 ilk çeyrek sonuna kadar. gram da 270 TL civarı beklentim var. dolar kurunda 4.05~4.15 civarı beklentim var ki şu anki enflasyona göre çok abartı görülmemeli. belki TL de yanılabilirim ama onsun tutmasına daha çok ihtimal veriyorum.

Ben bes te en çok kazançlarımı da gr altın dolar tl ve hisse arasındaki döngüsel geçişlerde sağladım.Şu an da büyük oranda hisse ve gr altındayım.sizin de dediğiniz gibi "..zaman kim haklı kim haksız gösterecek."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Madem konu portföy çeşitlendirmeye geldi, bir soru sorayım. Öncelikle hisseler üstü bir çeşitlendirme şart bu elimizde var ve diyelimki hisseleri inceledik, analiz ettik 5 tane hisse belirledik bunları uzun vadeli biriktirmeye karar verdik.

Bu 5 hisse arasında dağılımı nasıl yaparsınız, 20%'şer şeklinde mi, farklı bir metodunuz var mı?

Bu soruya benzer bir soruyu daha önce sormuştum ancak şimdi biraz daha teorik ve genel konuşalım istedim.

Saygılar.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben de görüşümü belirteyim:Zamanında fakültedeyken hocamız bize ideal bir portfoyün hisse tarafındaki hisselerin adedinin 6-10 arasında olması gerektiğini söylerdi.Portföydeki hisse başı %16,66-10 arası pay edilmesi daha mantıklı derdi..ve buna o zamanlar pek anlam veremezdim. ancak önemini zamanla anladım.kendimde istisnai dönemlerim dışında bunu uygulamaya çalışıyorum büyük ölçüde.
    Çok sayıda hissenin getirisi düşük oluyor.Gelen bilançoları, haberleri takip etmesi yorumlaması vs. çok zaman alıyor.zamanla kişiyi yıpratıp hisseleri takip edemez hale getiriyor..
    Böyle birçok kişi var çevremde.Çok sayıda 25-30 hatta 50 hisse almış kimi de tek bir hisseye bel bağlamış. her ikisi de kabul edilebilir bir risk değil. birinde portföyün getirisi büyük olasılıkla düşük kalacak diğerinde ise hisse de beklenmeyen bir durum olduğunda önlem almak zorlaşacak.

işte uzun vadeli yatırım böyle zamanlarda yapılır, bugün yapılır demiyorum. yani yükseliş trendinde değil, düşüş trendinde. belirlediğiniz hisselerde, belirlediğiniz bir endeks aralığında alım yapılır. örneğin 100bin endekse kadar alım yapma düşüncesindesiniz, paranızı 12 ye bölüp, diyelim 112binde başlayıp, her 1000 puan düşüşte alıp yapabilirsiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Madem konu portföy çeşitlendirmeye geldi, bir soru sorayım. Öncelikle hisseler üstü bir çeşitlendirme şart bu elimizde var ve diyelimki hisseleri inceledik, analiz ettik 5 tane hisse belirledik bunları uzun vadeli biriktirmeye karar verdik.

Bu 5 hisse arasında dağılımı nasıl yaparsınız, 20%'şer şeklinde mi, farklı bir metodunuz var mı?

Bu soruya benzer bir soruyu daha önce sormuştum ancak şimdi biraz daha teorik ve genel konuşalım istedim.

Saygılar.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu 5 hisse arasında dağılımı son 252 günlük getirilerin ortalamalarından farkı alarak standart sapmalarının yani risklerini hesaplarım. En düşük risk ile en yüksek getiriyi optimizasyon tekniği ile BIST100 endeksi kıyaslama yaparak hesaplarım. Böylelikle riski en düşük getirisi en yüksek dağılımı excel çözücü bana vermiş olur.

Bunlar bana çok karmaşık gelir diye düşünürsen. Bu 5 hissenin endeks ağırlığını portföyümü yansıtırım.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    işte uzun vadeli yatırım böyle zamanlarda yapılır, bugün yapılır demiyorum. yani yükseliş trendinde değil, düşüş trendinde. belirlediğiniz hisselerde, belirlediğiniz bir endeks aralığında alım yapılır. örneğin 100bin endekse kadar alım yapma düşüncesindesiniz, paranızı 12 ye bölüp, diyelim 112binde başlayıp, her 1000 puan düşüşte alıp yapabilirsiniz.
    Her 1000 puan düşüş sonrası alım yaparsanız 100.000 endekste ne yapacaksınız?

6.  Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    Bu karşılaştırmalarda tekil diye isimlendirebileceğim yatırım araçlarıyla , çoğul saydığım endeks getirilerinin karşılaştırılması bana oldum olası çok anlamsız geliyor... endeks getirisinin hiçbir geçerliliği yok ki ... 10 senelik periyot için bi konya, mardin, adana , tüpraş vs. listesi oluşturup koysunlar o zaman geçerli karşılaştırma olur benim için... Bu arada paylaştığınız için teşekkürler... Sevgiler...Saygılar...

Merhaba,

Ben de tam bu konuda bir çalışma yapmak istiyorum.

2003 - 2017 için hali hazırda bir karşılaştırma yaptım, şimdilik şu veriler var:
    *BIST100
    *BIST30
    *XTM25 (Temettü 25 endeksi)
    *Dolar
    *Euro
    *Gram Altın
    *Mevduat
    *Kira getiri
    *Enflasyon

XTM25 endeksi özellikle ilgimi çekti, en yüksek temettü verimine sahip şirketleri içeriyor. Yalnız şirketlerin verdikleri nakit temettü tutarını göz ardı ediyor. Yine de şaşırtıcı şekilde karşılaştırmada en iyi performansı XTM25te gözlemledim. Temettü tutarları eklense daha da yüksek olurdu.

Sizin dediğiniz gibi 4-5 şirketlik "özel endeksler" yaparak karşılaştırmaya eklemek istiyorum.

Fakat hangi şirketleri alacağıma karar veremedim. Ben 2006da ilk defa aldığım ASELSAN ve BİM'i almayı düşünüyorum. Burada öneriler yaparsanız bir konsensüsle seçebiliriz. Sonra da karşılaştırmaya eklerim.

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Her 1000 puan düşüş sonrası alım yaparsanız 100.000 endekste ne yapacaksınız?
    diyelim portföyünde hisse yatırımlarına max %30 ayırıyorssun...belirlediğin seviyeye kadar alımlarını bölerek tamamlarsın...ha 100 bin bekliyordun, 90 bine indi...bu durumda mesela portföydeki gram altın miktarını %30 dan %10 düşürüp...%20 ile 90 binden de kademeli alımlara başlarsın.

yani dinamik bir portföy alakasyonu olmalı...ben şahsen 100 bin seviyesine kadar %20 olacak hisse oranımı...90 bine inilirse seve seve %40 a çıkarabilirim...zaten bu durumda portöydeki defansif varlıklarda (gram altın, döviz vs) iyi primler yakalanmış olacaktır.

bu nedenlerden portföydeki çeşitlendirme, tatminkar bir getiri için olmazsa olmaz bence.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    diyelim portföyünde hisse yatırımlarına max %30 ayırıyorssun...belirlediğin seviyeye kadar alımlarını bölerek tamamlarsın...ha 100 bin bekliyordun, 90 bine indi...bu durumda mesela portföydeki gram altın miktarını %30 dan %10 düşürüp...%20 ile 90 binden de kademeli alımlara başlarsın.

yani dinamik bir portföy alakasyonu olmalı...ben şahsen 100 bin seviyesine kadar %20 olacak hisse oranımı...90 bine inilirse seve seve %40 a çıkarabilirim...zaten bu durumda portöydeki defansif varlıklarda (gram altın, döviz vs) iyi primler yakalanmış olacaktır.

bu nedenlerden portföydeki çeşitlendirme, tatminkar bir getiri için olmazsa olmaz bence.
    Portföy tahsisatını değiştirerek politik olarak uyarlama yapma hakkımız varsa tabii ki daha dinamik bir yapımız olacaktır. Diğer yandan anladığım kadarıyla buna benzer yatırımlarda BES gibi düzenli para girişi oluyor. Değil mi?

Sayfa 288/637 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •