Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
159,70 9.99 14:30
14.980,00 9.99 14:18
356,25 9.95 13:55
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 14:31
90,85 -7.77 14:31
3,34 -7.73 14:31
539.997,50 -7.71 13:55
151,50 -7.51 14:31
Azalan Hisseler

İşlem

5.633.756.392,00 14:31
5.626.500.386,45 14:31
4.985.525.595,24 14:31
4.908.878.810,55 14:31
4.744.348.815,03 14:31
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    işte uzun vadeli yatırım böyle zamanlarda yapılır, bugün yapılır demiyorum. yani yükseliş trendinde değil, düşüş trendinde. belirlediğiniz hisselerde, belirlediğiniz bir endeks aralığında alım yapılır. örneğin 100bin endekse kadar alım yapma düşüncesindesiniz, paranızı 12 ye bölüp, diyelim 112binde başlayıp, her 1000 puan düşüşte alıp yapabilirsiniz.
    Her 1000 puan düşüş sonrası alım yaparsanız 100.000 endekste ne yapacaksınız?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Her 1000 puan düşüş sonrası alım yaparsanız 100.000 endekste ne yapacaksınız?
    diyelim portföyünde hisse yatırımlarına max %30 ayırıyorssun...belirlediğin seviyeye kadar alımlarını bölerek tamamlarsın...ha 100 bin bekliyordun, 90 bine indi...bu durumda mesela portföydeki gram altın miktarını %30 dan %10 düşürüp...%20 ile 90 binden de kademeli alımlara başlarsın.

yani dinamik bir portföy alakasyonu olmalı...ben şahsen 100 bin seviyesine kadar %20 olacak hisse oranımı...90 bine inilirse seve seve %40 a çıkarabilirim...zaten bu durumda portöydeki defansif varlıklarda (gram altın, döviz vs) iyi primler yakalanmış olacaktır.

bu nedenlerden portföydeki çeşitlendirme, tatminkar bir getiri için olmazsa olmaz bence.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    diyelim portföyünde hisse yatırımlarına max %30 ayırıyorssun...belirlediğin seviyeye kadar alımlarını bölerek tamamlarsın...ha 100 bin bekliyordun, 90 bine indi...bu durumda mesela portföydeki gram altın miktarını %30 dan %10 düşürüp...%20 ile 90 binden de kademeli alımlara başlarsın.

yani dinamik bir portföy alakasyonu olmalı...ben şahsen 100 bin seviyesine kadar %20 olacak hisse oranımı...90 bine inilirse seve seve %40 a çıkarabilirim...zaten bu durumda portöydeki defansif varlıklarda (gram altın, döviz vs) iyi primler yakalanmış olacaktır.

bu nedenlerden portföydeki çeşitlendirme, tatminkar bir getiri için olmazsa olmaz bence.
    Portföy tahsisatını değiştirerek politik olarak uyarlama yapma hakkımız varsa tabii ki daha dinamik bir yapımız olacaktır. Diğer yandan anladığım kadarıyla buna benzer yatırımlarda BES gibi düzenli para girişi oluyor. Değil mi?

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Portföy tahsisatını değiştirerek politik olarak uyarlama yapma hakkımız varsa tabii ki daha dinamik bir yapımız olacaktır. Diğer yandan anladığım kadarıyla buna benzer yatırımlarda BES gibi düzenli para girişi oluyor. Değil mi?
    BES ten fon çıkışı yapamıyorsun...BES al ve takip et modeli bir yatırım...Mümkünse 50 li yaşlardan önce çıkmamak lazım....Sığınılacak son liman gibi düşünmek gerek.

Portföy çeşitlendirmede diğer önemli bir konu likiditeydi...yani kayıpsız bir şekilde nakite dönebilmek...Bu nedenle portföyde kısa vadeli mevduat ya da likit fon da bulundurmalı...ayrıca dolar-euro döviz sepeti de likit fon benzeri kaynak olarak düşünülebilir. Bu likit enstrümanlar azaltılıp hisse portföyü için ayrılan tutar arttırılabilir.

Kastettiğiniz BES de hisse fonu almaksa, yılda 6 kez fon değiştirme sınırı olduğu için hisse yatırımı için BES i çok tercih etmezdim (u-30 endeks fonu, borsa çok büyük düşüş yaşar ve uzun vadeli diplere ulaştığı kanaatine varrısam, risk alıp BES te te endeks fonu alabilirim tabii ki).

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    BES ten fon çıkışı yapamıyorsun...BES al ve takip et modeli bir yatırım...Mümkünse 50 li yaşlardan önce çıkmamak lazım....Sığınılacak son liman gibi düşünmek gerek.

Portföy çeşitlendirmede diğer önemli bir konu likiditeydi...yani kayıpsız bir şekilde nakite dönebilmek...Bu nedenle portföyde kısa vadeli mevduat ya da likit fon da bulundurmalı...ayrıca dolar-euro döviz sepeti de likit fon benzeri kaynak olarak düşünülebilir. Bu likit enstrümanlar azaltılıp hisse portföyü için ayrılan tutar arttırılabilir.

Kastettiğiniz BES de hisse fonu almaksa, yılda 6 kez fon değiştirme sınırı olduğu için hisse yatırımı için BES i çok tercih etmezdim (u-30 endeks fonu, borsa çok büyük düşüş yaşar ve uzun vadeli diplere ulaştığı kanaatine varrısam, risk alıp BES te te endeks fonu alabilirim tabii ki).
    Benim odaklandığım nokta BES değil. BES'in kuralları belli ve dışsaldır. Bu konu başlığına uygun olarak bireysel fon yönetimi konusuyla ilgili fikir alış verişinde bulunmanın faydalı olduğuna inanıyorum. Burada akla gelen ilk soru portföye düzenli nakit konup çekilecek mi yoksa katı bir şekilde yatırım vadesi sonuna (örneğin yılda bir) kadar portföydeki kaynak miktarı değiştirilmeyecek mi?

Diğer bir anlatımla, portföyün %50'si altın %50'si gümüş olsun. Her ay 100 TL tasarruf ediyorum. Bu tasarrufu portföye aktarmak mı doğru aktarmayıp dönem sonu yeniden tahsis etmek mi?

Tek bir doğru olmadığı için tüm dostların katkı vermesi güzel olacaktır

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •