Sayfa 69/777 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 545 - 552 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Forum acildigindan beri dolar sopaliyorum surekli yszdim özellikle globalde.
    Dikkat cekici bir durum var..
    Globalde dolar tepkisi baslayabilir.
    Bi iki abd enflasyon verisi desteklerse ozellikle . Ytd

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    .....VERİMSİZ EKONOMİYE GEÇİŞ MODELİ.....

Ne güzel, yeni ekonomik modelimiz vatana millete hayırlı olsun..

Üzgünüm Gund dolarda yükseliş kaçınılmaz..

Ayrıca Sn Power'ı aylar öncesinden KGF'nın kalıcılığı konusundaki isabetli tahmininden dolayı kutluyorum..
    benim veri kaynaklarım sağlam, KGF'nin bitmeyeceğini çok önceden biliyordum. Ben dolarcı olduğum için KGF yi destekliyorum. eğer KGF'ye para yetmezse MB fazlasan para basıp bankalara versin. bassın anasını satayım benim işime gelir.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    benim veri kaynaklarım sağlam, KGF'nin bitmeyeceğini çok önceden biliyordum. Ben dolarcı olduğum için KGF yi destekliyorum. eğer KGF'ye para yetmezse MB fazlasan para basıp bankalara versin. bassın anasını satayım benim işime gelir.
    Bu durumda 7.5 falan kesmez..
    10 tl yi geçeriz..

convertible olmayan bir para biriminde karşılıksız çoğaltım yaptığın durumda bütün dünyanın köpekbalığı fonları yatırımcıları senin TL ni milyarlarca dolar shortlar durduramazsın..

Hem shortlamak için TL ihtiyacından ötürü hemde short un kendisinden ötürü dolar ve faiz süper ötesi yükselir..

Mevcut kredi yükünün yarısı kadar bir borcu 1 senede yazarız..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bu durumda 7.5 falan kesmez..
    10 tl yi geçeriz..
    geçsin daha iyi,hadi bakalım KGF yi bitirecek bir babayiğit varmı görelim. isteselerde bitiremezler anında borç zincirleri kırılır,bunu biliyorlar.Borç zincirleri kırılmasın diye TL sonuna kadar kullanılacak. TL ci net 13'e bu durumda nasıl razı oluyor anlamak çok güç.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Belirtmiştim ABD'nin dış ticaret açığının kapanma yolu değersiz dolar değildir..ABD'nin 2017 dış ticaret rakamları doların değer kaybetmesine rağmen azalmamıştır..rakamlar çok büyüktür ve değersiz dolarla kapanasıda yoktur..Trump ciddi ise tek yapabileceği şey itahalata vergi koymaktır..bunun ise ciddi sonuçları olur..bu aylarda bu konuda bir karar verecek sanırım..
    ABD-ÇİN ticaret savaşı alev alabilir..Öncelikle masada çelik ve alimunyum konuları var..

Bu hafta perşembe günü ABD ticaret bakanlığının hazırladığı fikri mülkiyet hırsızlığı raporu beyaz saraya sunulacak..

Haftayada aluminyumla ilgili ayrı bir soruşturma sonucu beyaz saraya iletilecekmiş..

Trump bu ürünlerde ithalata kısıtlayıcı tedbirler uygularsa ticaret savaşları start almış olur kanımca..

Dolayısıyla geçen haftaki ÇİN'in tahvil çıkışından sonra olduğu gibi restleşmeler ciddileşirse bono piyasası ve borsaların karışması çok mümkün gibi..izleyelim bakalım..

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ABD-ÇİN ticaret savaşı alev alabilir..Öncelikle masada çelik ve alimunyum konuları var..

Bu hafta perşembe günü ABD ticaret bakanlığının hazırladığı fikri mülkiyet hırsızlığı raporu beyaz saraya sunulacak..

Haftayada aluminyumla ilgili ayrı bir soruşturma sonucu beyaz saraya iletilecekmiş..

Trump bu ürünlerde ithalata kısıtlayıcı tedbirler uygularsa ticaret savaşları start almış olur kanımca..

Dolayısıyla geçen haftaki ÇİN'in tahvil çıkışından sonra olduğu gibi restleşmeler ciddileşirse bono piyasası ve borsaların karışması çok mümkün gibi..izleyelim bakalım..
    ABD içine kapanacak başka çaresi yok,o zaman dolar epey değerli olacak.aslında ABD halkı da dünyanın geri kalanını iplemez ve bilmezde. ABD kendi kendine fazlasıyla yeter,yıllardır çöp EM leri besledi,yeter artık. TRUMP haftasonu bu çöp EM lere lağım çukuru dedi ve çok HAKLI TRUMP başkan.

ABD'nin içine çekilmesi sorunlarını çözmez ama bu işlerden en çok zararlı çıkanlar başta Çin ve EM'ler olurlar..global resesyon kaçınılmaz olur bu durumda..herkes nasibini alır..

Haklısın ABD'liler dünyanın geri kalanıyla pek ilgilenmiyorlar..Trump'ın dünyaya bakışı aşağıdaki şekilde karikatürize edilmiş..

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ABD'nin içine çekilmesi sorunlarını çözmez ama bu işlerden en çok zararlı çıkanlar başta Çin ve EM'ler olurlar..global resesyon kaçınılmaz olur bu durumda..herkes nasibini alır..

Haklısın, Trump'ın dünyaya bakışı aşağıdaki şekilde karikatürize edilmiş..

TR nin yeri sol üst köşede. TRUMP başkan çok çok haklı. Ben EM leri dünyanın kanseri olarak görüyorum,hiç bir geleceği olmayan asalaklar sürüsü.

Sayfa 69/777 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •