Sayfa 71/777 İlkİlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 561 - 568 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/...lefon-2175777/

Trump telefon ile CM ını değil Ziyarette olan katar emirini arıyor..
    Ne dedi acaba..

Sabah 3.83 üzerini gören dolar 3.79 un altına gevşedi.

Borsa -1 den +1.8 e geldi..Daha da alıyorlar..

İlginç şeyler oluyor.

Doları hesap ederken cari açık enflasyon MB faiz artırdı artırmadı ya ilaveten büyük resmi göremeyen kaybeder..

2. Bi pacavra gibi yere attilar dolari

3. DOW 26.000 i geçti
    4-5 ay önce 22 lerde idi..

Yüzde 25 yükseliş..
    Faizin 1.5 enflasyonun 2 olduğu bi yerde bizim yüzde 250 yükselmemiz gibi birşey..

DOW un grafiği bitcoin in grafiğine benzemeye başladı..

2018 yılı ocak ayı itibari ile global fiyatlamalarda anomaliler artmaya başladı..

Saflar belirginleşiyor sanki..Çok çalkantılı bir yıl olabilir..Çokkk..Öyle böyle değil..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Aynen..daha geri sarmanın ucunu bağlıyamıyorlar, ama piyasalar 9 ay önceden keseceklermiş gibi tavır almak zorunda hissediyor kendini..

Geçen hafta FED tutanaklarından kademeli artışa devam çıktı..piyasalar bu kadar iplemedi..

Bakalım ne zamana kadar sürecek bu dans..
    Ortalıkta bir sürü fırıldak dönüyor ya..

Dah dün bu ayki ECB toplantısında QE'nin Eylül ayında bağlanacağından felan bahsediliyordu..bugün yalanlandı..daha bekliyeceklermiş..

ECB unlikely to ditch bond-buying pledge next week: sources

https://www.reuters.com/article/us-e...-idUSKBN1F514W

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    DOW 26.000 i geçti
    4-5 ay önce 22 lerde idi..

Yüzde 25 yükseliş..
    Faizin 1.5 enflasyonun 2 olduğu bi yerde bizim yüzde 250 yükselmemiz gibi birşey..

DOW un grafiği bitcoin in grafiğine benzemeye başladı..

2018 yılı ocak ayı itibari ile global fiyatlamalarda anomaliler artmaya başladı..

Saflar belirginleşiyor sanki..Çok çalkantılı bir yıl olabilir..Çokkk..Öyle böyle değil..
    Olmadı, o zaman dolar düşmez..güvenli liman olur ha, söyliyeyim..

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/...lefon-2175777/

Trump telefon ile CM ını değil Ziyarette olan katar emirini arıyor..
    Ne dedi acaba..

Sabah 3.83 üzerini gören dolar 3.79 un altına gevşedi.

Borsa -1 den +1.8 e geldi..Daha da alıyorlar..

İlginç şeyler oluyor.

Doları hesap ederken cari açık enflasyon MB faiz artırdı artırmadı ya ilaveten büyük resmi göremeyen kaybeder..
    TL de olan üçün birini alır,en kötü euro,gbp falan alın. büyük resimde TL ye yer yok. TL çoktan bitti. Gund kafandakiler tümden yanlış,şok deval ile anlayacaksın ama geç olacak. TL enayileri kandırmaya yarayan çocuk emziğidir.

Alıntı Originally Posted by freeman001 Yazıyı Oku
    sayın enki peki yuan da muhtemel bir devaülasyon bekliyor musunuz? Olursa sizce ne olur?
    Merhabalar, epeydir Yuan'da pek çok kişi gibi bende deval bekliyorum da, olmuyor..

Bana göre asrın balonu ÇİN..ÇİN'de yatırım balonu, borç balonu, GM balonu vb. hepsi mevcut..Zaten devletçi bir ekonomiden serbest bir ekonomiye geçişte genelde arpa fazla kaçırılır ve işin sonu devalle sonuçlanır..ancak ÇİN üretim ekonomisi ve tasarrufları çok fazla..MB rezervleride malum..ancak bildiğim, balonların büyüklüğüde bunlarda çok fazla..

Benim tahminim ABD'nin ticaret kısıtlamalarına karşı ÇİN'in yapacağı ilk hamlelerden biri Yuan'da devale gitmek olabilir..ABD'nin epeydir ÇİN'i kur manupulatörü olarak suçlamasından dolayı ÇİN kurunu uzun süredir kontrol altında tutuyordu..örneğin geçen seneler bu uğurda 1 trilyon dolar civarında rezerv kaybettiler..

Tabiki bu tür devalin çok büyük olamaması gerekiyor kanımca..mesela en fazla %5-10..aksi takdirde içerdeki bir sürü dolar yükümlüsü firma, bankalar ayvayı yiyebilir..

2015 Ağustos'ta Çin'in yaptığı yüzde %3 civarındaki bir deval dünyada nasıl bir tedirginlik yarattı malum..bundaki temel sebep ÇİN'de daha fazla deval olur mu kuşkusuydu..bildiğimiz gibi daha fazlası olmadı ve ortalık duruldu..

Birde 2105 Aralık'ta FED faizleri arttırmıştı..FED Ocak ayında da 2016 yılında 4 faiz arttırımım var demişti..ÇİN ve diğer EM'ler yamulmaya başlayınca Yellen daha sonra geri adım atmak zorunda kalmıştı..artık global dünyada hiç bir şey birbirinden bağımsız değil..ABD'ninde bu işten zararlı çıkacağı kesin..

Neyse sadede gelirsek, başta ÇİN ve diğer EM'lerde yıllardır bol ve ucuz paradan dolayı EM borç balonu oluşmuş durumda..

ÇİN'de diğer EM'lere bulaşma riskide dahil , %20-25 ve üstünde zorunlu bir Yuan devalinin batının bankacılık sistemini zorda bırakacağı söyleniyor..özelikle İngiliz ve Avrupa bankacılığını..malum verilen borçlar dolar üzerinden..selamlar..

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Merhabalar, epeydir Yuan'da pek çok kişi gibi bende deval bekliyorum da, olmuyor..

Bana göre asrın balonu ÇİN..ÇİN'de yatırım balonu, borç balonu, GM balonu vb. hepsi mevcut..Zaten devletçi bir ekonomiden serbest bir ekonomiye geçişte genelde arpa fazla kaçırılır ve işin sonu devalle sonuçlanır..ancak ÇİN üretim ekonomisi ve tasarrufları çok fazla..MB rezervleride malum..ancak bildiğim, balonların büyüklüğüde bunlarda çok fazla..

Benim tahminim ABD'nin ticaret kısıtlamalarına karşı ÇİN'in yapacağı ilk hamlelerden biri Yuan'da devale gitmek olabilir..ABD'nin epeydir ÇİN'i kur manupulatörü olarak suçlamasından dolayı ÇİN kurunu uzun süredir kontrol altında tutuyordu..örneğin geçen seneler bu uğurda 1 trilyon dolar civarında rezerv kaybettiler..

Tabiki bu tür devalin çok büyük olamaması gerekiyor kanımca..mesela en fazla %5-10..aksi takdirde içerdeki bir sürü dolar yükümlüsü firma, bankalar ayvayı yiyebilir..

2015 Ağustos'ta Çin'in yaptığı yüzde %3 civarındaki bir deval dünyada nasıl bir tedirginlik yarattı malum..bundaki temel sebep ÇİN'de daha fazla deval olur mu kuşkusuydu..bildiğimiz gibi daha fazlası olmadı ve ortalık duruldu..

Birde 2105 Aralık'ta FED faizleri arttırmıştı..FED Ocak ayında da 2016 yılında 4 faiz arttırımım var demişti..ÇİN ve diğer EM'ler yamulmaya başlayınca Yellen daha sonra geri adım atmak zorunda kalmıştı..artık global dünyada hiç bir şey birbirinden bağımsız değil..ABD'ninde bu işten zararlı çıkacağı kesin..

Neyse sadede gelirsek, başta ÇİN ve diğer EM'lerde yıllardır bol ve ucuz paradan dolayı EM borç balonu oluşmuş durumda..

ÇİN'de diğer EM'lere bulaşma riskide dahil , %20-25 ve üstünde zorunlu bir Yuan devalinin batının bankacılık sistemini zorda bırakacağı söyleniyor..özelikle İngiliz ve Avrupa bankacılığını..malum verilen borçlar dolar üzerinden..selamlar..
    ABD bu, adamın 1 trilyon $'ına el koydu. doları basan dünyayı da kontrol eder. çin o 1 trilyon $'ı biriktirmek için hayvan gibi çalışmış ve ihracat yaptı ama buhar oldu gitti. ABD yi kimse hafife almasın,çok tehlikeli bir ülke. ABD'yi vareden derin dünya gücü 1990 ikinci yarısından itibaren çin'i bir fabrikaya çevirdi,kimse bunları bilmiyor. çin mucizesi diyorlar sadece GÜLÜYORUM. şimdi bu güç dümeni diğer asya ülkerine ve hindistana çevirdi. kokuyu erken alan ABD uydusu japonya çoktan güney asya ülkelerinde tayland merkezli bir sistem kurdu ve mass. üretimini oraya kaydırmakla meşgul. bunları bu başlıktaki soytarı troller bilmez,onlar ancak kuru gürültü yapar.

Sayfa 71/777 İlkİlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •