Originally Posted by
Realtor
Sn Beyazyaka arkadaşlar,
Bu forumda çok yazdım ama eski yazılar unutulup gidiyor arada sırada güncelleme yapmak lazım.
Rant bu ülkenin tatsız bir gerçeği. Gelişmekte olan bir ülkede yaşamamız, kentleşme oranının sürekli artması, göç, nüfüs artışı, genç nüfüsun fazlalığı, vb bir sürü faktör, kişilerin emek vermeden inanılmaz servetler kazanmasına yol açıyor.
Bu rant büyük bir iştahla, etik değerler, çevre çekinceleri dikkate alınmadan paylaşılıyor. Rantı kazanan güçleniyor. Bunun yanında, eğitimli, etik değerlere sahip kesim ranta uzak ve güç kaybediyor.
Geçen hafta Anadolu'da bir ilçedeydim. Tesadüfen bir kasapla tanıştım. Kendisi, ailesi, çevresi, herkes bu rantın peşinde ve sahip oldukları, yönettikleri nakit para İstanbul'da çevremdeki ne işletme sahibinde ne üst düzey yöneticide var. Bu sadece son yaşadığım örnek. Bu gibi örneklere neredeyse her ay en az bir kez tecrübe ediyorum.
Bir kesim gelecekten umutsuz, mutsuz, hayatı askıya almış şekilde yaşıyor. Diğer bir kesim ise son derece motive ve organize şekilde alımlarına ve ranttan fayda görmeye devam ediyor.
Arkadaşlar, bu ranttan payınızı bir şekilde almanız lazım. Etik değeri, çevreyi unutun demiyorum. Ama bu şark kurnazları ile aynı ülkede yaşıyorsak gözümüzü bizimde açmamız lazım.
Gayrimenkulün iyi yada kötü dönemi yok. Her dönem, spesifik olarak iyi yada kötü tekil yatırım fırsatları mevcut. Forumda değerli bilgiler nadir olsada paylaşılıyor.
170 -200 çarpan arası yerler değerlendirilebilir.
Arsa payı önemlidir - Kat mülkiyeti yada en azından kat irtifakı arayın.
5-7 kat arası tercihtir,Güney cephe tercihtir
Projeye girmeyin. Hazır yer tercih edin.
Çevrenizde arsa ticareti yapan güvenilir bir tanıdığınız var ise mutlaka gidin bilgi alın. Esas rant arsada çünki.
Şu an fiyatlar durgun. Acele etmeye gerek yok ama niyetiniz varsa bölge belirleyip kelepir araştırabilirsiniz.
Forumu 10 seneyi aşkın süredir takip ediyorum. Her dönem emlak yatırım kötüdür fikri ağır basıyor. Maalesef fiyatların yükseldiği dönemler alım iştahı daha fazla oluyor. Şu an durgunluk dönemi. Hatta İstanbul için fiyatların gerilediği bir dönem. Takipte olun. Az yada sıfır borçlanma ile alım şanslarınız olabilir.
Saygılar,
Yer İmleri