Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 897/1014 İlkİlk ... 397797847887895896897898899907947997 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,169 - 7,176 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Bir insanın "ev almak ne kadar mantıklı" başlıklı forumda uzun süredir zaman geçirmesi için ev almak konusunda fırsatları takip ettiğini gösterir.
    Hem bu konudaki firsatlar seni ilgilendirmiyor hem de burada mesai yapiyorsan aylaklık ediyorsundur. Ona da saygım var, stres atiyorsundur, işin gücün yoktur.
    Kahveye takılır gibi gelip gevezelik edip, memleketi kurtarıp eve donersin. Ev, emlak fırsatlarını takip edenlere hakaret etme. Ben bir emlak yatirimcisiyim. Avantajlı bulduğum zaman (özellikle projeden) %100 tam portföyümle de girerim. Çünkü eğer doğru fiyata, doğru proje olursa çooook kazandırır.

Buraya sağdan soldan tokat yemiş orneklerleri yapıştırmakta bu gerçek değişmez.

O zaman ticaretin her türünde tokat yiyenlerin örnekleri buraya konabilir, sonuçta ticaret yapmak salaklik mi diyeceğiz?

Borsada tokat yiyenler yüzünden hisse senedine yatırım yapılmaz mı denir? Adam vakti zamanında komik F/K ile işlem görürken (atıyorum) Eregli-froto almamış, 30 F/K lı masa sandalye şirketine 200 bin bağlamış. Niye? Borsacı öğretmen teyzeoğlundan duydu diye. Şimdi bu adam kazığın büyüğünü yiyecek hakkıyla.

Ben emlak tan bugün, öyle 3-4 sene önce değil, öyle para kazanan örnekler veririm, o para sadece yılbaşı piyangosunda var.

İstanbul örneklerini de tüm Türkiye de geçerliymiş gibi farz ve kabul etmeyiniz.
    Hadin size de iyi cumalar . İstanbul da yaşayıp ABD den mi örnek verelim yada borsa veya Dolar ile ilgili yorum mu yapalım ! Ayrıcana ! burası ` şu anda BETON almak ne kadar doğru bir yatırım` topiği, Türkçe okuduğunu anlayabilen bir beyin bunun sadece beton övmek anlamına gelmediğini, karşı görüşte içerdiğini de bilir ya neyse...

Bazı firmaların kendilerinden konut alanları resmen sağmal inek gibi sağıyorlar ...

nasıl olsa markadır kolayca kiraya veririz kolayca primli satarız ...

Vatandaşı resmen öpüyorlar ...

Ne umduk ne bulduk hikayesi ...

3.  Alıntı Originally Posted by Mr.CO Yazıyı Oku
    Arkadaslar danismak istedigim bir konu var. Yatirim icin almak istedigim bir ev var. Oturdugum ev kendimin. Kredi kullanarak bir ev almak istiyorum. Detaylari sogle yaziyim. Halkalida park aparts veya evostarda 1+1 200 bine bir ev bulabilirim saniyorum . Burada evler neredeysr 1 1.5 senedir prim yapmamis durumda. Zaten istanbul genelindede ayni sekilde seyir devam ediyor. Bahcelievlerde oturuyorum evim iki sene onceki fiyati ile ayni eder. Suan konut kredileri faizleri cok ta yukselmeden* Bir kredi kullanmayi dusnuyorum. 50 bin pesin 150 kredi ceksem 6-7 yil cok faiz bindirmez ve odenir. 6 yil 150 bin icin kredi odemesi aylik 3 bin.* Aslinda gelmek istedigim nokta su mevduat fazileri cok yuksek 200 bin tl icin bir aylik net getiriniz nerdeyse 2 bin tl. Bu evi kiraya versem en fazla 900 tl veya bin tl eder. Ancak enflasyon iki senedir cok yuksek ve bu bir sure devam exevek gibi gkrunuyor. Bu sene yuzde 15 zam aldim ornegin kurumsal bir firnafa calisiyorum ve hersene enflasyonun uzerinde zam aliyorum 3000 kredi taksidinin 1000 tl sini kiraci odese 2000 tl bana kaliuor ve sadece enflasyondan dolayi alacagim zam ( enflasyonun hersene bogle gitmeyevegini soglemeyin sakin) hersene bu kalan 2000 tl lik odemeyi benim icin daha fa kucultecek. Keza ev kiralari enflasyonla artacak hadi artmadi portakalin kilosunun 6 lira oldugunu dusunursek bu enflasyon ile bu evlerin fiyati 200 bin kalmasi imkansiz. Yani konut piyasasi cok canlanmasada artacak cunku paranizin degeri olmayacak ama alinmis ev alinmis olacak. Bugun ikiyuz 3 sene sonra 275 belki. uc sene yuzde 15 zam alsaniz maasiniz uc sene onceye gore yuzde elli zamli aldiginiz. kredinin odemesi sabit. B7 enflasyonist duzende suan bu evi primsiz hali ile almak nr kadar mantikli sizin goruslerinizi mrrak ediyorum. Evlerin kiraci sorunu yok sanirim mutlaka bulunur. Krda evi olan bir arkadas varsa bilgi vrirse sevinirim. Evin bedeli suan icin 200 kiradan cok az yuksek olabilir ama evler 4 5 senelik. Enflasyonun alio basini gittigi su donemde sattiginumiz bir gayrimenkulu bir iki sene sonra cok daha yuksek meblaglara alabilirsiniz. Suan fetret devri sonrasina bakacagiz. Tekrar rakamlara bakacak olursak 200 binin sadece faizi 2000 tl yapiyor ve iki kira bedeli. Ancak benim dusunceme gore 3 sene sonra almamis oldugunuz 1000 tl lik fark 36 bin ( bilesik faizle 40 bin* olsun) ederken evin fiyati cok daha fazla artmis olacak.*
    Genel olarak planınız güzel. Güncel durum alıcının lehine olduğu için alımınızı olabildiğince pozitif hale getirin. Tavsiyelerim;
    Çarpan olarak 170 hedefleyin ( 1000 kira ise max 170.000 ödeyin)
    Kesinlikle projeye girmeyin (ödeme planı ne kadar cazip olursa olsun)
    Kiracı ile tanışın, planlarını ve nasıl birisi olduğunu öğrenin ve anlaşabiliyorsanız alım yapın.
    Saygılar,

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-42827877

İnsan heryerde aynı

( Fransa )Le Progres'in haberinde "Marketteki Nutella stokları 15 dakikada tükendi. Müşteriler de mor gözlerle sğpermarketi terk etti" dendi.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5. Sn Beyazyaka arkadaşlar,

Bu forumda çok yazdım ama eski yazılar unutulup gidiyor arada sırada güncelleme yapmak lazım.

Rant bu ülkenin tatsız bir gerçeği. Gelişmekte olan bir ülkede yaşamamız, kentleşme oranının sürekli artması, göç, nüfüs artışı, genç nüfüsun fazlalığı, vb bir sürü faktör, kişilerin emek vermeden inanılmaz servetler kazanmasına yol açıyor.

Bu rant büyük bir iştahla, etik değerler, çevre çekinceleri dikkate alınmadan paylaşılıyor. Rantı kazanan güçleniyor. Bunun yanında, eğitimli, etik değerlere sahip kesim ranta uzak ve güç kaybediyor.

Geçen hafta Anadolu'da bir ilçedeydim. Tesadüfen bir kasapla tanıştım. Kendisi, ailesi, çevresi, herkes bu rantın peşinde ve sahip oldukları, yönettikleri nakit para İstanbul'da çevremdeki ne işletme sahibinde ne üst düzey yöneticide var. Bu sadece son yaşadığım örnek. Bu gibi örneklere neredeyse her ay en az bir kez tecrübe ediyorum.

Bir kesim gelecekten umutsuz, mutsuz, hayatı askıya almış şekilde yaşıyor. Diğer bir kesim ise son derece motive ve organize şekilde alımlarına ve ranttan fayda görmeye devam ediyor.

Arkadaşlar, bu ranttan payınızı bir şekilde almanız lazım. Etik değeri, çevreyi unutun demiyorum. Ama bu şark kurnazları ile aynı ülkede yaşıyorsak gözümüzü bizimde açmamız lazım.

Gayrimenkulün iyi yada kötü dönemi yok. Her dönem, spesifik olarak iyi yada kötü tekil yatırım fırsatları mevcut. Forumda değerli bilgiler nadir olsada paylaşılıyor.

170 -200 çarpan arası yerler değerlendirilebilir.
    Arsa payı önemlidir - Kat mülkiyeti yada en azından kat irtifakı arayın.
    5-7 kat arası tercihtir,Güney cephe tercihtir
    Projeye girmeyin. Hazır yer tercih edin.
    Çevrenizde arsa ticareti yapan güvenilir bir tanıdığınız var ise mutlaka gidin bilgi alın. Esas rant arsada çünki.
    Şu an fiyatlar durgun. Acele etmeye gerek yok ama niyetiniz varsa bölge belirleyip kelepir araştırabilirsiniz.

Forumu 10 seneyi aşkın süredir takip ediyorum. Her dönem emlak yatırım kötüdür fikri ağır basıyor. Maalesef fiyatların yükseldiği dönemler alım iştahı daha fazla oluyor. Şu an durgunluk dönemi. Hatta İstanbul için fiyatların gerilediği bir dönem. Takipte olun. Az yada sıfır borçlanma ile alım şanslarınız olabilir.

Saygılar,

6. Bence marka projelerden uzak durmak lazım. Özellikle İzmir'de. Zira, ileride oluşabilecek karı bile satış esnasında alıyorlar. Mesela İzmir'de Bomonti, çok kötü bir yerde 2019 Aralık teslim 1.5m TL peşine 3+1 ev satıyor. 2 sene sonra teslim. ya da vadeli 1.7m TL'ye satıyor. 2 sene sonra o daireyi en az 2m TL'ye satmanız lazım en az? Kredi v.s.maliyetiniz varsa belki de 2.5m TL. Satar mısınız? Sanmam. Şu an çevrede yerleşim yok. 10 sene sonra güzel olur belki.

Katal'ın yaptığı AYPARK ellerinde patladı. 2 sene önceki fiyatlardan daha düşük fiyatlara satılıyor şu anda. 850K TL'ye alanlar 800K TL'ye satmaya çalışıyor.

Bi mütehaitle anlaştım 500K TL'ye ev için. Son anda vazgeçtim. 4 aydır satılık devam. 540K TL istiyor. Ama evi soran birisine 480K TL verdi. Ev hala satılmadı.

7.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Ben emlak tan bugün, öyle 3-4 sene önce değil, öyle para kazanan örnekler veririm, o para sadece yılbaşı piyangosunda var.

İstanbul örneklerini de tüm Türkiye de geçerliymiş gibi farz ve kabul etmeyiniz.

Eh tamam paylaş işte, son 3 senedir Beylikdüzü'ndeki evinin ilanını koyup geri çeken ve oradaki ilan fiyatlarına inanmayın diyen arkadaştan başka kimse bir örnek paylaşamıyor... Böylece piyasada hala fırsatlar olduğunu biz de öğrenir, pozisyonumuzu ona gore değiştiririz.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Sn Beyazyaka arkadaşlar,

Bu forumda çok yazdım ama eski yazılar unutulup gidiyor arada sırada güncelleme yapmak lazım.

Rant bu ülkenin tatsız bir gerçeği. Gelişmekte olan bir ülkede yaşamamız, kentleşme oranının sürekli artması, göç, nüfüs artışı, genç nüfüsun fazlalığı, vb bir sürü faktör, kişilerin emek vermeden inanılmaz servetler kazanmasına yol açıyor.

Bu rant büyük bir iştahla, etik değerler, çevre çekinceleri dikkate alınmadan paylaşılıyor. Rantı kazanan güçleniyor. Bunun yanında, eğitimli, etik değerlere sahip kesim ranta uzak ve güç kaybediyor.

Geçen hafta Anadolu'da bir ilçedeydim. Tesadüfen bir kasapla tanıştım. Kendisi, ailesi, çevresi, herkes bu rantın peşinde ve sahip oldukları, yönettikleri nakit para İstanbul'da çevremdeki ne işletme sahibinde ne üst düzey yöneticide var. Bu sadece son yaşadığım örnek. Bu gibi örneklere neredeyse her ay en az bir kez tecrübe ediyorum.

Bir kesim gelecekten umutsuz, mutsuz, hayatı askıya almış şekilde yaşıyor. Diğer bir kesim ise son derece motive ve organize şekilde alımlarına ve ranttan fayda görmeye devam ediyor.

Arkadaşlar, bu ranttan payınızı bir şekilde almanız lazım. Etik değeri, çevreyi unutun demiyorum. Ama bu şark kurnazları ile aynı ülkede yaşıyorsak gözümüzü bizimde açmamız lazım.

Gayrimenkulün iyi yada kötü dönemi yok. Her dönem, spesifik olarak iyi yada kötü tekil yatırım fırsatları mevcut. Forumda değerli bilgiler nadir olsada paylaşılıyor.

170 -200 çarpan arası yerler değerlendirilebilir.
    Arsa payı önemlidir - Kat mülkiyeti yada en azından kat irtifakı arayın.
    5-7 kat arası tercihtir,Güney cephe tercihtir
    Projeye girmeyin. Hazır yer tercih edin.
    Çevrenizde arsa ticareti yapan güvenilir bir tanıdığınız var ise mutlaka gidin bilgi alın. Esas rant arsada çünki.
    Şu an fiyatlar durgun. Acele etmeye gerek yok ama niyetiniz varsa bölge belirleyip kelepir araştırabilirsiniz.

Forumu 10 seneyi aşkın süredir takip ediyorum. Her dönem emlak yatırım kötüdür fikri ağır basıyor. Maalesef fiyatların yükseldiği dönemler alım iştahı daha fazla oluyor. Şu an durgunluk dönemi. Hatta İstanbul için fiyatların gerilediği bir dönem. Takipte olun. Az yada sıfır borçlanma ile alım şanslarınız olabilir.

Saygılar,
    Emlak fiyatlarinda son 1-2 senedir hem REEL hemde nominal dusus oldugu gercek ve barizken nasil oluyorda bir kesim bundan para kazaniyor?

Aklima akrabalardan biriyle yaptigim bir tartisma geldi

Oglum bu arsayi biz bilmem kac senesinde (muhtemelen 40 sene once) 100 TL ye aldik

Iyi de amca o zaman o parayi faize yada borsa indeksine yatirsan simdiye onun 100 katini kazanirdin

Bana ne? Ben 10 TL vermisim simdi 1 milyon TL para kazanmisim iste (bunu soyleyen universite mezunu)
    --------------------------------------------------------------

Siz averaj halkin sundan su kadar kar ettim bundan bu kadar kar ettim dedigine bakmayin. Ben size bir IRR hesaplarim aglarsiniz yada borsa endeksi veya faiz yada Eurobond gibi cok daha az riskli ve kafa agritmayacak takip gerektirmeyecek yatirim alternatifleri sunarim uzulursunuz

Yani sunu demek istiyorum. Bu isin egitimini gormemis hesap kitap bilmeyen insanlarin para kazandim demesi bana basbakan Binali nin "Tarimda Avrupa birincisiyiz" demesine benzetiyorum. Hangi rakama veya istatistige nasil baktigina bagli. Nasil bakilacaginida otobus soforu (!) degil hesap kitap bilen adam bilir.

Sokaga cikin herhangi birine su soruyu sorun. Asagidaki kisilerden hangisi daha zengin?

Iki kisi var birinin altinda son model mercedes var adam villada oturuyor her aksam lux lokantada yiyor mal varligi toplam 1 milyon dolar ama borcu 10 milyon dolar. Borcun faizi bile girtlagi gecmis durumda.

ikinci kisi gecekonduda yasiyor kit kanaat geciniyor mal varligi bin lira bile degil ama borcu SIFIR. Simdi hangisi daha zengin?

Yemin ediyorum sokaktaki insanlarin ki buna Amerikada dahil %99 u birinci kisiyi secerler.

Finans mantigi para mantigi para kazanma mantigi oyle herkeste olmayan bir seydir. Muhendisler hep sozelcilerle yada isletme finans okuyanlarla dalga gecerler ama sunu unuturlar. Dunyanin en zenginleri muhendis degil parayi yonetmeyi yatirim yapmasini bilenlerdir. (Ben onlardan biri degilim ama olmaya calisiyorum)

----------------------

Aklima bir sey daha geldi. 1-2 sene once radyoda Donald Trump hakkinda bir soylesi vardi. Soylesi yaptiklari adam Trump in 20-30 sene once borc aldigi bankanin yonetim kurulundaki adamlardan biri

Bir borc yapilandirilmasina gidiliyormus o sirada Manhattan emlak piyasasinda kriz varmis Trump in durumu kotu borclarini odeyemiyor.. Bilmeyenler icin soyleyim Trump 4 defa iflas etmis biri

neyse toplantidan cikip sokaga iniyorlar ogle yemegi icin. Yolda yururken Trump sokaktaki bir homeless i gosterip "biliyormusun bu adam benden daha zengin" diyor. Bankaci saskin "Trump ne diyorsun sen bu adam bir homeless".

Trump cevap veriyor. Adamin net worth u SIFIR ama ben eksideyim.
    ------------------------------------------------------

Adam turlu dalavereler ve baglantilari sayesinde ama en cokta bankalarin yagli musteriyi kaybetmek istememesinden dolayi borclari uzatabiliyor tabi bir cokta taviz veriyor. Simdi adam zengin olabilir. Ama hakkinda o kadar cok saibe ve ustu kapali konusulan konu varki sonu pek iyi degil gibi. Neyse o ayri bir konu.
    Son düzenleme : Ahmetg; 26-01-2018 saat: 19:42.

Sayfa 897/1014 İlkİlk ... 397797847887895896897898899907947997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •