Sayfa 89/777 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 705 - 712 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Geçen senede Trump zayıf dolar istiyor diye doların bu sözden dolayı düştüğünü savunanlar çok oldu buralarda..bunlardan biride malum sahış, baş harfi ''v'' ile başlıyor..

Trump doğru yolu buldu ama başkanın demesiyle olmaz bu işler..piyasalar icraat görmek ister..hoş gerçi panik çıkartacak icraat görmedikten sonra spekülatörler için pek farketmiyor şu sıralar..dağlar kadar pozisyonları var gariplerin..

Eh madem rezerv para olarak güçlü olmak zorunda dolar..ABD'nin devasa dış ticaret açığı ne olacak..malum dolar zayıf olsa bile bu açık yerinden kıpırdamıyordu, güçlü dolar ile yırtılır artık..

O zaman ne yapmak lazım sınır vergisi koymak lazım..yarın bu konuda bir sürpriz yaparsa Trump şaşırmam..

2. Trump onu ister o olur deel enki.
    Trump abd enflasyonunun kurucagini gördü.
    Degerli dolar bizi olduruyor dedi.
    Dususu kendi yapmış gibi konussun enki dedi
    Simdi canlanacagini gordu ;)

Bak bu iki dolar topiğindeki enflasyon konusundaki yazılarını düzelt bence...

Çünki Trump'ın açıklamasından sonra dolar güçlenince ABD bonolarının faizleri düştü..dolar ne kadar güçlü enflasyon o kadar az, ona göre..ama şimdilik ha!!

Trump yarın birgün yüklü miktarda ithalat vergisi koymaya kalkar, dolayısıyla malların iç piyasada fiyatları artar..

Al sana enflasyon olur..

Not: tabiki enflasyon açısından yukarıda yazdıklarım yan unsurlar..esas önemlisi tüketiciler malum..
    Son düzenleme : enki; 26-01-2018 saat: 00:07.

4. Trump un değerli dolar söyleminin gazı mı bitti ne oldu

Parite yeniden 1.2482 ile 25 i zorluyor..
    Dolara 3 kuruş verdiler

3.73 de cehpe savaşı tam gaz devam ediyor..Hacimli kırılırsa çok sağlam satış yiyebilir..Günlerdir 73 ü kırdırmadılar..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bir kaç veri daha verelim anlayanlar için..

-AB'de işsizlik % 8.2 iken ABD'de % 4.2

-ABD'de mali tedbirler daha güçlü geliyor..altyapı yatırımları vb.

-Kaya-petrol işleri ABD'de ciddi noktalara ulaştı..bildiğim kadarıyla ABD net ihracatçı konumuna geldi/geliyor..

-ÇİN'in yavaşlamasına karşı AB daha fazla kırılgan..
    (Bu aşamadan sonra Çin'in yavaşlaması çok muhtemel)

-Avrupa'nın sıkılaştırmasının ABD'nin yanında lafı olmazda, daha fazlası oluşacak gibi..
    Gund, Avrupa bankalarının uzak doğuda özellikle ÇİN'de pozisyonları çok fazla..hemde çoğunluğu dolar cinsinden..bildiğim kadarıyla Avustralya ve Kanada emtiaya çok bağımlılar ve dünyanın büyüyememesi durumunda borsaları bu durumu fiyatlamakta fazla gecikmiyor..özellikle Avustralya, ÇİN'in küçülmesinden ilk etkilenecek ülkelerden birisi..çünki emtia konusunda ilişkileri çok sıkı..malum dünyanın fabrikası ÇİN küçülüyorsa, dünya küçülüyordur demektir..

Diyeceğim o ki Kanada ve Avustralya borsalarına bir bakarmısın..bana öyle geliyor ki biz artık yükselemeyeceğiz, düşeceğiz der gibiler..selamlar..

6. Hani kapı gıcırtısı duysa kalkıp oynacak derler ya..

eurusd de o halde..

Dow açılışla beraber + hurrraa

Bizim borsa nın adını garanti istanbul borsası koyalım gitsin....Yükseliş garanti..

Tek başına borsa yapıyorlar garanti ile ..

Anomaliler her yerde artık..

Ben bu oyunda yokum dedim ve bir miktar dollarlandım..Hayırlısı bakalım..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hani kapı gıcırtısı duysa kalkıp oynacak derler ya..

eurusd de o halde..

Dow açılışla beraber + hurrraa

Bizim borsa nın adını garanti istanbul borsası koyalım gitsin....Yükseliş garanti..

Tek başına borsa yapıyorlar garanti ile ..

Anomaliler her yerde artık..

Ben bu oyunda yokum dedim ve bir miktar dollarlandım..Hayırlısı bakalım..
    Aman Gund böyle yazmasaydın..şimdi biri gelir, ezik dolar ile ne işin var der..X hissesi alsaydın şu kadar kazanırdın der..

En büyük balonlar, felaketin kendileri borsalar oldu..

Özellikle ABD borsaları..

FED ciddi bir düşüşe katlanabilir mi?..biraz zor..

Biliyorlar..

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Aman Gund böyle yazmasaydın..şimdi biri gelir, ezik dolar ile ne işin var der..X hissesi alsaydın şu kadar kazanırdın der..

En büyük balonlar borsalar oldu..özellikle ABD borsaları..

FED ciddi bir düşüşe katlanabilir mi?..biraz zor..

Biliyorlar..
    Enki yanlış yaptık galiba yine...Hiç sevemedim şu dolar yatırımını..2016 2.90 3.90 çıkışını hatırlıyorum da lak lak lak alır düz çizgi yapar asla gevşemez bi daha lak lak lakk dalardı..

Şimdi nerede 50 pip gidiyo 70 pip basıyorlar
    150 pip tepiyo ahaaa diyosun sabaha bi bakıyorsun 300 pip basmış..

parite nin de düşeceği yok..

10 pip gevşiyor saldırıyorlar bedava gibi..

bizim şu aşamada bilmediğimiz ama olumlu ama olumsuz birşeyler fiyatlanıyor diyo..

1.2450 lerden bi ver 2415 tamam dedim 24 altı geliyor hopp 2430
    tekrar hopp 2410 dedim bu sefer delecek geçecek şimdi yeniden 2430..

Borsalarıda da pariteyide bırakmıyorlar..

Bu durum BIST in düşmesi çok çok zor..
    Bizde doların yükselmesi tamamen jeopolitik gerginliklere bağlı..Onda bile birileri geliyor kamyonu dayayıp dolar boşaltıyor..

Yani..

Havanda su dövüyoruz gibime gelmeye başladı iyice..

Pozisyondalar ötesi yok..Vermek isteseler bile veremiyorlar mal devirerek yükseltiyorlar..

Borsaya bakıyorum bi garantiye yükleniyo adam oradan çıkıyo haydeee iş tahtası geride kaldı oraya dalalım
    derken bu 2 si gevşerken THY selektör yaparak yüzde 3+ ile geliyor falan..

Saçmalık..

Sayfa 89/777 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •