Originally Posted by
dadaş ali
Arzı yapan sabancının ortağı yabancı değilmi?
Arz edilecek malın yarısını satan yabancı değilmi?
Satılmayan malın yarısını kim yabancı fon adı altında yabancı takasına sokacak sen veya ben değil; yabancı ortak değilmi?
Siz şunu diyorsanız hayır yabancı ortağın malını çok ucuz bulacak diğer başka yabancılar alacak bende bunun imkansız olduğunu söylüyorum, bu kadar varlıkları koparılmış, özsermayesinin 5 katı borç yükü altındaki şirkete ortak olacak olan yine mevcut yabancı ortağın yurt dışı fonlarıdır.
Şirkete değer katacak olan eğer salt yabancı olsaydı carrefoursaya değer katardı, yabancı ortağı olan carrefoursa borç batağında ve zararda, hisse senedi tarhi dibin dibinde? Yönetimde yabancı ortağı olmayan bim ise tarihi tepenin tepesinde? Niye dip de niye tepede.
Bu kadar büyük hacim ve montanlı şirketin tahtasından yukarıya doğru sert hareket beklemeyin bu işler o kadar kolay değil, o kadar kolay olsaydı arzı yapar gözüken sabancı holdingin senelerdir hissede bekleyen ortak satışlarını yaparlardı, boş hayaller kurmayın.
Güzel konulara deyinmişsiniz bizimde amacımız hayal kurmak değil gerçekler ışığında kağıdın ne kadar doğru kağıt olduğunu öğrenmek. Bak istersen daha önceki yazılarımda bu kağıda ait olumlu ve olumsuz her şeyi yazmaya çalıştım. Ben TLMAN da hayal kurmadım %25 le çıktım ancak bu kağıdı inceliyorum ve şu anda da düşüncelerim olumlu değil sizin gibi. Ancak incelemek ve boş hayal kurmakla da zarar olmaz. O boş hayalleri destekleyen doğru verileri yakalarsanız dolar merak etmeyin. Ha burada biraz fazla yazdım ve sanki hisseyi pazarlıyor havası esmiş olabilir, ancak hisseyle ilgili olumlu ve olumsuz her şey yazılıyor. Herkes kendi mantığıyla hareket edecektir...
Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri