halka arzdan hisse almayı pek mantıklı bulmuyorum. beklediğim 1 firma var o hariç.
yatırım yapacagım şirketin geçmiş 8 dönem bilançolarını iyice incelerim. geçer puan alması lazım.
sahibi önemli. burdan da geçer not alması lazım ve prensip gereği geçmiş piyasa fiyat harekerlerini görmem gerekli.
ayrıca kar paylaşımı , sermaye artışı da önemlidir benim için.
enerjisa bu kriterin birçogunu zaten tamamlayamıyor. en basiti %5 kar ederek nereye kadar gideceksin... ki bilançonun iyileştirildiğini bile düşünüyorum. çok basit hareketlerle çok yüksek karlar yazdırılabiliyor..

gelelim asıl mesele , o zaman burda işim ne ?
diğer arzlardan yola çıkarak , pegasus , tmsn , trabzon limanı. başlıkları hep olumsuz yazıldı.
pegasusu dün gibi hatırlıyorum 50 sayfa yazılmıştır en az. 1 tanesi olumlu diğerleri olumsuz yorumdu.

herhalde millet bilerek olumsuz yazıyor ki kimse talep etmesin bize talebimiz kadar lot gelsin amaçlı

birçok kişi bilgisizce , tvde görüp , eş dost tarafından duyup halka arza muhtemelen katılacak.
fatura dönemimiz değil ama enerjisadan elektrik alıyoruz. fatura gelse bakardım mutlaka arz ile ilgili bi reklam vermişlerdir diye umuyorum... yani fazla talep geleceginden eminim.

arzdan alınıp , bu gaz ile 4-5 gün içinde güzel kar edilip satılabilecegini düşünüyorum.