Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
14.980,00 9.99 14:18
159,70 9.99 14:22
356,25 9.95 13:55
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 14:25
90,00 -8.63 14:25
539.997,50 -7.71 13:55
3,35 -7.46 14:25
151,60 -7.45 14:23
Azalan Hisseler

İşlem

5.559.947.950,90 14:25
5.542.614.917,00 14:25
4.928.571.975,18 14:25
4.794.144.468,84 14:25
4.376.572.975,42 14:25
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2981 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku
    Sn rugankundura yukarda kırmızıladığım hususu açıklarmısınız. Nedir TERS BİR DURUM ... nihayetinde risk varsa bilelim açık yazın zahmet olmazsa.
    O arkadaşın diğer mesajlarına da baktım sizin bu mesajınız üzere...
    Nerdeyse hiç şu söyledir bu budur tarzı açık net bi yazısı yok...
    Sanki laf olsun torba dolsun tarzı yazıyor...
    Ciddi bi konu bu iddia ettiği. Gerçekten ufak da olsa bi duyumu olan anlatır çünkü...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    O arkadaşın diğer mesajlarına da baktım sizin bu mesajınız üzere...
    Nerdeyse hiç şu söyledir bu budur tarzı açık net bi yazısı yok...
    Sanki laf olsun torba dolsun tarzı yazıyor...
    Ciddi bi konu bu iddia ettiği. Gerçekten ufak da olsa bi duyumu olan anlatır çünkü...

Bu şekilde yazdığına göre önemli bir şeyler yazacak diye sabırla bekliyorum...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku

Bu şekilde yazdığına göre önemli bir şeyler yazacak diye sabırla bekliyorum...
    Önce sizin mesajınızı gördüm. Sonra o kişinin mesajını okudum.
    Sonra merak ettim diğer mesajlarına bajayım dedim...
    Pek öyle ciddi biseyler yazabilecek yorumlar yazmamış daha önce...
    Öyle bi potansiyel göremedim...
    Yazarsa da özür dilerim sözümü geri alırım.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647

Kimin ne yazdığının da (soyut) açıca bir önemi yok ancak bizler KY yız arkadaşlar burasıda bizlerin bilgi aldığı forumlar buralara sisli havada gelen fötör şapkalı pardösülü yabancı adam gibi şifreli ifadelerle milletin kafasını karıştırmanın da kimsenin hakkı yok. Hisseyi alırız almayız ancak araştırıyoruz somut ifadeler yerine soyut ifadelerle gelmek bence yanlış. Şayet sen soyut iddialarla ters bir durumdan bahsediyorsan bende nedir diye sorma hakkım var. Şu anda 56 kişi okuyor herhâlde sizlerinde sorma hakkınız var diye düşünüyorum...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

5. Arkadaşlar,

Meseleyi şöyle izah edeyim...Şirketler halka arzlarda ve hele böyle büyük ölçekli halka arzlarda yurtdışında kurumsal yatırımcılara, yani fonlara gider, şirketi ve beklentilerini anlatırlar. Bu fonlar da Şirket beklentilerine ve hikayesine inanırlarsa kendilerine göre bir fiyat belirlerler...İşte halka arzlardaki fiyat aslında böyle belirlenir, yani yabancı fon yöneticileri belirler fiyatı...O fiyat tespit raporu falan filan hepsi o yabancı fonun verdiği fiyatı meşrulaştırmak için yapılan şeylerdir...Şimdi arkadaşlar bu halka arz öncesinde roadshow esnasında bile yabancı fonların ilk verilen fiyatı beğenmediği yüksek bulduğu anlaşıldı diye görünüyor...Nereden mi anlıyorum? Medikal park bakın ne yaptı halka arz miktarını azalttı ve çarpan da düştü diye duydum....Ha, ama şu var, bu fonlarla önden mutabakata varmadan da halka arz başlamazdı...Demek ki bir şekilde anlaşmışlar...Ama yurtiçi bireysel yatırımcı için çok büyük bir halka arz...Oradaki talep çok yüksek olmayabilir yani Trabzon liman gibi 6-7 kat talep beklemeyin bence...Fakat neticede söylediğimiz herşey spekülasyondur...Belki de herşey yolunda gider...Ama bakın mesela perşembe veya cuma günü iç ve ya dış olumsuz bir gelişme olsa halka arzda tamam talep gireceğiz diyen fonlar fikir değiştirebilir...Bunların hepsini bu piyasada defalarca gördük...Mesela geçen sene Türkcell Kule halka arzı son anda başarısız olmadı mı? Görmedik mi bunları? Ha biz kimsenin tekerine çomak sokmanın derdinde değiliz...Bizim amacımız küçük yatırımcı mağdur edilmesin tek derdimiz...Umarım açıklayıcı olmuştur...Yatırım Tavsiyesi değildir..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •