Sayfa 69/417 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon
Arama sonucu : 3335 madde; 545 - 552 arası.

Konu: POLTK - Politeknik Metal

1. Genel Kuruldaki 6. madde aşağıda. Herkesin dikkatle okumasını öneririm...

6- Gündemin altıncı maddesi uyarınca, Yönetim Kurulunun 2016 hesap yılı karının kullanım
    biçimiyle ilgili önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi konusunun müzakeresine
    geçildi. SPK'nın Kar Payı Tebliği'nde (11-19.1)yer alan esaslar ile Şirket esas sözleşmesinde
    bulunan hükümler ve Şirket tarafından kamuya açıklanmış olan kar dağıtım politikaları
    çerçevesinde; Yönetim Kurulu'nun kar dağıtımına ilişkin olarak 05.05.2017 tarihinde almış
    olduğu 2017/10 sayılı kararı neticesinde oluşan, TTK'nin 437. maddesi uyarınca genel kurul
    toplantısından önce Şirket'in merkez ve şubelerinde pay sahiplerinin incelemesine de hazır
    3
    bulundurulan ve mevzuatın öngördüğü diğer şekillerde kamuya duyurulan kar dağıtım önerisi
    hakkında Genel Kurul'a Sn. Aygün Güldalı tarafından bilgi verildi.
    Bunun üzerine bu hususta önergesini sunmak üzere Coventya temsilcisi Sn. Thomas
    Leonhard Costa söz istedi. Söze başlayarak,
    "Şirketin hakim ortağı haline geldiğimizden beri Politeknik'in teknolojik durumu ve piyasa
    stratejileri üzerine derin çalışmalar gerçekleştirdik ve aşağıdaki sonuçlara vardık:
    Her ne kadar Politeknik Alüminyum Yüzey Kaplama ve Mühendislik Hizmetleri gibi ana
    faaliyet alanlarında yerel ve kısmen bölgesel bir liderlik kazanmış olsa da, Coventya
    Grubu'nun temelodak noktası olan daha küresel stratejilerin uygulanabilmesinin önünde bazı
    teknolojik engeller bulunmaktadır. Avrupa ve Asya piyasaları Politeknik ürünlerinin uyum
    sağlamasını gerektiren farklı uygulama ve düzenleme gerekliliklerini öne çıkarmıştır. Bunun
    sonucu olarak, Ar-Ge çalışmalarının artması zorunludur. Bu da, daha sofistike ekipmanlara
    yatırım yapılması ve laboratuvardaki insan sayısının artırılması anlamına gelmektedir.
    Piyasa, temelde yatan mekanizmaların fevkalade kelimesinin basit tanımının da ötesine
    geçebilecek kadar engin bir şekilde anlaşılmasını gerektirmektedir.
    Genel mahiyette yüzey kaplama piyasalarının müşterilere kısa sürelerde teslimat yapılması
    üzerindeki fonksiyonu, tüm mal portfolyosunu kapsamaktadır. Mutlak ihracata dayalı bir
    strateji, Türkiye'den uzak bölgelerde kurulmuş olan rakiplere karşı kabul edilebilir pazar
    payının elde edilmesine izin vermeyecektir. Bu sebeple Alüminyum Yüzey Kaplama işindeki
    ileri gelişmeler, Coventya'nın tüm dünyada iyi bilinen küresel imalat ve lojistik üsleri
    üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu, bizim, pazara hakim olan mevcut oyuncular ile daha
    efektif bir biçimde rekabet edebilmemizi sağlayacaktır. Teknoloji, piyasada geçerli olan telif
    oranları kullanılarak Politeknik tarafından Teknoloji Transfer Sözleşmeleri tahtında
    sağlanacaktır. Başlangıçtaki piyasaya açılma (roll-out) planı bölgesel girişimleri
    destekleyebilmek için daha yüksek stok seviyelerini gerektirecektir. Depolama kapasitelerinin
    ayarlanması gerekmektedir.
    Artan envanter seviyeleri, alacakların tahsilinde yaşanan zorluklar (Günlük Satışlar
    Bakiyesindeki artış) artan net döner sermaye ihtiyacını doğurmuştur.
    Yukarıda izah edilen stratejik analize istinaden, şirketin hakim ortağı Yönetim Kurulu'nun
    4.591.940,58 TL tutarındaki kar payı dağıtımına ilişkin teklifini yerine getiremeyecektir.
    Şirket'in gelecekteki yatırımlarının gerçekleştirilebilmesi için muhtemel sermaye ihtiyacı ve
    net döner sermaye için finansman sağlama gerekliliği Şirketin bilançosundaki net
    kazancından daha fazlasının muhafaza edilmesini gerektirmektedir. Bu yüzden kar
    dağıtımını 01.07.2017 tarihinde ödenmek üzere 450.000,00-TL ile sınırlamayı ve hazır fonu
    gelecek kalkınma projeleri için muhafaza etmeyi öneriyoruz" dedi.
    Bunun üzerine Toplantı Başkanı alt gündem açılarak bu önerinin oylamaya sunulmasını teklif
    etti. 2016 hesap yılı faaliyetlerinden ötürü elde edilen net karın 450.000-TL'sinin
    01.07.2017'de ortaklara hisseleri oranında ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde
    dağıtılmasına, kalan kısmın ise ortaklara dağıtılmayarak Şirket bünyesinde muhafaza
    edilmesine ilişkin öneri Genel Kurul'un onayına sunuldu.
    Mehmet Osmanoğlu söz alarak kar dağıtımı hususunda izahnamede 2013-2017 yılları
    arasında kar dağıtılacağına dair taahhüdü var ve yatırımcılarda beklenti var. O bakımdan bu
    karın sermayeye eklenmesi gerektiğine ilişkin önerge veriyorum" dedi. Dağıtılmayan karın
    serOe, ekıe~sini ve bedelsizolarakdağıtılmasınıöneriyorum"dedi.
    4
    Evren Kethüda temsilcisi söz aldı. "Yönetim Kurulu üyeleri kar dağıtım kararı alır ve olumlu
    oy kullanılır. Yönetim kurulu tarafından gündeme getirilmesinin sebebi izahnameyi tüzel kişi
    imzalandığı için onun taahhüdü anlamına geldiğinden karın dağıtılmasını da kabul ettiği
    anlamına gelir" dedi.
    Önce Coventya temsilcisinin önergesının oylaması sonucunda, 2016 hesap yılı
    faaliyetlerinden ötürü, 2016 hesap yılı faaliyetlerinden ötürü elde edilen net karın 450.000-
    TL'sinin 01.07.2017 tarihinde ödenmek üzere ortaklara hisseleri oranında ve ilgili mevzuat
    hükümleri çerçevesinde dağıtılmasına, kalan kısmın ise ortaklara dağıtılmayarak Şirket
    bünyesinde muhafaza edilmesinin oylamasına geçildi. Toplamda kullanılan 3.427.283,50 oy
    içerisinden 3.045.500 kabuloyuna karşı, kişilerinin 381.783,50 (Piramit, Jak Esim ve Evren
    Kethüda) ret oyu neticesinde toplantıya katılanların oy çokluğu ile kabulüne karar verildi.
    Mehmet Osmanoğlu tarafından verilen Dağıtılmayan karın sermayeye eklenmesini ve
    bedelsiz olarak dağıtılmasını öneriyorum" önergesinin oylamasına geçildi. Toplamda
    kullanılan 3.427.283,50 oy içerisinden 381.783,50 kabuloyuna karşı 3.045.500 ret oyu
    neticesinde toplantıya katılanların oy çokluğu ile reddine karar verildi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Hedefim en az 2000 POLTK sahibi olmak. En fazla 3000 olabilir.
    Büyük potansiyel görüyorum. Umarım en az 2-3 yıl elimde tutabilirim.

3. Sabırla 14 şubat vd geçici vergi beyannamesi ve sonrasında konsolide bilançomuzu bekliyoruz...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. 14 unde mi aciklnmasi bekleniyo

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by enc1n Yazıyı Oku
    14 unde mi aciklnmasi bekleniyo

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geçici vergi beyannamelerinin son günü 14 şubat

6.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Hedefim en az 2000 POLTK sahibi olmak. En fazla 3000 olabilir.
    Büyük potansiyel görüyorum. Umarım en az 2-3 yıl elimde tutabilirim.
    Poltk den korkum yok ama endeks korkutuyor...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Tebrikler poltek.

Sayfa 69/417 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •