Sayfa 23/372 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon
Arama sonucu : 2973 madde; 177 - 184 arası.

Konu: ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by eqeusko Yazıyı Oku
    Arz günü eksi de kapatan olabiliyormu hiç. Sizce riski varmı?

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Arz edilecek hisse adet olarak çok fazla galiba.

Tabii ki %85 yurt dışı oluca talep durumu önemli.

Verilen garantiler ilk işlem gününde arz fiyatının altına düşürmeme garantisi şeklinde algılanabilir mi?

Bilgisi olanlardan rica etsek cevap verebilirler mi?

Şimdiden teşekkürler...

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by eqeusko Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by Gerelim... Yazıyı Oku
    Arz edilecek hisse adet olarak çok fazla galiba.
    Tabii ki %85 yurt dışı oluca talep durumu önemli.
    Verilen garantiler ilk işlem gününde arz fiyatının altına düşürmeme garantisi şeklinde algılanabilir mi?
    Bilgisi olanlardan rica etsek cevap verebilirler mi?
    Şimdiden teşekkürler...
     Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku
    FİYAT İSTİKRARI NEDİR?
    Kanuna göre; Halka arz sonrası fiyat istikrarını sağlayıcı işlemleri ancak borsa fiyatı halka arz fiyatının altına düştüğü zaman yapabileceği, bu işlemlerin sadece fiyat düşüşünü önlemek amacıyla yapılabileceği, hisse senedinin piyasa fiyatını yükseltme amacıyla bu türden bir işlem yapılamayacağı ve bu işlemlerin sürekli değil halka arzı müteakip kısıtlı bir sürede (EnerjiSA arz da bu süreyi 30 gün belirtiyor) gerçekleştirilebileceği yönünde hükümler yer almaktadır.

Katalog sayfa 2 de fiyat istikrarı yazıyor: https://www.enerjisa.com.tr/Media/GetFile?fileId=3789
     Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar fiyat istikrarı na fazla güvenmeyin planlama her ne kadar hedef olarak belirtilse de piyasa hareketlerine göre de bir istikrar hedeflenmiş olabilir. Uzmanlara göre piyasalar düşerken düşer artarken artar buda fiyat istikrarına girermiş nasıl oluyorsa... Fiyat istikrarı tanımında arzın altına her ne kadar düşmez dense de bazı uzmanlara göre düşme ihtimali olduğu söylüyorlar. Aman dikkat hele endeks gözü yere bakarken.
    Fiyat İstikrarı yukarda yazıldığı şekilde tariflense de bazı uzmanlara göre bu tam o demek değil diyorlar nedir diye sorduğumuzda Endeks düşerken düşebilir çıkarken çıkabilir işte bu paralel hareketler fiyat istikrarına girer diyorlar... eee o zaman niçin Fiyat istikrarı düşmezdi hani dediğimizde de hık mık yapıyorlar... Fazla güvenmeyin bu fiyat istikrarı işine bence... Endeksin gidişatına göre bu süreçte karar verin derim. Sonra bana burada Fiyat istikrarını siz yazmıştınız aldık kağıt düştü demeyin uyarıyorum. Tam tersi belki de çok iyi karlar elde edilecek şu aşamada hiç kimse bilemez...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku
    Fiyat İstikrarı yukarda yazıldığı şekilde tariflense de bazı uzmanlara göre bu tam o demek değil diyorlar nedir diye sorduğumuzda Endeks düşerken düşebilir çıkarken çıkabilir işte bu paralel hareketler fiyat istikrarına girer diyorlar... eee o zaman niçin Fiyat istikrarı düşmezdi hani dediğimizde de hık mık yapıyorlar... Fazla güvenmeyin bu fiyat istikrarı işine bence... Endeksin gidişatına göre bu süreçte karar verin derim. Sonra bana burada Fiyat istikrarını siz yazmıştınız aldık kağıt düştü demeyin uyarıyorum. Tam tersi belki de çok iyi karlar elde edilecek şu aşamada hiç kimse bilemez...
    Endeks düşerken düşebilir çıkarken çıkabilir çok genel bir ifade değil mi ?
    1- Endeks %0.8 düştü diyelim hisse % 0.8 den fazla düşemez mi ?
    2- Endeks %1.0 arttı diyelim hisse % 1.0 den daha az artamaz mı?

Sözün özü biraz muğlak bir durum galiba.

Sayın as1; arz edilecek hisse adedinin hissenin artış ya da düşüş yönüne etkisi ne olur sizce ?
    Yatırım Tavsiyesi Değildir ! Benimki Sadece 1 Umut...

4.  Alıntı Originally Posted by eqeusko Yazıyı Oku

Arz günü şöyle olabilir mi eksi gibi ama tam değil gibi, yani 6,25-7,50 arası aldık 7,00 dan gün içinde 6,25 kapama ihtimali var sanrm. Ama onun altına düşerim onu bilemiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by Gerelim... Yazıyı Oku
    Endeks düşerken düşebilir çıkarken çıkabilir çok genel bir ifade değil mi ?
    1- Endeks %0.8 düştü diyelim hisse % 0.8 den fazla düşemez mi ?
    2- Endeks %1.0 arttı diyelim hisse % 1.0 den daha az artamaz mı?

Sözün özü biraz muğlak bir durum galiba.

Sayın as1; arz edilecek hisse adedinin hissenin artış ya da düşüş yönüne etkisi ne olur sizce ?
    Artmada sıkıntı yok isterse tavan tavan gider bu taleple ilgili bu durum... (%5 lik kısım bunu yapabilir mi soru bu? Çünkü %85 + %10 elinde bizden daha iyi iskontayla satışa hazır bekleyecektir diye düşünüyorum...Aşağıda örnek verdim.)
    Endeks düşerken arz olan hisse de endekse paralel düşmesi gibi sanırım...burada oran belirleyici olur...
    Ayrıca 180 gün EnerjiSA ve bağlı ortaklar satmama garantisi var bu durum olumlu...
    Son sorun %5 dağılımı soruyorsan yerli talep fazla olur düşüncesindeyim (%5 arz... talep elbet fazla olur... buda bir strateji)
    diğer tarafta %85 yabancı ve %10 yerli kurumlar var bunlara muhtemelen bizden daha iyi bir ıskontoyla verecekler şöyleki;
    Açılış 6.7 oldu diyelim %5 lik kısıma 6.7 den verecekler diğer %10 ve %85 lik kısıma farklı iskontodan 6.50 dan verebilirler.
    Bunlar açılışta ne yapacaklar %3 kar var birazda sabah açılışın coşkusuyla %5 kar alttan yedir gitsin yapabilirler...
    Birde endeksin etkisini asla gözardı etmeyin bu risklere göre gidişata göre karar verin derim...
    Bu yazdıklarım tamamen senaryo sadece burada düşüncelerimi yazdım gerçeklik payı yoktur... Uyarı anlamında Yazdım...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    bugün aracı kurum aradı katılır mısınız diye. 7,5 tl diyolar. sabancıların hisseleri tehlikeli. fazla talep olacağını düşünmüyorum.

Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    bugün aracı kurum aradı katılır mısınız diye. 7,5 tl diyolar. sabancıların hisseleri tehlikeli. fazla talep olacağını düşünmüyorum.
    Beni arayan yok,çünkü ben onları aradım...cuma günü bu hisseye,yarında mpark' başvuracağım...Allah utandırmasın ...
    NE ELBİSELER GÖRDÜM,İÇİNDE İNSAN YOK ; NE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBİSE YOK...

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by batık Yazıyı Oku
    Beni arayan yok,çünkü ben onları aradım...cuma günü bu hisseye,yarında mpark' başvuracağım...Allah utandırmasın ...
    Amin ... İnşallah bol kazançlar elde edilir.

Yabancı bir hissede 300 gün duruyor, yerli 30 gün duruyormuş.
    Bu nedenle %85 bu hisseye yabancı payı verilmiş
    otoritelere bu şekilde söylüyor... benim düşüncem değil...

Sayfa 23/372 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •