bak garii evden örnek verdi ya gireceğin yeri biliyorsun hocam sende

öyle dersen bende böyle derim.
hocam hisse senedi alınca ev mi alıyorsun ?
hiç bunlara girme düzgünce konusalım.
orada açıkladım dedim ki lot dediğiniz şey bu ornekte evin odalarıdır dedim.
ney alım satım maliyeti ??? Alım ne birşey almıyoruz satıyoruz ve sadece komısyon ödüyoruz temettü aldıgınızda vergi ödersiniz komısyona göre daha yüksektir vergi oranı.
Düşükten alırım yüksekten satarım ne demek ? birşey alıp satmıyoruz. sen 20,000 TL temettü aldıgın gün bende odamın bir tanesini satıyorum yüksekten düşükten ne alaka ?
ikimizinde aynı sırada aynı mahalde birer evi var sen bu evin 05,05,2017 yılında kiraya vereceksin (yani temttü alacaksın.)
o sırada 100,000 Tl ye aldıgımız bu ikiz evler x sebepten ötürü (x sebep bilanco karlılıgı) 120,000 TL ye cıkıyor. ayın 05,05,2017 tarihinde. ikimizinkinin fiyatıda 120,000 TL
aynı gün aynı tarih aynı zman değişen hiçbirşey yok yüksek düşük fiyat neyin nesi ? düşükte almak satmak neyin nesi alım satım nerden çıktı ? böyle birşeyden bahsetmiyoruz ki biz kiramizin derdindeyiz ikimizde.
sen 120,000 Tllik bu evden 20,000 TL ye kıra verdiğinde(temettü aldıgında 05,05,2017 tarihinde) odalarının değeri düşürülüyor (hisse senedi temettü verikten sonra fiyatı düşürülür yani elinizde kaç bin tane lot varsa değeri o oranda düşürülür.)
bende 120,000 Tllık bu evden 20,000 Tl değerindeki odamı 05.05.2017 tarihinde satarım senle aynı gün (temettü dagıtmaz dolayısıyla hisse fiyatı otomatık
düşürülmez) 20,000 Tl mi cebe atarım odalarım değeri
düşürülmez cunku temettü dagıtmadım yani elimde kaç bin adet lot varsa aynı değerinde kalır.
Tekrar almak ucuzdan almak pahalıdan satmak nedir ?
herşeyi aynı tarihte yapıyoruz aynı tarih saat zaman
tekrar almak nedir ? zaten 20,000 TL lazım diye temettü almadın mı ?
hadi temettü parasıyla tekrar hisse alacaksın diyelim hangi gün alacaksan aynı gün bende sattıgım odayı geri alırım.
değişen hiçbirşey yok.
Yer İmleri