Sayfa 299/672 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

1. Temettü ve bedelsiz tahminlerini alalım, benim temettü 7.5 , bedelsiz 7.5, geçen sene olduğu gibi.

Temettü rakamlarına bakarsak 2008 den beridir 10 senedir düzenli temettü ödemiş, 7 sene yüzde 5 ödemiş, yani bir istikrar tutturmuş, aynı şekilde 2 sene yüzde 7, geçen sene yüzde 7.5. Sürekli 10 sene temettü vermiş, bu sefer de verme olasılığı çok yüksek, temettülerde hiç düşüş olmamış 2 defa artış olmuş, bu sefer artış ihtimali zayıf olsa da, aynı kalma olasılığı yüksek. Bedelsizlede aynı istikrar yok. Yönetim kurulununun keyfine kalmış, iyi mal toplamışlarsa, bir güzellik yaparlar. Alımları göremedik zaten satıcı da yok. Endeks bozulursa hisse 1.30 altını da görebilir. Ekstra Alımları o zaman düşünürüm.

2. hacim yok. hareket yok herhalde.

işyatırım sitesinde temettü tahmini yapmış bu arada.

3.  Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    Temettü ve bedelsiz tahminlerini alalım, benim temettü 7.5 , bedelsiz 7.5, geçen sene olduğu gibi.

Temettü rakamlarına bakarsak 2008 den beridir 10 senedir düzenli temettü ödemiş, 7 sene yüzde 5 ödemiş, yani bir istikrar tutturmuş, aynı şekilde 2 sene yüzde 7, geçen sene yüzde 7.5. Sürekli 10 sene temettü vermiş, bu sefer de verme olasılığı çok yüksek, temettülerde hiç düşüş olmamış 2 defa artış olmuş, bu sefer artış ihtimali zayıf olsa da, aynı kalma olasılığı yüksek. Bedelsizlede aynı istikrar yok. Yönetim kurulununun keyfine kalmış, iyi mal toplamışlarsa, bir güzellik yaparlar. Alımları göremedik zaten satıcı da yok. Endeks bozulursa hisse 1.30 altını da görebilir. Ekstra Alımları o zaman düşünürüm.

benim tahminim %5 + %5 şeklinde olmasıdır.

4. Tahminim 7,5 Temettü , 7,5 Temettüden bedelsiz.

5. Benim tahminim %7 nakit + %8 bedelsiz.
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Alıntı Originally Posted by avcı Yazıyı Oku
    Benim tahminim %7 nakit + %8 bedelsiz.
    Temettü ve Bedelsiz beklentisine rağmen yerinden kımıldamıyor üstadım. Acep nedendir.?

1.34 - 1.35

Saldım Çayıra Mevlam Kayıra...!

1.35'de tutunmuştum ya diyeti mi bu acep.

Peki 1.45'den kim düştü...!
    Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.

7. Kımıldadı 1.35-1.36 kapanış 1.35
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    Defter / piyasa değerine göre en düşük gayrimenkul ort. hissesi. İş gyo yönetiminin hiç umurunda mı. Gayrimenkul stoğunda konutun yüzdesi yüzde 10 bile değil, kira amortisman oranı 15 yıl altında, dolayısıyla makul değerlemeler, ama en büyük sorun yönetimin hiç umurunda olmaması. Onlar bol sıfırlı maaş alıyorlar, istediklerine de iş verdiklerine göre yönetimin işleri tıkırında. Tmettüde indirim düşünürlerse kendileri bilir.

Koskoca duayen İş bankası iştiraki İŞGYO fiyatı; sektöründeki bütün gayrimenkullerden ucuz. En ucuz olanı.

Üstelik temettü veren bir hisse olmasına rağmen 16.000 endekste 0.38 PD/DD inde işlem görüyor. Hiç reva değil. Bu nasıl değerdir anlayamıyorum. Üçte bir fiyatına işlem görüyor 116.000 endekste.

İŞGYO tarihinde gördü mü hiç acaba sektöründeki bütün gayrimenkul hisselerinden ucuz işlem görmeyi.

Sevgi ve saygılarımla.
    Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.

Sayfa 299/672 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •