aslında hep doğru düşünüyorum. ama mal gibi hayale dalıyorum. zirveden sonra kırılma noktassı olarak 6.90 ı belirlemiştim. hatta bunu yazmıştım. 6.90 nın altına inerse kağıdın işi bence bitmiş demektir diye.
hadi zirveyi 5-6 kademe ile kaçırdın. 6.90 ı kol kesme olarak belirlemişsin. niye terene bakar gibi bakıyorsun. o kadarda oralarda satma imkanıda verdi. orada çıksa idim zirvedeki kardan zararım %10 idi ve bu toplamda %40 ın 10 unu kaybetmek gayet makul bir durumdu. şimdi ise hala kardayım ama en az %30 kardan zarardayım. ne güzel borsa tarihimde gördüğüm en üst zirve idi.
yok şu şöyleydi yok bu böyle filmdi bariz gördüğüne bak ve ona göre kararını kesin ver ve uygula. veriler ortada neydüğü belirsiz di danışıklı dövüştü derken bariz görünen doğru dizini kaçırıyoruz. ondan sonrada daha kaybedeceklerimiz var böyle hayaller kurarken onu da kaybederiz dımdızlak bakar bekler sivrisinek gibi kağıda yapışıp kalırız.. 6.90 nerde 4.78 nerde.. nerdeyse kol kesmeden bu yana bile %35 zarar var. burdan da zararla çıkarsam artık delilik değil zır delilik olacak. ve borsada kalmam bile apaçık zırvalık olacak. YTD.
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri