Sayfa 383/651 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483 ... SonSon
Arama sonucu : 5203 madde; 3,057 - 3,064 arası.

Konu: BMEKS - Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret





  1. kim bu hissede kağıt alır

     Alıntı Originally Posted by kesebe Yazıyı Oku
    Bu belirsizlikte kim alır, bu fiyattan kim satar? Gerçekten anlamak güç...
    1)macera sevenler
    2)az para ile çok kazanmak isteyenler
    3)borsa da benim de hissem olsun diyen ,yeni ve çaylak yatırımcı adayı
    4)bir kademeye oynayıp,% 3 kazanmak isteyenler
    5)BİMEKSTEN ALACAKLI OLUP,BİMEKSİN SUNDUĞU PLANI KABUL EDİLECEĞİNİ BİLEN ALACAKLI VE TEDARİKÇİ LERİ VE YANDAŞLARI.
    YTD

  2. İnternet kullanımı ve e-ticaretin yükselişiyle perakendecilik bir dönüşüm sürecine girdi. İşini e-ticarette uyarlayan geleneksel perakendeciler artık daha hızlı büyüyor. Her geçen gün giderek artan sayıda fiziksel perakende şirketi, e ticarete geçmeye de başladı ya da e-ticaret siteleri kendi fiziksel mağazalarını kurmaya başladı. Bu terim Türkiye’ye yeni yeni girdiği için, Hybrid perakendecilik çok bilinmemektedir. Artan sayıda fiziksel mağazalar, hem müşterileri beklentilerini karşılayabilmek hem de satışlarını arttırabilmek için e ticaret ile entegre bir modeli tercih etmeye başladı. Son 15 yılda e-ticaret satışları, tüm perakende sektörü içinde %6 ya ulaştı. Forrester Research’a göre 30 ürün kategorisinde bu oran %11’e ulaştı.2000’li yıllarda yıllık büyüme hızı %30 olan e-ticaret, bugün % 15 büyüme hızına sahip. Bu temponun devam ettiği varsayıldığında 2030 yılında e-ticaret, toplam perakendenin sadece %11’ini oluşturacak.

    Veriler e-ticarette Hybrid perakendecilerin modelini uygulayan perakendecilerin ön plana çıkacağına işaret ediyor. Geleneksel perakendecilik yapıp işini e-ticarete uyarlayanlar gelecekte kazanacak gibi görünüyor. Bir taraftan fiziksel mağazanın internete taşınması, yeni bir kanalda daha ürün satışı yapılmasını sağlıyor. Diğer taraftan e-ticaret yoluyla markalar, alışverişte zamandan tasarruf sağladığı gibi sınırsız ürün sergileme imkânından dolayı mağazaların teşhirlerinde bulunduramayacağı kadar ürün sunabiliyor. E-ticaret siteleri müşterilere detaylı teknik bilgiler ve karşılaştırmalar sunarak fiziksel mağaza müşterilerinin bilgi ihtiyacını da karşılıyor. Örneğin Dünyaca ünlü hazır giyim markası GAP, 2014’ün birinci çeyreğini online satışta %13 lük bir büyüme ile kapattı. Türkiye’de de birçok perakende giyim markası hem fiziksel mağazalarda, hem de e-ticaret alanında faaliyet gösteriyor. Giyim sektöründe Koton, Sarar, Yargıcı gibi markalar, Perakende sektöründe Carrefoursa, Migros gibi gıda perakendesinin önde gelen markaları her iki kanalı birden kullanıyor. Bu şunu gösteriyor ki; ‘’Cadde mağazacılığından AVM’ye dönüş sürecinin, bir benzeride bu kanalda gerçekleşecektir. Çünkü insanlar alışverişe ayırdıkları vakitlerini başka şeylere ayırmak istiyor. O nedenle bu hayat biçiminde e-ticaret olmazsa olmaz bir şey haline gelecektir.’’ Bu konuyu discount(indirim) marketlerinin, otomotiv sektörlerinin de önemsemesi gerektiğini düşünüyorum.

    Bu konuda e-ticaret firmaları da fiziksel mağazacılığa adım attı. Trendyol Maslak’ta ve Altıncı Cadde Trump AVM’de mağaza açtı. Bebek ürünleri kategorisinde tanınmış olan E-bebek,2003 yılında ilk mağazasını Kızıltoprak’ta açtı ve bugün 39 mağazaya ulaştı. E-ticaret sitesi olarak büyük başarı elde eden şirket,2003 senesinde tüm dünyada az rastlanan ‘’Click to Brick’’ iş modelini uygulayarak fiziki mağazacılığa geçiş yaptı. Bunun tam tersi çalışmalarda olmaktadır, Örneğin Türkiye’nin en büyük GSM operatörlerinden Turkcell’de fiziksel mağazalarının yanında turkcellmagaza.com’u da açtı. Aslında fiziksel satış noktalarındaki ürünleri internete taşımış oldu.Gold Teknoloji marketleri de Hybrid perakendeye başarılı bir örnektir.Yaklaşık 7 yıldır hem fiziki mağazalarla ,hemde internet mağazalarla satışlarını yürütmektedir.Şirketin hem fiziksel hemde internetten satış yapmasının temel hedefi,mağazaların olmadığı bölgelerde de ürünleri en hesaplı bir şekilde tüketicilerle buluşturmak.

    Peki, neden Hybrid Perakendecilik olmalı;

    2030 yılında e-ticaret, toplam perakendenin %11’ini oluşturacak. Fiziksel mağazanın internete taşınması, yeni bir kanalda daha ürün satışı yapılmasını sağlıyor.E-ticaret yoluyla müşterilerine başka bir kanaldan ulaşan markalar,alışverişte zamandan tasarruf sağladığı gibi sınırsız ürün sergileme imkanından dolayı mağazaların teşhirlerinde bulunduramayacağı kadar çok ürün sunabiliyor.Belirli bir lokasyona bağlı kalmadan ülkenin hatta Dünya’nın her yerine ürününüzü satabiliyorsunuz.Fiziksel mağazalarda ürünü satınalmadan önce dokunmak ve birebir incelemek isteyen müşterilere bu imkanı veriliyor. Özetle şunu söylemekte fayda var, Hızlı değişen Dünyamızda, koşullara uymak ve tüketiciyi en hızlı ve kısa bir zaman içinde mutlu etmek için Hybrid perakende sistemine geçmek firmalarımız için günümüzde faydalı olacak

  3.  Alıntı Originally Posted by haarif Yazıyı Oku
    İnternet kullanımı ve e-ticaretin yükseliÅŸiyle perakendecilik bir dönüşüm sürecine girdi. İşini e-ticarette uyarlayan geleneksel perakendeciler artık daha hızlı büyüyor. Her geçen gün giderek artan sayıda fiziksel perakende ÅŸirketi, e ticarete geçmeye de baÅŸladı ya da e-ticaret siteleri kendi fiziksel maÄŸazalarını kurmaya baÅŸladı. Bu terim Türkiye’ye yeni yeni girdiÄŸi için, Hybrid perakendecilik çok bilinmemektedir. Artan sayıda fiziksel maÄŸazalar, hem müşterileri beklentilerini karşılayabilmek hem de satışlarını arttırabilmek için e ticaret ile entegre bir modeli tercih etmeye baÅŸladı. Son 15 yılda e-ticaret satışları, tüm perakende sektörü içinde %6 ya ulaÅŸtı. Forrester Research’a göre 30 ürün kategorisinde bu oran %11’e ulaÅŸtı.2000’li yıllarda yıllık büyüme hızı %30 olan e-ticaret, bugün % 15 büyüme hızına sahip. Bu temponun devam ettiÄŸi varsayıldığında 2030 yılında e-ticaret, toplam perakendenin sadece %11’ini oluÅŸturacak.

    Veriler e-ticarette Hybrid perakendecilerin modelini uygulayan perakendecilerin ön plana çıkacağına iÅŸaret ediyor. Geleneksel perakendecilik yapıp iÅŸini e-ticarete uyarlayanlar gelecekte kazanacak gibi görünüyor. Bir taraftan fiziksel maÄŸazanın internete taşınması, yeni bir kanalda daha ürün satışı yapılmasını saÄŸlıyor. DiÄŸer taraftan e-ticaret yoluyla markalar, alışveriÅŸte zamandan tasarruf saÄŸladığı gibi sınırsız ürün sergileme imkânından dolayı maÄŸazaların teÅŸhirlerinde bulunduramayacağı kadar ürün sunabiliyor. E-ticaret siteleri müşterilere detaylı teknik bilgiler ve karşılaÅŸtırmalar sunarak fiziksel maÄŸaza müşterilerinin bilgi ihtiyacını da karşılıyor. ÖrneÄŸin Dünyaca ünlü hazır giyim markası GAP, 2014’ün birinci çeyreÄŸini online satışta %13 lük bir büyüme ile kapattı. Türkiye’de de birçok perakende giyim markası hem fiziksel maÄŸazalarda, hem de e-ticaret alanında faaliyet gösteriyor. Giyim sektöründe Koton, Sarar, Yargıcı gibi markalar, Perakende sektöründe Carrefoursa, Migros gibi gıda perakendesinin önde gelen markaları her iki kanalı birden kullanıyor. Bu ÅŸunu gösteriyor ki; ‘’Cadde maÄŸazacılığından AVM’ye dönüş sürecinin, bir benzeride bu kanalda gerçekleÅŸecektir. Çünkü insanlar alışveriÅŸe ayırdıkları vakitlerini baÅŸka ÅŸeylere ayırmak istiyor. O nedenle bu hayat biçiminde e-ticaret olmazsa olmaz bir ÅŸey haline gelecektir.’’ Bu konuyu discount(indirim) marketlerinin, otomotiv sektörlerinin de önemsemesi gerektiÄŸini düşünüyorum.

    Bu konuda e-ticaret firmaları da fiziksel maÄŸazacılığa adım attı. Trendyol Maslak’ta ve Altıncı Cadde Trump AVM’de maÄŸaza açtı. Bebek ürünleri kategorisinde tanınmış olan E-bebek,2003 yılında ilk maÄŸazasını Kızıltoprak’ta açtı ve bugün 39 maÄŸazaya ulaÅŸtı. E-ticaret sitesi olarak büyük baÅŸarı elde eden ÅŸirket,2003 senesinde tüm dünyada az rastlanan ‘’Click to Brick’’ iÅŸ modelini uygulayarak fiziki maÄŸazacılığa geçiÅŸ yaptı. Bunun tam tersi çalışmalarda olmaktadır, ÖrneÄŸin Türkiye’nin en büyük GSM operatörlerinden Turkcell’de fiziksel maÄŸazalarının yanında turkcellmagaza.com’u da açtı. Aslında fiziksel satış noktalarındaki ürünleri internete taşımış oldu.Gold Teknoloji marketleri de Hybrid perakendeye baÅŸarılı bir örnektir.Yaklaşık 7 yıldır hem fiziki maÄŸazalarla ,hemde internet maÄŸazalarla satışlarını yürütmektedir.Åžirketin hem fiziksel hemde internetten satış yapmasının temel hedefi,maÄŸazaların olmadığı bölgelerde de ürünleri en hesaplı bir ÅŸekilde tüketicilerle buluÅŸturmak.

    Peki, neden Hybrid Perakendecilik olmalı;

    2030 yılında e-ticaret, toplam perakendenin %11’ini oluÅŸturacak. Fiziksel maÄŸazanın internete taşınması, yeni bir kanalda daha ürün satışı yapılmasını saÄŸlıyor.E-ticaret yoluyla müşterilerine baÅŸka bir kanaldan ulaÅŸan markalar,alışveriÅŸte zamandan tasarruf saÄŸladığı gibi sınırsız ürün sergileme imkanından dolayı maÄŸazaların teÅŸhirlerinde bulunduramayacağı kadar çok ürün sunabiliyor.Belirli bir lokasyona baÄŸlı kalmadan ülkenin hatta Dünya’nın her yerine ürününüzü satabiliyorsunuz.Fiziksel maÄŸazalarda ürünü satınalmadan önce dokunmak ve birebir incelemek isteyen müşterilere bu imkanı veriliyor. Özetle ÅŸunu söylemekte fayda var, Hızlı deÄŸiÅŸen Dünyamızda, koÅŸullara uymak ve tüketiciyi en hızlı ve kısa bir zaman içinde mutlu etmek için Hybrid perakende sistemine geçmek firmalarımız için günümüzde faydalı olacak
    Yazılanlar okunmuyor...


    Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

  4. Kitap yazmışsın


    hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


  5. Teşekkürler



    Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Sayfa 383/651 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •