Sayfa 383/637 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,057 - 3,064 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben de diyorum ki, kazanacak olan burada da kazanır..abd ye kadar gitmeye gerek yok...hem orada da pasif yatırımcının aktif hisse bazlı işlem yapanaa göre zaman zaman daha iyi kazandığı case ler var.

yani bence abd nin büyüsü yıllık ortalama piyasa hisse getirisinin cazibesi..bizim gibi piyasa genelinin enflasyonu pek de yenemediği piyasalara göre çok büyük avantaj sunuyor.

ancak son 10 yılda dolar bazlı 3-4 katına çıktı fiyatlar abd de...bu nedenle ayrıca dikkatli olunmalı...şahsen 900 milyar dolar piyasa değerinden apple, 800 milyar dolardan da google almak istemezdim..amazon, facebook da çok farklı değil (endeksin genelini yansıtan fonlar demek, bu hisseleri almak demek zaten).
    Hocam şöyle düşünelim.
    Tr de tamam hisse altin döviz al sat sürekli takip edip biseyler kazanmaya çalışıyoruzda.
    Ordan da bi kac ufak buyume potansiyeli olani alip kenarda bulunsun demenin bi zararı olmaz. Sizin tabirinizla abd de de pasif yatırımcı okunabilir tr deki aktif yatırımcılığa ilave olarak..
    Yoksa dediğiniz konuda haklısınız.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Yatirim suresinin en onemli asset oldugunu anlatan bir yazi.

http://qr.ae/TbSsfm

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Daha, portföyü belli dönemlerde vadeli piyasalarda endeks short yaparak korumaya alma konusunda bile çok gerideyiz. Ya da yine korunma amaçlı zaman zaman döviz pozisyonu alırken bunu spottan değil de vadeliden alma konusunu bile pek bilmiyoruz.

Yani demem o ki, önce iç piyasalardaki enstrümanları doğru dürüst kullanmayı öğrenmek lazım bence.
    Sn. Cautionary,

Ekonomi doktoranız vardı değil mi yanlış hatırlamıyorum? Short, hedge vb işlemler size kolay gözükse de ortalama bir yatırımcı için çarşının karıştığı yer olabilir aslında.

Teori anlamında ben de bilsem de pratikte nasıl işlediğini hiç tecrübe etmedim mesela.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yatirim suresinin en onemli asset oldugunu anlatan bir yazi.

http://qr.ae/TbSsfm

Syg,
    22 yaşımda başladığıma mı sevineyim yoksa 18-20 yaşında başlamadığıma mı üzülüyim?

Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn. Cautionary,

Ekonomi doktoranız vardı değil mi yanlış hatırlamıyorum? Short, hedge vb işlemler size kolay gözükse de ortalama bir yatırımcı için çarşının karıştığı yer olabilir aslında.

Teori anlamında ben de bilsem de pratikte nasıl işlediğini hiç tecrübe etmedim mesela.
    inan bu işler için doktor olmaya gerek yok. Biraz matematik zekası olan herkes, isterse lise mezunu olsun çok rahat bu söylediğim işlemler yapılabilir...tabii ki okumak, araştırmak ve pratik yapmak gerek.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Uzmanlık alanım %70 ihtimalle düşecek, %30 ihtimalle düşmeyecek...Varsayımlarım,

i-) Yaklaşık 8 yıldır devam eden global hisse senedi rallisi en azından küçük bir nefes alacak 2018'de.
    ii-) Mesela dow 4 katına çıktı bu sürede...inanılmaz bir kazanç...likidite desteği vs, artık yavaş yavaş MB destekleri çekiliyor, çekilecek. Bu durumda bir miktar geri çekilme kaçınılmaz...Hem kar realizasyonu bu işin olmazsa olmazı.
    iii-) Böyle bir durumda, bizim borsamız da bu satış dalgasından etkilenecektir.

Biz görece ucuz olsak da, bize özgü pek çok sorunla da boğuşuyoruz...Bu nedenle bu satten sonra ilave bozulma yaşamasak da, yaşanacak bir global satış dalgasından da etkilenmememiz mümkün değil.

cauti üstadım. diğer piyasaları bilmiyorum. ilgilenmek de istemiyorum. kumar hissi veriyor. ortalama bir türk yatırımcısı da bu piyasaları bilemez. bu ancak kendi varlıklarını hedge etmek isteyen profesyonel yatırımcıların ve de şirketlerinin kullanabileceği bir enstrüman bana göre.

peki sizce yukarıdaki işlemi yapmış bir küçük yatırımcı tüm sermayeyi kaybetmiş olabilir mi? veya xu100 den rastgele bir hisse alıp en azından sermayeyi korumuş mudur?

iyi akşamlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    inan bu işler için doktor olmaya gerek yok. Biraz matematik zekası olan herkes, isterse lise mezunu olsun çok rahat bu söylediğim işlemler yapılabilir...tabii ki okumak, araştırmak ve pratik yapmak gerek.
    Son kısım şart.. Ben biraz daha tecrübe kazandıktan sonra düşünebilirim.

Ana amacı şirkete ortak olmak olan bir yapıda işlerin hedge, short, temel analiz, teknik analiz ... derken algoritmik işlemlere kadar gelmiş olması düşününce çok ilginç gelebiliyor. Bir sonraki aşamada ne var bakalım..

8.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    cauti üstadım. diğer piyasaları bilmiyorum. ilgilenmek de istemiyorum. kumar hissi veriyor. ortalama bir türk yatırımcısı da bu piyasaları bilemez. bu ancak kendi varlıklarını hedge etmek isteyen profesyonel yatırımcıların ve de şirketlerinin kullanabileceği bir enstrüman bana göre.

peki sizce yukarıdaki işlemi yapmış bir küçük yatırımcı tüm sermayeyi kaybetmiş olabilir mi? veya xu100 den rastgele bir hisse alıp en azından sermayeyi korumuş mudur?

iyi akşamlar.
    yanlış alıntı mı yaptın, alıntıladığın yazı ile bağlantısını kuramadım yazdıklarının.

Sayfa 383/637 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •