Sayfa 379/1078 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Üstadım iyi akşamlar...

Elimden geldiğince bir çalışma yaptım. Geç oldu ama sanırım oldu gibi...

"Bahsettiğiniz böyle birşey mi?" tam emin değilim ama Yıllık Kâr zarar ise F/K kırmızı renk oluyor...

Eksik veya yanlış anlaşılan/yapılan birşey varsa lütfen belirtiniz. Yeniden bir çalışmayı seve seve yaparım...

Hürmetler...
    Üstadım günaydın,

Olmuş olmuş; hem de pek güzel olmuş. Elinize, emeğinize sağlık.

Her fikre kulak verip her öneriyi değerlendirdiğiniz için her türlü takdiri hak
    ediyorsunuz.

Geçen siz beni aracı kurumda vakti bol yatırım uzman yardımcısı mı sandınız
    demeyesiniz diye susmuştum. Ama şimdi konuşma vakti geldi.

Her dönem sonunda kardan zarara, zarardan kara geçen şirketler olduğundan
    F/K oranını yıl sonu bilanço rakamlarına sabitlemek doğru değil. Adamlar bu
    engeli F/K oranını son 4 çeyrek kar/zarar toplamı üzerinden hesaplayarak
    aşmışlar. 3-6-9 Aylık bilançoların gönderilmesi tamamlandığında biz de F/K
    oranını yeni duruma göre güncelleriz değil mi?

Gününüz güzel geçsin; işiniz rast gitsin.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

2. Bilgisayarı değiştirdim.sayfayı yenilemiyor.Ofis programı olmadığından olabilirmi arkadaşlar.

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Üstadım günaydın,

Olmuş olmuş; hem de pek güzel olmuş. Elinize, emeğinize sağlık.

Her fikre kulak verip her öneriyi değerlendirdiğiniz için her türlü takdiri hak
    ediyorsunuz.

Geçen siz beni aracı kurumda vakti bol yatırım uzman yardımcısı mı sandınız
    demeyesiniz diye susmuştum. Ama şimdi konuşma vakti geldi.

Her dönem sonunda kardan zarara, zarardan kara geçen şirketler olduğundan
    F/K oranını yıl sonu bilanço rakamlarına sabitlemek doğru değil. Adamlar bu
    engeli F/K oranını son 4 çeyrek kar/zarar toplamı üzerinden hesaplayarak
    aşmışlar. 3-6-9 Aylık bilançoların gönderilmesi tamamlandığında biz de F/K
    oranını yeni duruma göre güncelleriz değil mi?

Gününüz güzel geçsin; işiniz rast gitsin.
    Günaydın Üstadım...

Elimden geldiğince her talebi değerlendirmeye çalışıyorum. Zor olanlar biraz zaman alıyor olsa da hiçbirisi gözardı edilmiyor. Kafamda ne zaman çözüm yolu netleşirse anında harekete geçiyorum.

Bu proje de öyle oldu. Elimde başka bir iş vardı. Malum "Ziyaretçi Bilgileri" bölümü. Bir yandan bu işi yaparken diğer yandan zihnim sizin talebinizi nasıl yapabilirimle? meşguldü. Dün gece çözümünü buldum ve hemen harekete geçtim. Kısa bir sürede de hallettim.

Şimdi yeni talebinizle ilgili olarak ben yapabileceklerimi size anlatayım, duruma siz karar verin:

- Ben elimde veri olarak her daim şirket için açıklanan son bilançoyu tutuyorum. Şu anda 12 aylık bilançolar geldiği için son bilançolar bunlar.

- Yakında 3 aylıklar geldiği zaman tüm Bilançolar bu 3 aylık döneme göre olacak ama Yıllık sütununda bunun yıllıklandırılmış hali olacak.

- Bu nedenle ben F/K tablosunu oluştururken her zaman elimdeki bu son bilanço verilerini kullanıyorum. O nedenle eski dönemlerin F/K oranlarında kırmızı görünenler bu yeni bilançolara göre düzenleniyor. Bu bir bakıma hata olarak görülebilir ama şimdilik elimdeki veriler bunlardan ibaret....

- 3 aylık bilançolar gelmeye başladığı zaman bu F/K oranlarını tekrar gözden geçirelim. Siz zaten takip edeceksiniz biliyorum... Eğer ihtiyacı karşılamıyorsa; siteyi tamamen kökten değiştirmek bahasına bile olsa bu sorunu çözmeye çalışırım.

Aslında çözüm belli. Database kullanmam lâzım. bu konuya yeni yeni geçiş yapıyorum. Önceleri verileri dosyalar halinde saklıyordum. Bu nedenle kısıtlı imkanlar oluşuyor. Fakat veritabanına tam olarak geçebilirsem tüm verileri saklayıp lâzım olduğunda kullanabileceğim.

Şimdilik sitedeki verileri komple veritabanına aktarmam mümkün değil. Bunun için çalışmalara başladım. Sizin göremediğiniz bir bölümde bir Yönetici bölümü oluşturarak bu işleri halletmem lâzım. bu da başlı başına yeni bir site demektir. Eğer 3 aylıklar açıklanana kadar bu konuda yol alabilirsem o zaman duruma göre geçiş yapabilirim...

Selamlar, hürmetler...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by baymetin Yazıyı Oku
    Bilgisayarı değiştirdim.sayfayı yenilemiyor.Ofis programı olmadığından olabilirmi arkadaşlar.
    Mesajımın altındaki imza bölümünden giriş yapmayı deneyebilirsiniz...

Eski site ismi artık kullanılmıyor ve zaman zaman site içi sayfalar güncelleniyor. Onedenle CTR ve F5 ile sayfayı yenilemeyi de deneyebilirsiniz...

Sitede çok şükür sorun yok, çalışıyor...

Durumu bildirirseniz memnun olurum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    ....
    Şimdi yeni talebinizle ilgili olarak ben yapabileceklerimi size anlatayım, duruma siz
    karar verin:

- Ben elimde veri olarak her daim şirket için açıklanan son bilançoyu tutuyorum.
    Şu anda 12 aylık bilançolar geldiği için son bilançolar bunlar.

- Yakında 3 aylıklar geldiği zaman tüm Bilançolar bu 3 aylık döneme
    göre olacak ama Yıllık sütununda bunun yıllıklandırılmış hali olacak.

- Bu nedenle ben F/K tablosunu oluştururken her zaman elimdeki bu son
    bilanço verilerini kullanıyorum. O nedenle eski dönemlerin F/K oranlarında
    kırmızı görünenler bu yeni bilançolara göre düzenleniyor. Bu bir bakıma hata olarak
    görülebilir ama şimdilik elimdeki veriler bunlardan ibaret....

- 3 aylık bilançolar gelmeye başladığı zaman bu F/K oranlarını tekrar
    gözden geçirelim. Siz zaten takip edeceksiniz biliyorum... Eğer ihtiyacı
    karşılamıyorsa; siteyi tamamen kökten değiştirmek bahasına bile olsa bu sorunu
    çözmeye çalışırım.
    ....
    Eğer bilişim sektörü yetkilileri köşeyi ziyaret edip yazdıklarını okursa pek yakında
    bu bilgi, birikiminizi boşa heba etmeyin; gelin birlikte çalışalım diyeceklerdir.

Maksadım size iş çıkarmak değil. Ancak son çeyrek bilançolarından yola çıkıldığında
    resmin sadece 1/4 ü görünecek; önceki yıl bilançosu esas alındığında da
    site ziyaretçilerine eski, eksik, yanlış bilgi aktarma mahsuru ortaya çıkacaktır.

F/K Oranı tablosu site geneline bakıldığında sadece binanın pencerelerinden birine
    denk geliyor. Bir tek bunun için koca binayı yıkıp yeniden yapılandırmaya gitmek
    sarf edilen emek ve zamana değmez.

Aracı kurum görevlileri bu işle profesyonelce ilgilenip derledikleri bilgileri kamuoyu
    ile paylaşıyor. Biz de herkesin yaptığını yapar; dönem sonlarında paylaşılan F/K
    oranlarını daha fazla ilgiliye ulaşsın diye kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle siteye
    aktarırız. Olmaz mı?

Kolay gelsin.

Eğer bilişim sektörü yetkilileri köşeyi ziyaret edip yazdıklarını okursa pek yakında
    bu bilgi, birikiminizi boşa heba etmeyin; gelin birlikte çalışalım diyeceklerdir.

Maksadım size iş çıkarmak değil. Ancak son çeyrek bilançolarından yola çıkıldığında
    resmin sadece 1/4 ü görünecek; önceki yıl bilançosu esas alındığında da
    site ziyaretçilerine eski, eksik, yanlış bilgi aktarma mahsuru ortaya çıkacaktır.

F/K Oranı tablosu site geneline bakıldığında sadece binanın pencerelerinden birine
    denk geliyor. Bir tek bunun için koca binayı yıkıp yeniden yapılandırmaya gitmek
    sarf edilen emek ve zamana değmez.

Aracı kurum görevlileri bu işle profesyonelce ilgilenip derledikleri bilgileri kamuoyu
    ile paylaşıyor. Biz de herkesin yaptığını yapar; dönem sonlarında paylaşılan F/K
    oranlarını daha fazla ilgiliye ulaşsın diye kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle siteye
    aktarırız. Olmaz mı?

Kolay gelsin.
    Siteyi yazacağım derken bayağı bir bilgi birikimine sahip oldum. Bir de her öğrendiğimi unutmasam şimdi çok çok süper olurdum. Çoğu kez aynı şeyleri tekrar tekrar açıp öğrenmek zorunda kalıyorum.

Ben hobi olarak bu işi yapıyorum. Paraya dökmek istesem ucundan kıyısından şimdiye kadar girerdim. En azından reklam alırdım. Böyle herkese açık şekilde devam etme düşüncem bâkîdir... Bir ihtimal belki zararlı erişimleri engellemek adına girişleri abonelik sistemi ile yapabilirim. Bu sayede her önüne gelen girip göremez. Sadece üye olanlar görebilir. Elbette üyelik yine ücretsiz olacaktır. Hem üyelik söz konusu olursa bazı raporları üyelere doğrudan e-posta ile yollamam da mümkün olacaktır...

Ben en ufak bir hatada herşeyi kökten değiştirebilecek bir yapıdayımdır. Fakat arık yaş geçtikçe bu iş zorlaşıyor. O nedenle idare ettiği yere kadar idare etmeye başladım. Fakat bariz bir hata varsa elbette herşeyi kökten yıkar yeniden yaparım. İnanın bu şekilde yapmak, düzeltmeye çalışmaktan daha kolay oluyor...

Gerekirse son çare olarak dediğiniz gibi Listeyi doğrudan paylaşırız. Sorun olmaz. Fakat ben hergün F/K listesini yeniliyorum. Son duruma göre herşey güncel halde bulunuyor. Orada bir sorun olacağını sanmıyorum. Sorun sadece geçmiş dönemlerdeki F/K oranlarına bakmak istenirse (örn. 2016/09 gibi) bu durumda yine bilgiler doğru olacak ama sadece sizin son talebiniz olan "zarar açılayan şirketlerin kırmızı olma" olayında elimde eski bilançolar olmadığı için son bilançoya göre yıllıklandırılmış veriden dolayı renklendirme de bir hata olacaktır.

Fakat son dönem bilanço ve F/K ^larda hiçbir sıkıntı olmayacaktır. İnşaAllah da öyle olur. Vakti geldiğinde takip edelim...

Yeni talepleriniz ve gördüğünüz eksiklikler varsa lütfen çekinmeyin, her zaman taleplerinizi bekliyorum. Sizden ve herkesten...

Selamlar, hürmetler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    ...
    Ben hobi olarak bu işi yapıyorum. Paraya dökmek istesem ucundan kıyısından
    şimdiye kadar girerdim. En azından reklam alırdım. Böyle herkese açık şekilde
    devam etme düşüncem bâkîdir... Bir ihtimal belki zararlı erişimleri engellemek
    adına girişleri abonelik sistemi ile yapabilirim. Bu sayede her önüne gelen girip
    göremez. Sadece üye olanlar görebilir. Elbette üyelik yine ücretsiz olacaktır.
    Hem üyelik söz konusu olursa bazı raporları üyelere doğrudan e-posta ile
    yollamam da mümkün olacaktır...

...
    Yeni talepleriniz ve gördüğünüz eksiklikler varsa lütfen çekinmeyin, her zaman
    taleplerinizi bekliyorum. Sizden ve herkesten...

...
    Bilirim parada-pulda gözünüz yok. Hayır duası almak için bunca külfete
    katlanıyorsunuz. Zaten her insan kendinde olmayanı ister. Köylü margarine,
    şehirli tereyağına özenir.

Yeri gelmişken bir hatıramı paylaşmak isterim.

Sanırım yıllardan 2004. O zamanlar popüler olan bir borsa forumunda birşeyler
    karalamaya başladım. Forum polisi ile aramızda yakınlaşma oldu. Kendisi forum
    yönetimi benim aracılığımla senden yazarlar takımına katılmanı istiyor. İstediğim
    halde bana verilmeyen yazarlık sana sunuluyor diye sitemkar bir mesaj attı.
    Senden esirgeneni benim kabullenmem şık olmaz deyip teklifi geri çevirdim.
    Yönetim bu arada sitenin isim tescil, alan adı, barındırma hizmeti bize yük oluyor.
    Bunun için sadece üyelere açık olan yazarlar bölümünü ücretli yapıp VIP üye
    kabul edeceğiz dedi. Araya para girince işin rengi değişir, devlet elde edilen
    gelirden pay ister, bunun için vergi numarası almak, şirket kurmak gerekir
    desem de yönetimi ikna edemedim. Gel yazarlar arasına dahil ol teklifini de umuma
    açık bölümde herkes yazılanları okurken VIP bölümde sadece parayı bastıran
    okuyacak diyerek geri çevirdim. Sonrasında ne mi oldu? SPK olaya el koydu.
    Yönetici ve yazarlara gece yarılarında kendi mekanında mecburi çay-kahve
    ikram etti. Toplanan paraları üyelere geri iade etmek ve borsa forumunu
    kapatmak kaydıyla ilgilileri azat etti.

Aramızda engin borsa bilgisini paraya dönüştürmek isteyen arkadaşlar vardır;
    bu hikayeden kendilerine gerekli dersi çıkarırlar diye anlattım.

Bilirim parada-pulda gözünüz yok. Hayır duası almak için bunca külfete
    katlanıyorsunuz. Zaten her insan kendinde olmayanı ister. Köylü margarine,
    şehirli tereyağına özenir.

Yeri gelmişken bir hatıramı paylaşmak isterim.

Sanırım yıllardan 2004. O zamanlar popüler olan bir borsa forumunda birşeyler
    karalamaya başladım. Forum polisi ile aramızda yakınlaşma oldu. Kendisi forum
    yönetimi benim aracılığımla senden yazarlar takımına katılmanı istiyor. İstediğim
    halde bana verilmeyen yazarlık sana sunuluyor diye sitemkar bir mesaj attı.
    Senden esirgeneni benim kabullenmem şık olmaz deyip teklifi geri çevirdim.
    Yönetim bu arada sitenin isim tescil, alan adı, barındırma hizmeti bize yük oluyor.
    Bunun için sadece üyelere açık olan yazarlar bölümünü ücretli yapıp VIP üye
    kabul edeceğiz dedi. Araya para girince işin rengi değişir, devlet elde edilen
    gelirden pay ister, bunun için vergi numarası almak, şirket kurmak gerekir
    desem de yönetimi ikna edemedim. Gel yazarlar arasına dahil ol teklifini de umuma
    açık bölümde herkes yazılanları okurken VIP bölümde sadece parayı bastıran
    okuyacak diyerek geri çevirdim. Sonrasında ne mi oldu? SPK olaya el koydu.
    Yönetici ve yazarlara gece yarılarında kendi mekanında mecburi çay-kahve
    ikram etti. Toplanan paraları üyelere geri iade etmek ve borsa forumunu
    kapatmak kaydıyla ilgilileri azat etti.

Aramızda engin borsa bilgisini paraya dönüştürmek isteyen arkadaşlar vardır;
    bu hikayeden kendilerine gerekli dersi çıkarırlar diye anlattım.
    Vallahi üstadım ne kadar haklısınız...

Ardımızdan dua edenimiz olacak mı emin değilim?

"Yapılan duaların en hayırlısı, kişinin gıyabında yapılan duadır" buyuruluyor.

O nedenle ben aciz bir kul olarak ancak buna talip olabilirim. Çok şükür dünya nimetlerinde hırsım yok. Bana yetecek kadarına da sahibim. Artık ahireti de düşünmek lâzım... Hep dünya için çalışmak olmaz. Ardımızda bir eser bırakmadıktan sonra bu dünyaya boş gelir, boş gideriz...

Bana ait olan tek site malumunuz burası değil. Birkaç tane daha sitem mevcut. Hepsinde de herşey bedava...

Üstelik bilgi de bedava... Burada çok fazla bilgi isteyen yok. Hazır yemek isteniyor. O nedenle burada hazır pişmiş aş sunuluyor...

Allah kısmet ederse çok daha güzel projelere de imza atmak isterim. Elbette herşey kâdir kıymet bile...

Sayfa 379/1078 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •