US gözünde AB ticari olarak resmen bi İran a dönüşuverdi dakkasinda hemide hahaha
Yoksa bu düzeyde ticari şey e kimse karismazdi orda
Bi dostum var Seattle hangi eyalettiyse oranın dışticaretinde. Geçen dediydi abi biz istediğimiz yerden alır istediğimiz yere satariz kimsede karisamaz buna diye
Bi dalga geçcem onla haha incitmeden yoksa dost harbiden az ya ama kahveye git otur 2 dakka sohbet yanındaki aha arkadas
Para işin içine girdimidi, kimse babasının oğlunu tanımıyo demekki. Bunu onemsemek lazim
Güçlü de olsan nüfuzlu da
Ipinin çekilmesi bi menfaate bakiyo demek fani dünyada
Yalan dünya ya
Ahahaha
Korku dağları aşmış
Ulen 4bin yıllık medeniyetsin olm sen
Bak yakışıyor mu
Aynı üye #56 no lu mesaj
http://www.hisse.net/topluluk/showth...40#post1802640
Power bey biz yirttik
Tabi buna da sararsa şey
Sarmazsa belki sen haklı çıkıcan ha
Bence ben haklı çıkıcam
İddaa ya girmem ama
Yatırım tavsiye degil
Gümrük tarifeleri Amerikan tüketicileri için enflasyon ve durgunluk anlamına geliyor.
----
2002 Mart'ında, Bush da gümrük tarifesi uyguladığında, ABD borsası ve faizleri düşmüş, dolar zayıflamış ve altın yükselişe geçmişti.
Not: Dolar için bir tepki beklentim devam ediyor ama biraz terlemeye başladım!
----
Zerohedge, gıda fiyatlarının dip yaptığından şüphelenmeye başlamış.
CRB gıda fiyatı endeksine bakınca, olabilir gibi görünüyor (ilk grafik BWY0, platform tradingview.com). Endeks dolar bazında, dolar/tl kuruyla çarpınca, TL bazında elde ediyoruz (ikinci grafik). Gıdada kendine yeterli olma özelliğini kaybettiğimiz ve ithalata bağımlı olduğumuz düşünüldüğünde, görüntü iç açıcı değil.
CRB Foodstuff Index
------
![]()
Son düzenleme : Occhiali; 02-03-2018 saat: 17:03.
Asya borsaları Trump yüzünden iyi düşmüşler bugün..ama Japon borsası Nikkei en iyi düşmüş, %2,5 ..
eee yine aynı nedenle Yen, Dolar karşısında %0,77 primli şu an..Altında güvenli liman olmuş, oda iyi artmış, %1.54..
Tamam, anladıkta Dolar, EM paralarına karşı neden yükseliyor şu sıra..malum ticaret kısıtlamalarından dolayı dolar zayıflayacak değilmiydi..
Yoksa dolar bir tek EM paralarına karşı güvenli liman mı?..Borusu EM'lere mi ötüyor sadece..![]()
Sn.Occhiali..ABD'nin 2002 yılında uyguladığı kısmi gümrük tarifeleri ile bugünü pek kıyaslamamak lazım bence..2002'de her ne kadar ABD bir balondan(Nasdaq) çıkmışta olsa, global ekonomi rayında ilerliyordu o günlerde..bugünkü gibi durgunluk yada daha kötüsü bir deflasyon riski yoktu..daha 2008'in yaraları sarılamadı globalde..hatta borçlanma açısından durum daha da vahim..dolayısıyla doları bu şartlar altında düşünmek daha yaralı olur kanaatindeyim..
Diğer konu, belkide daha vahim..2008 krizinden sonra ABD'nin uyguladığı para politikaları yüzünden gıda fiyatları dünyada yükselmişti..yükselen gıda fiyatlarının Arap baharını doğurduğu söylenir..dolayısıyla pek hayra alamet bir gelişme değil..inşallah gıda fiyatları çok fazla artmaz..
Sayın Enki;
Zerohedge, eşik olarak %40 rakamını vermişti. Gıda harcamalarının toplam gelire olan oranı %40'ı geçince, insanları sokağa dökmek daha kolay oluyor, diye sosyolojik bir analiz yapmıştı.
If you were going to try and understand why revolts happen, but wanted to limit yourself to a single variable, you’ll be hard-pressed to find something better than the price of food. There's quite a bit of research to support the idea that people who spend above a certain percent of their income on food are more likely to protest, riot, or otherwise become restive. That number seems to have a minimum threshold of 40% of income to food costs, give or take...
Yer İmleri