bişt100...117,500
dax...12,030...........................şhort
Hocam çarşamba günü bu varant 8.06 fiyatla 19 kuruştan satışa sunuldu. Bugünü 42 ile açtı, petkim 8.08 iken. 2 kuruşa %100 üzeri getirinin esprisi ne ola ki deyip doçeyi aradım. Zira onlarda da bunun muadili pedbf var. Niye böyle oldu dedim. Biz fiyatı iskontolu tuttuk zira temettüyü bu 2 aylık dönemde, nisana kadar bekliyorduk. Fiyatı da ona göre ayarladıydık, temettü kadar düşecek şekilde. Fakat petkim temettüyü mayıs ayında vereceğini söyleyince indirimli fiyatı yukarı çekmiş olduk dedi yetkili. Geçenki tüpraş olayında da tam tersi durum sözkonusu olmuş, o yüzden inmiş tüpraş varantları.
Milliyetçilik, milleti olmayanlar için faşizmdir
Hesaplamam doğru mu yardımcı olur musunuz?
Adı:TKDRIV
Vade sonu 30 Nisan
Kullanım fiyatı: 18,50
Dönüşüm oranı:2
Ben bu varantta (PUT) sabah 0,73'ten pozisyon aldım.
Diyelim ki günlük yükselişle düşüşle ilgilenmiyorum ve vade sonuna kadar tutacağım.
Vade sonunda THY 16,60 kapatırsa bu varanttaki karım ne olur?
Ben Varant başına 0,44 diye hesapladım. (komisyonları hesaba katmadım)
Dilerseniz hesaplama yöntemi mi de yazarım. Ama yanlışsa sizden doğrusunu öğrenmek isterim.
Kardeş iş yatırım varant hesaplama var oraya gir öğrenirsin
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O sayfayı kullanamadim cepten. Şimdi hesapladim da acaba 44 değil de 22 kuruş mu oluyor kar? Bir bilenden yardım rica etsem.
Hesabım şöyle,
18.50 kullanım fiyatlı olan THY vade sonunda 16.60 kapatırsa karim 1.90 TL dir. Ancak dönüşüm oranı 2 olduğu iicn bana 0.95 kuruş olarak yansır.
0.95-0.73=0.22 kuruş bana kar olarak kalır.
Yer İmleri