Sayfa 170/777 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Son günlerde devlet bankaları satıcı..
    Ziraat kapıyor pencereyi halkb açıyor..
    Eskiden gün içi yükselir hoppp 1 kuruş aniden çakarlardı..

Şimdi yapamıyorlar..Yapmıyorlar..Bilemiyorum..

Alttan alta birşeyler kaynıyor olabilir henüz bizim bilmediğimiz..

3.88 3.90 direncine geldik..

Bunun üstü direkt zirveye götürür..

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Raoul Pal da, uluslar arası piyasalardaki dolar kıtlığını ve kaldıraçlı piyasalarda spekülatörlerin dolara karşı yüklü pozisyon almalarını, "ilginç ve izlemeye değer" bulumuş. Bu gelişmelerin, DXY endeksinin çok ani ve çok sert bir şekilde yükselmesine sebep olup olmayacağını merak etmiş.

Güzel tesbitler..normalde pek çok gerçek dolardan yana ama Euro üzerinde güzel spekülasyon yapılıyor..baştan beri düşündüğüm bunun bir panikle düzelebileceği..sentral bankerler izin verirse(muhtemelen vermezler), donlarını toplamaya bile fırsat kalmayacak..

Alıntı Originally Posted by chronical Yazıyı Oku
    https://www.cnbc.com/2018/03/14/kudl...ne-either.html

Trump'ın yeni ekonomi danışmanı, güçlü dolardan yanayız dedi.. Yerinizde olsam altın satar dolar alırdım, dedi..
    Sonunda jeton düştü galiba..ehhh rezerv para bu boru değil..

Sevgili Chro. yazıda altın bahsini göremedim..bir başka yerde bahsetti herhalde!

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Güzel tesbitler..normalde pek çok gerçek dolardan yana ama Euro üzerinde güzel spekülasyon yapılıyor..baştan beri düşündüğüm bunun bir panikle düzelebileceği..sentral bankerler izin verirse(muhtemelen vermezler), donlarını toplamaya bile fırsat kalmayacak..

Sonunda jeton düştü galiba..ehhh rezerv para bu boru değil..

Sevgili Chro. yazıda altın bahsini göremedim..bir başka yerde bahsetti herhalde!
    Pardon onun için kaynak göstermeyi unutmuşum; Zerohedge yayınlamıştı..Saygılar

https://www.zerohedge.com/news/2018-...-and-sell-gold

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Son günlerde devlet bankaları satıcı..
    Ziraat kapıyor pencereyi halkb açıyor..
    Eskiden gün içi yükselir hoppp 1 kuruş aniden çakarlardı..

Şimdi yapamıyorlar..Yapmıyorlar..Bilemiyorum..

Alttan alta birşeyler kaynıyor olabilir henüz bizim bilmediğimiz..

3.88 3.90 direncine geldik..

Bunun üstü direkt zirveye götürür..
    bir laf var,

"taşıma suyla değirmen dönmez"

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Globalde alınan pozisyonlardanmıdır bilmiyorum ama ticaret savaşları konusunda çanlar ciddi ciddi çalmaya başladı..serbest ticaret yanlısı Trump'ın ekonomi danışmanı Gary Cohn'un istifası bu işin dönüm noktasıydı..çünki olay sadece çelik ve alüminyuma getirilecek ithal vergileri ve buna karşı bir direniş değildi bence..geriside gelecekti..

Beyaz Saraydan sızan bilgilere göre Trump'ın ÇİN'e 60 milyar dolara kadar teknoloji, telekom ve giysi vb. konularında vergi koymaya hazırlandığı iddia edildi..bu vergiler fikri mülkiyet hırsızlığı kapsamında koyulacak vergiler..

Diğer taraftan geçen hafta ABD ticaret ofisinin Trump'a 30 milyar dolarlık ithal vergisi taslağını sunduğunu, fakat bu miktarın Trump tarafından beğenilmeyerek daha sonra 60 milyara dolara çıkartıldığı belirtiliyor..

Çin bu konularda uyarılarını yenilerken, AB çelik ve alüminyum konusunda ABD'den detay bekleyip, kendilerinin bu işten muaf olup olmadıklarına dair bir cevap bekliyor...yoksa...

Bundan sonrası için artık önemli olan ÇİN'in veya AB'nin ilk misilleme kararı olur bence..ortalık karışır..
    Tabiki durup dururken Beyaz Saraydan bir şeyler sızmaz..maksat ölümü gösterip sıtmaya razı etmek olsa gerek..

Geçen gün Trump'ın şöyle bir twiti vardı:

Donald J. Trump

China has been asked to develop a plan for the year of a One Billion Dollar reduction in their massive Trade Deficit with the United States. Our relationship with China has been a very good one, and we look forward to seeing what ideas they come back with. We must act soon!
    1 milyar dolarla kastedilen 100 milyar dolarmış..

Bende jeton yeni düştü..amaç ÇİN'le ticaret savaşına gerek kalmadan ÇİN'in ABD ile ilgili dış ticaret fazlasını gönüllü olarak 100 milyar dolar düşürmesiymiş..artık daha çok mal mı alır, yada daha az malmı gönderir ABD'ye, bilinmez..

Yoksa...

WASHINGTON (Reuters) - The Trump administration is pressing China to cut its trade surplus with the United States by $100 billion, a White House spokeswoman said on Wednesday, clarifying a tweet last week from President Donald Trump.

Last Wednesday, Trump tweeted that China had been asked to develop a plan to reduce its trade imbalance with the United States by $1 billion, but the spokeswoman said Trump had meant to say $100 billion.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bir laf var,

"taşıma suyla değirmen dönmez"
    Tamamda, esas taşıma suyla değirmeni döndürenler bizzat sentral bankerler..

7. Bir akrabam çok sağlam bir ters indikatördür. Yapma etme dememe rağmen Geçtiğimiz yıl varını yoğunu 3,88 den dolara yatırdı. geçtiğimiz aylarda dolar 3,97 deyken elim sat tuşuna gitti ama satmadım çok pişmanım bir daha gelince kesin satıcam dedi. Bu demektir ki dolarda 4 lü rakamlara hızlıca çıkabiliriz bu ters indikatör akrabam o fiyatlardan dolarını satınca doların önü açılabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bir akrabam çok sağlam bir ters indikatördür. Yapma etme dememe rağmen Geçtiğimiz yıl varını yoğunu 3,88 den dolara yatırdı. geçtiğimiz aylarda dolar 3,97 deyken elim sat tuşuna gitti ama satmadım çok pişmanım bir daha gelince kesin satıcam dedi. Bu demektir ki dolarda 4 lü rakamlara hızlıca çıkabiliriz bu ters indikatör akrabam o fiyatlardan dolarını satınca doların önü açılabilir.
    söyle çabuk satsın.

Sayfa 170/777 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •