Sayfa 975/1001 İlkİlk ... 475875925965973974975976977985 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,793 - 7,800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kasım ayında 3,96 olan dolar kuru 3,90 sınırında...

Aslında alıp satmayanlar için dolar kuru geçen yıldan bile belki aşağıda.

Dolar kuruna en yakın geçmişten baktıkça, kur hareketine tezahürler de anlamsız olmakta...

9 Kasım 2017 de önce 3,85 ten mal bulmuş gibi aldığım dolarlara maliyet açısından bakmak işi tatsızlaştırıyor.

Ama doları güvenli bir liman olarak kabul ederek uzun vadeli bir perspektif içinde değerlendirme insanı rahatlatıyor.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

Dolar kuruna en yakın geçmişten baktıkça, kur hareketine tezahürler de anlamsız olmakta...

9 Kasım 2017 de önce 3,85 ten mal bulmuş gibi aldığım dolarlara maliyet açısından bakmak işi tatsızlaştırıyor.

Ama doları güvenli bir liman olarak kabul ederek uzun vadeli bir perspektif içinde değerlendirme insanı rahatlatıyor.
    Hmmm..geçen sene 3.85'den alınmış dolarlar!!..bir yere not edeyim..

Kıymetli abim malum buradaki bir kaç yatırım gurusu böyle bir şeyi asla yapmazlarda, aklıma gelmişken yazayım istedim..her ne kadar ben takdir etsemde gerçekleri ayan beyan yazmanız sonrasında, bunlar size yol su elektrik olarak geri dönüyor, farkındasınız değil mi?..malum geçen gün sular seller gibi cepte yazı yazabilen, whatsupp felan kullanabilen çok ilerlemiş, aydın bir arkadaştan sataşma gelmişti..o bakımdan..selamlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Hmmm..geçen sene 3.85'den alınmış dolarlar!!..bir yere not edeyim..

Kıymetli abim malum buradaki bir kaç yatırım gurusu böyle bir şeyi asla yapmazlarda, aklıma gelmişken yazayım istedim..her ne kadar ben takdir etsemde gerçekleri ayan beyan yazmanız sonrasında, bunlar size yol su elektrik olarak geri dönüyor, farkındasınız değil mi?..malum geçen gün sular seller gibi cepte yazı yazabilen, whatsupp felan kullanabilen çok ilerlemiş, aydın bir arkadaştan sataşma gelmişti..o bakımdan..selamlar..
    Bizim şiarımız imzamızda sevgili enki...

Doğru bir tane. İstatistikle, siyaseten, yalan dolanla ne kadar çarpıtırsak çarpıtalım bu böyle...

Bazan acıtabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

2016 aralıkta 4 den dönmüştü hatırlatayım.
    Haftaya fed toplantısına kadar gideri var.

5. Yurtdışı şantiyede çalıştığım için dolar cinsi maaş alıyorum, daha doğrusu alıyorduk. Patron 31 Mart'dan sonra ki maaşlar için dolar kurunu 3.80'e sabitlediğini açıkladı, 20 senedir bu şirkette çalışanlar var ilk defa böyle birşey görüyorlar. Bizim patronda derin adamdır, sanırım çok kötü bir beklentisi var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Futbol sektörünü de kurtaracak olan kur sabitlemesidir..

Öyle futbolcunun ücretinden artan oranda vergi almak falan bir şeyi değiştirmez.

Bu ülkede büyük ücretler hep net olarak söylenir ve vergiyi de kurum öder.

Vergiyi artırırsan kulüplerin yükü de artar o kadar. Futbolcunun değil.

Kur sabitlemenin belki ilk yıllar kargaşası olur. Futbolcular falan kazan kaldırır.

Ama kurtuluş bunda.

Futbol kulüplerinin ağırlıklı olarak gelirleri TL, ödemeleri Avro/Dolar olunca kur artışı da kulüpleri batıran bir unsur olmakta.

Ha bu arada patronunuzun geliri de dolar cinsinden ise, dolar kurunu fikslemek sizleri söğüşlemekten başka bir şey değil.

7.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Yurtdışı şantiyede çalıştığım için dolar cinsi maaş alıyorum, daha doğrusu alıyorduk. Patron 31 Mart'dan sonra ki maaşlar için dolar kurunu 3.80'e sabitlediğini açıkladı, 20 senedir bu şirkette çalışanlar var ilk defa böyle birşey görüyorlar. Bizim patronda derin adamdır, sanırım çok kötü bir beklentisi var.
    Mahsuru yoksa hangi firmada calistiginizi soyler misiniz.. benim de yakin zamanda muhendis olarak cezayire gitme durumum var ronesansla.

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    3.8820 noktasini gecip ustunde tutarsa 3.9110 noktasina bi kanal acacak..
    3.8620 ustunde her turlu olumlu su an..ytd
    simdi bu kanalda , 3.90 uzerinde tutunursa (bence tutunacak) 3.9411 noktasina kadar gideri var, bu noktada gorulecek..ytd

Sayfa 975/1001 İlkİlk ... 475875925965973974975976977985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •