Sayfa 171/777 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Dolarda herhangi bir gevşeme yok.
    Sımsıkı duruyor

1 1.5 kuruşluk düşüşlerde bile çeviriyorlar..

Trend oluşturuyor şu anda..

3.73 3.82 arasında git gellerde asla böyle değildi..

Bunu neden yazıyorum..

Trend in içinde iken trend i anlamak güçtür..
    Verdiler verecekler derken gider de gider..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dolarda herhangi bir gevşeme yok.
    Sımsıkı duruyor

1 1.5 kuruşluk düşüşlerde bile çeviriyorlar..

Trend oluşturuyor şu anda..

3.73 3.82 arasında git gellerde asla böyle değildi..

Bunu neden yazıyorum..

Trend in içinde iken trend i anlamak güçtür..
    Verdiler verecekler derken gider de gider..
    Bir risk varsa, junk olanlar önden buyuracaklar..

3. enki

2-3 gündür basında çıkan şu haberler bizde pek yorumlanmıyor ama ben mühimsiyorum

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/son...gecti-40773686

İngiltere ABD ..
    Karşılarında rusya..

Bu rusya ile ABD malum saha da da (suriye ) karşı karşıyalar..

İşler 3. dünya savaşına doğru adım adım ilerliyor gibime geliyor..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

2-3 gündür basında çıkan şu haberler bizde pek yorumlanmıyor ama ben mühimsiyorum

İngiltere ABD ..
    Karşılarında rusya..

onlara bir şey olmaz olan bize oluyor. ABD bizi bizim yanlışlarımızı kullanarak eziyor.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

İngiltere ABD ..
    Karşılarında rusya..

İşler ciddi ama 3. dünya savaşı bu kadar nükleer silahla zor diye düşünüyorum..

Geçen gün yazmıştım:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Rusya, ABD’nin Suriye’yi bombalaması ve askerlerinin hayatının tehlikeye girmesi halinde karşılık vereceğini duyurdu.

Sputnik’in haberine göre Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD’nin, Suriye hükümetini kimyasal silah kullanmakla suçlamayı ve bunu gerekçe göstererek başkent Şam’ın hükümet denetimindeki mahallelerine füze saldırısı düzenlemeyi planladığını belirtti.

Gerasimov, başta Şam olmak üzere, Suriye’nin herhangi bir noktasının bombalanması ve Rus askerlerinin hayatı için tehlike oluşturması halinde, hem söz konusu saldırıda kullanılan füzelere hem de bu füzeleri taşıyan savaş araçlarına karşılık verileceğini söyledi.
    Suriye gibi bölgeler bunların oyun alanı..genel hatlarıyla güzel bir yazı:

https://www.dunya.com/kose-yazisi/am...k-gerek/407284

Ayrıca geçen gün yazdım, ABD hazine bakanı Rusya'ya karşı yeni yürürlüğe girecek yaptırımlarda Rusya'nın borçlanma/borçlarıyla ile ilgili bir düzenleme yok dedi..sebep olarakta global bulaşma etkisini gösterdi..yani savaşa gelmeden , ekonomik bu tür yakalaşımlar daha ciddi sonuçlar doğurabilir..

Ben nihayetinde işler kızışırsa Trump'ın yada yönetimdekilerin doları bir silah olarak kullanmayı düşündüklerini sanıyorum..çünki malum dolar onların parası ama globalde diğerlerinin sorunu..

Örneğin ticaret savaşları kızışırsa en son durumda ÇİN ve Rusya'ya bunun bedelini dolarla ödetirler..savaşa pek mahal yok kanımca..ancak bu işten kendileride zararlı çıkarlar, fakat bir ÇİN bir Rusya kadar değil..

Not:Bir kaç hafta içinde Rusya'dan S300 alımından dolayı bir ceza yiyebiliriz..

6. Geçmişte, fiyatın 200 günlük basit hareketli ortalamadan yüzde kaç daha yükseğe çıktığını görmek için aşağıdaki grafik incelenebilir. Grafikteki indikator PPO (percentage price oscillator) iki hareketli ortalamanın oranını alıyor. Kısa ortalama bir günlük, uzun ortalama da 200 günlük olarak seçildi.

Grafik incelendiğinde, sadece ana trende oynayan bir oyuncunun, fiyat 200 günlük ortalamanın %14-16 üzerine çıkmadıkça, her türlü teknik sat sinyalini, feyk/şaşırtma sinyali olduğu düşüncesiyle ihmal edebileceğini gösteriyor. En son fiyat hamlesi, %25 yukarı çıkmış. 2009'da ise %36'lık bir süper hamle görülmüş.

Bence, önümüzdeki çıkış, 2009 hamlesine benzer, belki de daha şiddetli olacak.

Bakalım?

Valeant, Kanadalı bir ilaç devi..30 milyar dolar civarında borcu var..

Bu hafta başı piyasalardan 1,5 milyar dolar borçlanabilmiş..borçlarını çevirmesi açısından güzel bir gelişme, ancak %9.25 faizle..

Aman FED fazla zorlama ortalığı..

Daha dün, birisi Draghi, iki yetkili enflasyonda başarıdan bahsediyorlardı..

Ne oldi o meşhur Alman verilerine..

Euro Bölgesi'nde enflasyon düştü..

Eurostat verilerine göre Ocak ayında %1.3 olarak gerçekleşen enflasyon Şubat'ta nihai %1.1'e geriledi.

TÜFE aylık bazda ise % 0.2 ile beklenti dahilinde gerçekleşti.
    Hadi bakalım bitirin QE'leri, sonra gelsin faiz artışları..

Sayfa 171/777 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •