Sayfa 33/253 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon
Arama sonucu : 2019 madde; 257 - 264 arası.

Konu: Matriks Formülleri

sn. uufuk, aşağıdaki formülasyonuzu arşivden buldum.
    ///
    NW:=ROC(Hour(),1,$)<0; ....gün başını tesbit......
    nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100) =Hour()*100+Minute(); ....ilk saat bitimini tesbit.....
    hh:=ValueWhen(1,Nh,HighestSince(1,Nw,H)); ....ilk saatın en yükseği tesbit.....
    hl:=ValueWhen(1,Nh,LowestSince(1,Nw,L)); ......ilk saatın en düşüğünü tesbit...
    hh;hl
    ///
    bu formülasyonu grafiğe yüklediğimizde 60 dakikalık grafiği baz alarak günün ilk iki barının bir anlamda HHV(H,2) VE LLV(L,2) değerleri türetilmekte. dolayısyla breakout alanının oluşması için beklenmesi gereken süre, 90 dakika olmakta ( 30 dk 9:00 barı + 60 dk. 10:00 barı).
    formülasyonda yer alan
    nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100) =Hour()*100+Minute(); ....ilk saat bitimini tesbit.....satırını,
    nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+000) =Hour()*100+Minute(); olarak değiştirdiğim zaman, hangi periyotta isek o periyoda göre H ve L dğerleri türetilmekte. dolayısıyla formülasyonunuzdaki
    nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100) =Hour()*100+Minute(); ....ilk saat bitimini tesbit.....satırını,
    30 dakikalık grafikte n. barın bitimi olarak nasıl düzenleyebiliriz?

Alıntı Originally Posted by EWP Yazıyı Oku
    sn. uufuk, aşağıdaki formülasyonuzu arşivden buldum.
    ///
    NW:=ROC(Hour(),1,$)<0; ....gün başını tesbit......
    nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100) =Hour()*100+Minute(); ....ilk saat bitimini tesbit.....
    hh:=ValueWhen(1,Nh,HighestSince(1,Nw,H)); ....ilk saatın en yükseği tesbit.....
    hl:=ValueWhen(1,Nh,LowestSince(1,Nw,L)); ......ilk saatın en düşüğünü tesbit...
    hh;hl
    ///
    bu formülasyonu grafiğe yüklediğimizde 60 dakikalık grafiği baz alarak günün ilk iki barının bir anlamda HHV(H,2) VE LLV(L,2) değerleri türetilmekte. dolayısyla breakout alanının oluşması için beklenmesi gereken süre, 90 dakika olmakta ( 30 dk 9:00 barı + 60 dk. 10:00 barı).
    formülasyonda yer alan
    nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+000) =Hour()*100+Minute(); olarak değiştirdiğim zaman, hangi periyotta isek o periyoda göre H ve L dğerleri türetilmekte. dolayısıyla formülasyonunuzdaki
    30 dakikalık grafikte n. barın bitimi olarak nasıl düzenleyebiliriz?
    Arşiv linkini ver...

sn. uufuk vaktinizi aldım, teşekkürler.

Uufuk Üstat, geçenlere vob topicinde 60 dklık bir formül eklemiştiniz içerisinde bu kod vardı.

a:=if(x2>i1,prev+1,prev-1);

Ben biraz oynama yaptım repaint yapmayacak birkaç birşey ekledim ancak şöyle bir sorun oluştu bildiğiniz üzere matriks data siliyor datalar silindikçe sinyallerin yeri değişmeye başladı veya 5 dakikalık grafikte 3000 bar yaptığımda veya 5000 bar yaptığımda sinyallerin yerleri azda olsa değişiyor. bu neden kaynaklabilir? veya çözümü varmıdır. yukarıdaki koddanmı kaynaklı acaba teşekkürler.

Not: sistemin içerisinde c>Ref(c,-5) de var.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Uufuk Üstat, geçenlere vob topicinde 60 dklık bir formül eklemiştiniz içerisinde bu kod vardı.

a:=if(x2>i1,prev+1,prev-1);

Ben biraz oynama yaptım repaint yapmayacak birkaç birşey ekledim ancak şöyle bir sorun oluştu bildiğiniz üzere matriks data siliyor datalar silindikçe sinyallerin yeri değişmeye başladı veya 5 dakikalık grafikte 3000 bar yaptığımda veya 5000 bar yaptığımda sinyallerin yerleri azda olsa değişiyor. bu neden kaynaklabilir? veya çözümü varmıdır. yukarıdaki koddanmı kaynaklı acaba teşekkürler.

Not: sistemin içerisinde c>Ref(c,-5) de var.
    1)Bu indikator tüm barları degerlendirdigi için bar sayısı degişimde degerler degişir ama sorun yaratacagını sanmıyorum,olabilirde..
    2)Ref'in sorun yaratmaz....
    3)Bar yüklemeyi tarihle sınırlandır...

Cevabınız için teşekkür ederim malesef dün AL sinyalinde kalıp bugün satış yapan sistemim dün satmış görünüyor dün gece öyle değildi bugün piyasa kapandıktan sonra al sinyali kayboldu ( barlar silindiği için). Sadece dünki sinyal değil tüm sinyallerin yeri değişmiş oldu.

Sayfa 33/253 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •