Originally Posted by
STAH
yukarı da kısaca yazdım ama hangi seviyelere kadar geri gelmesi gerekir diye rakam soran kardeşlerime bir daha özetlemek isterim;
1-haftalık grafiklerde iyi bir yön gösterici olan indikatör +100 çizgisini aşağı yönde kesmiş durumdadır...daha önce +100 çizgisi aşağı yönde kesildiği zaman grafiklerde yaşanan değişimler incelendiğinde, konunun önemi daha da iyi anlaşılacaktır...
2-sıfır çizgisi aşağı yönde kesildiğinde ise, aşağı yönde yaşanan hareketlerin de hızlanması kaçınılmaz hale gelir..
3-dip seviyeleri olarak -100 değerinin altındaki bölgedeki gelişmelerin izlenmesi gerekir...
4-görüleceği üzere burada rakam telaffuzundan ziyade indikatörün dip yaptığı seviyelerin takibi daha mantıklı bir takip yöntemi olacaktır...
5- bu konuda dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da;pozitif ve negatif uyumsuzluklar...mesela son görüntüde bir ikili tepe ortaya çıkma yeri olan 88.500 seviyelerinde itibaren NEGATİF UYUMSUZLUK başlamıştır...
6-aynı negatif uyumsuzluk yön gösterici bir indikatör olarak kabul edilen momentum indikatöründe de ortaya çıkmış olup ccı indikatörü +100 seviyelerini aşağı kesmesi ile birlikte sert bir şekilde pike yapmaya başlamıştır...
7-eğer teknik indikatör ve formasyonların herhangi bir kıymeti harbiyesi varsa bu hareketlerin de olacaktır...
8-gömleğin ilk düğmesi düzgün bağlanırsa, diğerleri de düzgün bağlanacağı akıldan çıkarılmamalıdır...
İyi geceler herkese;
Biraz önce ismini vermek istemediğim bir arkadaşın, Negatif Uyumsuzluğun gereğini yapıp yapmayacağı konusunda tereddüdü olduğuna dair bir mesaj yer alıyordu. Demek ki mesajını geri çekti. STAH üstadım sizden de özür dileyerek yayınlamış olduğunuz resmin üzerinde oynama yaptım. Umarım kusuruma bakmazsınız. Siyah çizgilerle belirttiğim bir döneme benzer aşamadan geçmek üzereyiz diye düşünüyorum. Endeks direnmiş ama sonunda yenilmiş...
Sonuç; Negatif Uyumsuzluk er ya da geç gerekeni yapacaktır. Bu benim düşüncem, hatamız varsa affola...
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Yer İmleri