İki yeni soru sorayım madem; ama Sn Dudu'yu da konuya bekliyoruz.
1-) Hissenin uzun ve kısa dönemli grafiklerini ayrı ayrı incelediğinizi düşünürsek; dikkat ettiğniz hususlar nelerdir? Daha önce de kısaca değinildi ancak çok konuşulmadı diye hatırlıyorum. Sn Dudu 45 derecelik bir trend yakalamaya çalışırım demişti ancak daha detaya inersek neler sizin için önemlidir? Genel bir ifadeyle, teknik analizi nasıl kullanırsınız?
2-) Bilanço analizi yaparken dikkat ettiğiniz husular nelerdir? Temelde genel olarak bakılan şeylerden ziyade dikkat ettiğiniz nüanslar var mıdır?
Çok uzun cevaplar verilebilecek ve hatta kitaplar yazılabilecek iki soru oldu belki de ancak vaktiniz olduğunca cevaplayabilirseniz sevinirim. Sn Cautionary ve Sn Dudu'dan özel cevap rica ediyorum.
Konudaki "trend following" ve "mean reversion" anlayış farklılıkları ilk sorunun cevabı için güzel farklılıklar ortaya çıkartabilir.
Saygılar.![]()
Bende 15 civarı kağıt var cumadan cumaya ederlerine bakıyorum sadecehavacılık,otomotiv,cam,petrokimya, dayanıklı ev aletleri,çimento, bunları finansa eden bir banka.
Portföyde altın bes ,tl vadeli future dolar long amerika teknoloji fonuda mevcut.. Çorba anlayacağın
Bugün
Nvidia %8
Tesla %8
Adobe %5
Facebook %5 ekside
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Can sıkıcı olmak istemem ama amerikan borsaları garip hareketler yapıyor dikkatli olmak lazım arkadaşlar.
Hem amerikan hem de teknoloji...FAANG denen hisseler, uzak durun diyeceğim..tavsiye gibi olacak...demiyorum o yüzden...ama borsada para kaybedeceksem bile bist te kaybetmeyi tercih ederim.
Yurt dışı hisseler için şu daha mantıklı geliyor...mesela geleceğin teknolojisine yatırım yapıyordur, önü çok açıktır...değerlemesi uygundur vs..güneş paneli üreten bir firma, pil teknolojisine yatırım yapan vs...atıyorum kafadan...yani türkiye de muadili olmayan ve önü çok açık olan hisseler.
yoksa facebook nereye gelmiş, nereye gidecek daha....tesla hayal satıyor, ya tutarsa diye...yıllardır operasyonlarından kar bile etmeye başlayamadı...vsvs
Valla tatsız haber vereni sevmezler ama benim eski krizlerden tecrübem kriz arefesinde olduğumuzu bana söylüyor.Forumun ruhuna aykırı ama düşüncelerine değer verdiğim ve yararlandığım bir topik olması nedeniyle yazmam dediğim halde yazmak ihtiyacı hissettim.Arkadaşlar dikkatli olun çarşı karışacak gibi duruyor.
Yer İmleri