USDTRY - SAATLIK - Destek ve Direncler.
[IMG][/IMG]
Hedef yukaridaki mi yoksa asagidaki mi yesil daire?
USDTRY - SAATLIK - Destek ve Direncler.
[IMG][/IMG]
Hedef yukaridaki mi yoksa asagidaki mi yesil daire?
Şimşek gibi Truva atları gönderilirse döviz enflasyon farkı kadar düzenli artar ki olması gereken bu.
Sıkıntı zig zag lı hareketler. Şirketleri çok yoruyor. Yatırım yapanları zorluyor,
Dövizdeki zig zag dan Parayı kazanan robotlar. Yani babalar. Merril abla, Çiti, hasbc, döşebank...
Geriye kalan herkes ya zarar ediyor ya başı başını ancak kurtarıyor.
VIOP ta da benze durum var. Merril abla hariç doğru dürüst kar eden yok denilebilir!
Sayın Enki,
Bu tür bir profosyonel hizmet almadım. Ama yatırımcı profili olarak defansif bir karakterdeyim.az çok bu konularda kendime yatırım yapıyorum. CB nin konuşmalarına bakarsak faiz artışı yolda çünkü ben emrediyorum ama Mb dinlemiyor gibi söylemler yaptığında, hem kendi tabanına karşı üzerinden sorumluluğu atıyor hem de rxpu forumdaşın dediği gibi Mb özgürdür mesajını dış piyasaya veriyor yani bir taşla iki kuş. Benim yukardaki cümleyi kurmamdaki sebep olaya bir nebzede olsa yabancı penceresinden bakmak aslında bu cümleyi aleni kurarak tabiri caizse piyasada kaşarlanmış kişilerin fikrini almak. (piyasaların rasyonelliği tartışılır) Acaba küçük bir devalüasyon mu yabancıyı sevindirir ve bize daha fazla sıcak para sağlar, yoksa yüksek reel faiz mi ya da ikisi birlikte mi?
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esad rejimi Türkiye Diyanet Vakfı'nın Doğu Guta'daki geçici barınma merkezini vurdu.
Haber doğruysa yöneticilerin asabi tavırları anlam kazanıyor.
Esad rejimi denildi mi işler sarpa sarıyor. Zira daha önce borsa açıkken esad rejim güçlerini bombaladığımız haberi gelmiş ve borsa 5dk içinde çok yüksek kayıplar yaşamış, döviz süratle artmıştı.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Benzer durumdayız..yabancılar mükemmelen pozisyon alır demek doğru değil ama milyon dolarla oynayan birilerinin ellerinin altında iç ve dış dünyanın raporları mutlaka vardır diye düşünüyorum..örneğin dışarıda riskler artarken ciddi miktarda portföy girişine(eskiden sıcak para denirdi..) ihtiyaç duyan bir ülkeye carry-trade için gelmek, zarar etmeye niyetle eşdeğer olmalı..çünki deval yeme riski çok yüksek..
Ancak yine ciddi portföy girişine ihtiyaç duyan bir ülkeye dışarıdaki koşullar idare etmeye meyilliyse yabancının carry-trade için gelmesi, yada bu konuda bir miktar risk alması mantıklı olabilir..nihayetinde en yüksek faizlerden birini veriyorsun adama..
Sonuç olarak Londra bu adamları güzelce yönlendiriyordur..bizim bir şeyleri anladığımızda geç kalma ihtimalimiz çok yüksek..![]()
Muhtemelen ithalatta rekor kırar..
Bugünkü (ayın birinde) ihracat rakamını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) açıklıyor..Esas ihracat ve ithalat TUİK tarafından daha sonra açıklanıyor..çetelesini tutmadım ama TUİK ile TİM'in rakamlarının birbirini tutmadığı oluyor..
Şöyle bir kaynak buldum ama bunda şubat ayı verileri var.http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=27785
Yer İmleri