-
"Senin derdin ne yavrum? Guzelsin iste. Guzel bir vucudun, guzel bacaklarin guzel bir yuzun var, butun bu heriflerin gozu sende. Ama gozlerindeki bakis bir seneden beri adam gibi duzulmedigini gosteriyor. / Di un po', pupa, c'hai qualche problema? C'hai qualche problema? Sei una bella ragazza, hai un bellissimo corpo, bellissime gambe, bellissima faccia, tutta questa gente qui è innamorata di te e invece dagli occhi c'hai l'aria di una che da un sacco di tempo non se la scopa nessuno."
Yarali Yuz (Scarface1983) Yonetmen: Brian De Palma
-
2 Nisan Dunya Cocuk Kitaplari Gunu

-
Unlu maceraci ve yazar Giovanni Giacomo Casanova'nin dogum yildonumu (2 Nisan 1725)
"Sevdim ve sevildim. Sagligim yerindeydi. Cok param oldu, cok harcadim. Mutlu oldum ve bunu kendime itiraf etmekten hic cekinmedim"

"Amavo, ero amato, stavo bene, avevo molto denaro e lo spendevo, ero felice, e me lo dicevo, ridendo degli sciocchi moralisti che dicono che non c'è vera felicità sulla terra."
-
Danimarkali masal, oyun, roman, siir, gezi kitabi, biyografi yazari ve Kibritci Kiz, Kucuk Deniz Kizi, Cirkin Ordek Yavrusu gibi eserlerin yaraticisi Hans Christian Andersen'in dogum yildonumu (2 Nisan 1805)

“Sadece yasamak yetmez dedi, Kelebek. Gun isigi, ozgurluk ve kucuk bir cicek de gerek!”
-
Fransiz romanci, oyun yazari ve gazeteci Émile Zola'nin dogum yildonumu (2 Nisan 1840)
"Genclik! Genclik! Babalarinin cektigi acilari animsa. Simdi senin yararlandigin ozgurlugu elde etmek icin onlarin kazanmak zorunda kaldiklari korkunc savaslari dusun. Bugun kendini bagimsiz hissediyorsan, diledigin gibi geziyorsan, dusundugunu basinda aciklayabiliyorsan, bir kani sahibi olabiliyor ve bunu halka duyurabiliyorsan unutma ki atalarin bunun icin kafalarini ve kanlarini vermislerdir. Sen zorba bir yonetim altinda dunyaya gelmedin. Her sabah gogsunde bir efendinin cizmesiyle uyanmanin ne demek oldugunu bilemezsin." Dreyfus Davasi

"Gioventù, gioventù! Ricordati delle sofferenze che i tuoi padri hanno sopportato, delle terribili battaglie che hanno dovuto vincere, per conquistare la libertà di cui tu in questo momento gioisci. Se ti senti indipendente, se puoi andare e venire come t'aggrada, dire sulla stampa tutto ciò che pensi, avere un'opinione ed esprimerla pubblicamente, è perché i padri hanno offerto la loro intelligenza e il loro sangue. Tu non sei nato sotto la tirannia, tu ignori che cosa voglia dire svegliarsi ogni mattina con lo stivale di un padrone sul petto, tu non ti sei battuta per sfuggire alla sciabola del dittatore, ai falsi pesi del cattivo giudice." J'accuse. Il caso Dreyfus
-
Ingiliz ressam William Holman Hunt'in dogum yildonumu (2 Nisan 1827)
Isabella e Il Vaso di Basilico (Isabella and the Pot of Basil, 1868)
-
Alman ressam, heykeltras, grafik sanatcisi ve sair Max Ernst'in dogum yildonumu (2 Nisan 1891)
Au rendez-vous des amis (Incontro degli amici - The Rendezvous of Friends, 1922)

(André Breton, Louis Aragon, Paul Éluard, Gala Éluard, Giorgio de Chirico, Jean Arp)
Verso la Pubertà o Le Pleiadi (Approaching puberty or The Pleiades, 1921)

L'Angelo del Focolare (The Angel of Hearth and Home, 1937), Neue Pinakothek, Munich
-
Fransiz sarkici, soz yazari, piyanist, film bestecisi, sair, ressam, senarist, yazar, aktor ve yonetmen Serge Gainsbourg’un (Lucien Ginsburg) olum yildonumu (2 Nisan 1928)

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri