Sayfa 309/931 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    size itiraz edildiğinde temettü henüz verilmemişti o bakımdan bu gibi durumlarda yani hangi kâğıtta olunursa olunsun şirket veya hisse için kötü sözler tepki toplar ama temettü alınıp yada kağıttan karla çıkıldıktan sonra kâğıdı veya şirketi kötülemek borsacının fıtratında vardır neden mi ? kağıt kötülensinki kimse almasın hatta satsın böylece karla çıkan kişi kâğıdı daha aşağıdan alabilsin amaç budur.şimdiki nokta satan kişinin daha önce aldığı nokta ya değildir yada sattığı nokta bile olsa satan kişi dahada aşağıdan mallanmak istemektedir.
    E kalvin senin mantıkla kağıtda kalanların da kağıdı savunması lazım.Ben satmadım, ama kağıdın ilk 3 aylık karında mevduat altı getiriyi de kabul edemem,savunmam.Bu mecralar kendi düşüncelerimizi yazıp karşı fikirlerin yazılmasını bekleyip, düşüncelerimizi test ettiğimiz mecralar.Ancak böyle doğrular bulunabilir.Her entry nin arkasında ne düşüncelerle yazıldığını kontrol edersek işin içinden çıkamayız.Sen onu boşver ,sayın ctuğrulun yazdıkları hakkındaki düşüncen ne, ilk 3 aylık kar neden az geldi, gelecekte artar mı onları yaz.Yoksa bu forumu okuyan herkes en az senin benim kadar zekidir, borsayı bilir ,hatta pek çoğu bizden iyi bilir.Sen kendi donelerini yaz.Misal sen satmadın, uygun yeri bekliyorsun almak için veya satmak için, neden almak nereden almak lazım ,neden satmak lazım nereden satmak lazım ,onları yaz daha faydalı olursun.

Misal 6 aylık bilanço açıklandı totalde yüzde 4 karı gördük 6 ayda.Kağıt 0.81 e düştü kağıda dalarmısın.

Aslında senin mantıkla düşünürsek temettü alan ve uygun yerden girmek için fırsat bekleyen herkes kağıdı kötülemeli çünkü ucuzdan girmek daha iyidir ,naktin var ve lotunu artırmak istiyorsun neticede.Buna sen de dahilsin, e bakıyorum kağıdı kötülemiyorsun.Demek ki o düşünce tarzının sonu yok.Neyse yüzde 4 kar geldi 6 aylık bilanço açıklandı,kağıt 0.81 alış 0.82 satış ,ne yaparsın yaz da düşünce sistematiğini anlayalım belki aklımıza yatan yatmayan noktalar olur yazarız.

4. ben sadece bu kâğıt için yazmadım yazımı tüm kâğıtlar için yazdım .genelde yatırımcıların tavrı bu şekildir ,istisnalar yokmu tabiki var olmalıda ama çoğunluk yazdığım gibi davranır bu da bir gerçektir.

Onu boşver kalvin, bu foruma yazan herkes isyatın doğasını emin ol senden benden on kat iyi biliyordur.Neticede biz 1 yıldır kağıttayız.Sen dediğim senaryoda ne yaparsın ne düşünürsün.

6.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    yalnız karşılaştırmalarda bir yanlışlık var ( atlas , Euro , vakıf menkul ) --- işmen le karşılaştırılmalı.garanti yatırım ortaklığının işlevi nedir onu bilmiyorum ama bizimki işyat iş menkul yatırım değil karıştırıyor herkez .
    karşılaştırmalarda hata yok. şirket isimleri kafanızı karıştırmasın bu şirketlerin hepsi yatırım ortaklığıdır.

Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    ben sadece bu kâğıt için yazmadım yazımı tüm kâğıtlar için yazdım .genelde yatırımcıların tavrı bu şekildir ,istisnalar yokmu tabiki var olmalıda ama çoğunluk yazdığım gibi davranır bu da bir gerçektir.
    Şimdi diyelim ki sayın ctuğrul kağıtdan çıktı düşsün istiyor tekrar alacak, herkes satsın ucuza alayım diye düşünüyor.Bu kadar deneyimli bir borsacı ve işyatçı kağıdı kötülemek için hangi doneleri kullanabilir, bunu öğrenmek bile kağıdın yatırımcısı için büyük kazançtır.Bu arada sayın ctuğrul a saygım büyüktür ,kesinlikle yazdıklarımıza alınmasın,yazdıklarım sadece varsayımsal fikirler, bir nevi beyin fırtınası demek lazım bunlara )))))))))Sayın ctuğrulun yazdığı hiç bir mesajda art niyet aramam .

8.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    size itiraz edildiğinde temettü henüz verilmemişti o bakımdan bu gibi durumlarda yani hangi kâğıtta olunursa olunsun şirket veya hisse için kötü sözler tepki toplar ama temettü alınıp yada kağıttan karla çıkıldıktan sonra kâğıdı veya şirketi kötülemek borsacının fıtratında vardır neden mi ? kağıt kötülensinki kimse almasın hatta satsın böylece karla çıkan kişi kâğıdı daha aşağıdan alabilsin amaç budur.şimdiki nokta satan kişinin daha önce aldığı nokta ya değildir yada sattığı nokta bile olsa satan kişi dahada aşağıdan mallanmak istemektedir.
    ben bu görüşe katılmıyorum. Kağıt hakkındaki düşüncemiz kötü olduğu için satmışız. Sattığımızı da sebeplerini de anında buradan yazmışız ki aynı fikirde olanlar da satsın diye. Buradan yapılan olumlu ya da olumsuz görüşün kağıdın fiyatını etkileyeceğini zannetmiyorum.
    sattığımız kağıdı övsek daha mı iyi yani o zaman tutarsızlık olmaz mı?

Sayfa 309/931 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •