Sayfa 269/1023 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bahsettiğim tavır bu...

Sen de bizim mahalleden geçersen bizim diyeceklerimiz olacaktır...tavır ya da üslubu...

Ben hayatımda elektronik mühendisliği konusunda bırakınız yazı yazmayı o konunun uzmanlarını bile dinleyecek durumda olmadığımı kabul ederim...

Ama nedense bu başlıkta bugüne kadar gördük ki, bir çok kişi vergi konusunda iddialı yazılar yazmakta bir mahzur görmediler.

Yazdığınız konularda (sayısı da az değil) mütevazı görünmekle birlikte, ne kadar iddialı bir tavır içinde olduğunuzu biliyorum.

Ne kadar bilgili olduğunuzu ise tartacak konumda değilim .

İyi bir elektronik mühendisi olmanıza hiçbir itirazım olamaz...

Vergi konusunda yazdığınız uzunca yazıya 45 yıllık meslek hayatımın verdikleriyle düzeltme yapmaya kalktım.

Mizaç ve meslek meselesi...Yanlış gördüm mü dayanamayıp atlıyorum.

Sanalda hata yapıyorum...

Açıkça anlaşılıyor.
    Vergi ne yazık ki günlük hayatımızda hepimize dokunan bir konu. O nedenle çoğu kişi bu konuda az ya da çok fikir sahibi.

Bu da sizin bir kimya mühendisine veya ziraat mühendisine göre şanssızlığınız.

İşin ucunda para var. Yapacak bir şey yok. Ben diyorum ki size devlet benim senede 80kTL'mi gasp ediyor.

10 senede bu rakam 300-400kTL'leri buluyor. Bu parayı geri istediğimizde karşımıza prosedürler çıkıyor ve bu para bize geri verilmiyor.

Burada fiili bir durum söz konusu.

Yani haksız yere bizim paramız yıllardır enflasyona ezdirilip yok edilmeye çalışılıyor.

Güneş balçıkla sıvanmaz.

Buna sizin de verebileceğiniz bir cevap olamaz zira bu kanun kural ile açıklanabilecek bir mevzu değil.

Çok açıkça devlette para yok ve bizim KDV alacağımızı ödeyemiyor.

Yapacak bir şey yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu arada tartışma konusu dışında şunu da ifade edeyim...

Eski hissenette yıllar önce bir vergi başlığı açmıştım.

Bugüne kadar açtığım başlıkların en az takip edileni oldu.

Yazı yazan bir şey soran olmadı diye hatırlıyorum.

Ama forumlarda çeşitli başlıklarda, gerçek hayatta meslekleri, uzmanlıkları ne olursa olsun, üyeler, iktisadi konularda, borsa ve piyasalar ve hatta vergi konuları hakkında baya iddialı yazılar yazmakta, o konularda herkesle tartışmakta beis görmüyorlar.

Çünkü iktisat dediğin çarşı pazar, dükkan alışverişi gibi bir şey çoğumuz için.

Vergi dediğini de bir çoğumuz vasıtalı vasıtasız bir şekilde ödüyoruz...

Hepimizin bildiği bir şey vardır.

Halkımız mühendislik konularında bile söz söyleme yeterliliğinde görebiliyor kendisini.

Uzmanlığın pek kıymeti harbiyesi yok.

Adam yıllarca dirsek çürütmüş, sınavlara girmiş, sertifikalar, belgeler almış. Dert değil...

Eşimin rahatsızlığı dolayısıyla uzun yıllar doktorlarla muhatap oldum. Okumadığım kaynak, dinlemediğim uzman kalmadı.

Benim uzmanlık alanımı bilen doktorlar o alanda rahatlıkla ahkam keserlerken ben ömrümde bir doktora onun uzmanlığı konusunda hiç laf edemedim...

Ona yanarım..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Vergi ne yazık ki günlük hayatımızda hepimize dokunan bir konu. O nedenle çoğu kişi bu konuda az ya da çok fikir sahibi.

Bu da sizin bir kimya mühendisine veya ziraat mühendisine göre şanssızlığınız.
    Ben de evlerimde büromda, yıllardır, sayısız elektronik alet, cep telefonu ve de televizyon vs. kullandım ve kullanıyorum...

Bu deneyim ve şansımı iyi kullanmalıyım demek ki...

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

Ona yanarım..

çok iyi

bizde böyle abi

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu arada tartışma konusu dışında şunu da ifade edeyim...

Eski hissenette yıllar önce bir vergi başlığı açmıştım.

Bugüne kadar açtığım başlıkların en az takip edileni oldu.

Yazı yazan bir şey soran olmadı diye hatırlıyorum.

Ama forumlarda çeşitli başlıklarda, gerçek hayatta meslekleri, uzmanlıkları ne olursa olsun, üyeler, iktisadi konularda, borsa ve piyasalar ve hatta vergi konuları hakkında baya iddialı yazılar yazmakta, o konularda herkesle tartışmakta beis görmüyorlar.

Çünkü iktisat dediğin çarşı pazar, dükkan alışverişi gibi bir şey çoğumuz için.

Vergi dediğini de bir çoğumuz vasıtalı vasıtasız bir şekilde ödüyoruz...

Hepimizin bildiği bir şey vardır.

Halkımız mühendislik konularında bile söz söyleme yeterliliğinde görebiliyor kendisini.

Uzmanlığın pek kıymeti harbiyesi yok.

Adam yıllarca dirsek çürütmüş, sınavlara girmiş, sertifikalar, belgeler almış. Dert değil...

Eşim dolayısıyla uzun yıllar doktorlarla muhatap oldum. Okumadığım kaynak, dinlemediğim uzman kalmadı.

Benim uzmanlık alanımı bilen doktorlar o alanda rahatlıkla ahkam keserlerken ben ömrümde bir doktora onun uzmanlığı konusunda hiç laf edemedim...

Ona yanarım..
    Bence bir vergi başlığı açsanız süper olur. Ama sizi fuzuli yorabilir. Zira ülkemizdeki uygulamalar ve karmaşa insanları çıldırtacak düzeye gelmiş durumda. Örneğin forumda sn. jondowes var. Bankacılık ve para politikası hakkında şimdiye kadar ondan çok fazla şey öğrendim. Kendisinin Dowes adında bir başlığı var orada soru sorabiliyoruz. Ancak işin ince noktası orada kendisine soru soruyoruz ve kesinlikle münazaraya gibi bir şeye yeltenmiyoruz. Orada aldığımız cevapları referans olarak kabul ediyoruz. Bence bu çok önemli.
    Umarım siz de bir vergi başlığı açarsınız. Şu aralar uluslararası vergi mevzuatı ile ilgili bir şeyler araştırıyorum.
    Tabii başıma bela almayayım derseniz ona da saygı duyarım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku

çok iyi

bizde böyle abi
    Evet normaldir, hemşire doktordan daha iyi, teknisyen mühendisten, öğrenci öğretmenden daha iyi bilir memlekette..bizde böyle abi..

Sözüm kesinlikle meclisten dışarıda..lafı geldide o yüzden..

Sayın Rxpu, hafta sonu piyasalar kapalı ve vergi muhabbeti de açılmışken sizin için de sakıncası yoksa uluslararası vergi mevzuatı ile ilgili araştırdığınız konu nedir? Hazır vergi uzmanımız da varken yararlı olabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Rxpu, hafta sonu piyasalar kapalı ve vergi muhabbeti de açılmışken sizin için de sakıncası yoksa uluslararası vergi mevzuatı ile ilgili araştırdığınız konu nedir? Hazır vergi uzmanımız da varken yararlı olabilir.
    Bu başlıkta bu kısmı ilerletmek için bir bakıma sn. Bora Yaşar'dan izin almak gerekli. Başlığın müdavimi olmasından ziyade konunun uzmanı olduğu için şimdi gıcıklık yapmak istemem. Ama onay verirse bahsederim. Ayrı başlık açarsa zaten direk yapıştırırım soruları hiç affetmem. Ama dediğim gibi bu tür konular konunun duayeninin olduğu bir ortamda kesinlikle tartışma şeklinde değil , soru cevap şeklinde olmalıdır.

Sayfa 269/1023 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •