Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Benim portföy fazlasıyla çeşitli 10dan fazla hisse senedi, altın döviz mevduat ve nasdaq teknoloji fonu var. Çok fazla işlem yapmıyorum cumadan cumaya ne olmuş diye bakıyorum

Year to date grafik yaptım, Ortaya aşağıdaki resim çıktı,

%15i eşik noktası baz alırsak, yani hersene -15 içerden başlarsak benim %5daha getiri sağlamam lazımki önümüzdeki günlerde, fit olayım.
    %20' de pek tatmin edici gibi durmuyor örnek %5 reel büyüdüğümüzü düşünelim kaplumbağa misali ilerleme kaydederiz... cebimizdeki 100liranın alım günü bugünün parasıyla 14 yıl sonra anca 200lira olmuş olur, yani 14 yılda portföyü reel bazda 2ye katlarız 1,05^14 ...

Mevduatın reel getiri sağlamadığını düşünüyorum

itiraf edeyim ben de yıllık %20-25 getiriyi düzenli sağlarsam süper iş çıkarmış olurum diye düşünüyordum kendime o aralıkta hedef koyuyordum ama enflasyon canavarını hafife alarak yanılmışım. Daha verimli nasıl portföy yönetilebilir onu düşünüyorum..

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Şunu akıldan çıkarmamak lazım...eğer yatırıma ayirabildiginiz tutar az ise, ya tasarruf oranınızı arttıracaksınız ya da gelirinizi...öyle %20 lik kazanç çok bir şey kazandırmıyor, o zaman %30 hedefleyeyim...yok öyle bir dünya, olmuşken %50 hedefliyelim.

Yüksek getiri hedefi, yüksek risk demek...portföyü bir kere %50 kayıpla yarıya indirirsen, aynı seviyeye çıkarmak için %100 kazanman gerekir...bu nedenle ne olurda olsun portföy küçülmemeli...ve en az enflasyon kadar getiri hedeflenmeli..,üstüne reel getiri olarak ne ilave edersen kar,

Şunu unutmamak lazım, başarılı bir trader, ya da piyasalardan geçimini sağlayan bir profesyonel değilseniz, portföy yönetimi ile mucizeler peşinde koşmayın..,öncelikli hedef yaptığınız işte daha iyi olup, maaşınızı arttırmak olmalı. Sonra iyi bir tasarruf oranı ile mümkün oldugunca fazla miktarı portföy hesabına aktarmak..ve en az %5 düzenli reel getiri hedefi..üstü olursa iyi, ama düzenli %5 de kötü degil.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şunu akıldan çıkarmamak lazım...eğer yatırıma ayirabildiginiz tutar az ise, ya tasarruf oranınızı arttıracaksınız ya da gelirinizi...öyle %20 lik kazanç çok bir şey kazandırmıyor, o zaman %30 hedefleyeyim...yok öyle bir dünya, olmuşken %50 hedefliyelim.

Yüksek getiri hedefi, yüksek risk demek...portföyü bir kere %50 kayıpla yarıya indirirsen, aynı seviyeye çıkarmak için %100 kazanman gerekir...bu nedenle ne olurda olsun portföy küçülmemeli...ve en az enflasyon kadar getiri hedeflenmeli..,üstüne reel getiri olarak ne ilave edersen kar,

Şunu unutmamak lazım, başarılı bir trader, ya da piyasalardan geçimini sağlayan bir profesyonel değilseniz, portföy yönetimi ile mucizeler peşinde koşmayın..,öncelikli hedef yaptığınız işte daha iyi olup, maaşınızı arttırmak olmalı. Sonra iyi bir tasarruf oranı ile mümkün oldugunca fazla miktarı portföy hesabına aktarmak..ve en az %5 düzenli reel getiri hedefi..üstü olursa iyi, ama düzenli %5 de kötü degil.
    Sayın cautıonary bu yüzde 5 reel getiri işini anlamadım.Yıllık enflasyon artı yüzde 5 getiri mi demek istediniz.Hesabınızı daha açık yazabilirmisiniz misal 100 000 liramız var yüzde 5 reel getiri ne demek yazabilirmisiniz.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın cautıonary bu yüzde 5 reel getiri işini anlamadım.Yıllık enflasyon artı yüzde 5 getiri mi demek istediniz.Hesabınızı daha açık yazabilirmisiniz misal 100 000 liramız var yüzde 5 reel getiri ne demek yazabilirmisiniz.
    Evet, enflasyon %10, sizin getiriniz %15 ise...reel getiri yani enflasyondan arındırılmış getiri, %15-%10=%5 oluyor

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •