Sayfa 477/637 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Benim portföy fazlasıyla çeşitli 10dan fazla hisse senedi, altın döviz mevduat ve nasdaq teknoloji fonu var. Çok fazla işlem yapmıyorum cumadan cumaya ne olmuş diye bakıyorum

Year to date grafik yaptım, Ortaya aşağıdaki resim çıktı,

%15i eşik noktası baz alırsak, yani hersene -15 içerden başlarsak benim %5daha getiri sağlamam lazımki önümüzdeki günlerde, fit olayım.
    %20' de pek tatmin edici gibi durmuyor örnek %5 reel büyüdüğümüzü düşünelim kaplumbağa misali ilerleme kaydederiz... cebimizdeki 100liranın alım günü bugünün parasıyla 14 yıl sonra anca 200lira olmuş olur, yani 14 yılda portföyü reel bazda 2ye katlarız 1,05^14 ...

Mevduatın reel getiri sağlamadığını düşünüyorum

itiraf edeyim ben de yıllık %20-25 getiriyi düzenli sağlarsam süper iş çıkarmış olurum diye düşünüyordum kendime o aralıkta hedef koyuyordum ama enflasyon canavarını hafife alarak yanılmışım. Daha verimli nasıl portföy yönetilebilir onu düşünüyorum..

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Şunu akıldan çıkarmamak lazım...eğer yatırıma ayirabildiginiz tutar az ise, ya tasarruf oranınızı arttıracaksınız ya da gelirinizi...öyle %20 lik kazanç çok bir şey kazandırmıyor, o zaman %30 hedefleyeyim...yok öyle bir dünya, olmuşken %50 hedefliyelim.

Yüksek getiri hedefi, yüksek risk demek...portföyü bir kere %50 kayıpla yarıya indirirsen, aynı seviyeye çıkarmak için %100 kazanman gerekir...bu nedenle ne olurda olsun portföy küçülmemeli...ve en az enflasyon kadar getiri hedeflenmeli..,üstüne reel getiri olarak ne ilave edersen kar,

Şunu unutmamak lazım, başarılı bir trader, ya da piyasalardan geçimini sağlayan bir profesyonel değilseniz, portföy yönetimi ile mucizeler peşinde koşmayın..,öncelikli hedef yaptığınız işte daha iyi olup, maaşınızı arttırmak olmalı. Sonra iyi bir tasarruf oranı ile mümkün oldugunca fazla miktarı portföy hesabına aktarmak..ve en az %5 düzenli reel getiri hedefi..üstü olursa iyi, ama düzenli %5 de kötü degil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR_İZMİR
    Gönderi
    2,922
    ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...::: Müdavimleri :
    Haftalık Hisse Yarışmamıza Kurallara uygun 3 hisse seçin
    Bir hafta yarışalım.
    Bekliyoruz.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post1985989

3.  Alıntı Originally Posted by CÜNEYT Yazıyı Oku
    ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...::: Müdavimleri :
    Haftalık Hisse Yarışmamıza Kurallara uygun 3 hisse seçin
    Bir hafta yarışalım.
    Bekliyoruz.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post1985989
    Haftalıkla işi olmaz bu basliktakilerin...yıllık yarışma varsa katılalım��

4.  Alıntı Originally Posted by zzorhan Yazıyı Oku
    Herkese Merhaba,
    Paylaşım yapmasam da uzun süredir forumu takip ediyorum. Bazen yakıştıramadığım gereksiz atışmalar olsa da genel olarak forumu keyifle okuyorum ve bu başlık en yararlı bulduğum konulardan bir tanesi..

12 senedir iş hayatı içinde olan beyaz yakalılardan biriyim. Daha önce bahsedildiği gibi bizler için hayat gün geçtikçe zorlaşıyor, zorlaşacak. Diğer yandan çocuklarımız büyüdükçe sorumluluklarımız artıyor, yatırıma yönlendireceğimiz para azalıyor, belki ileride sıfırlanacak Dolayısıyla bu günleri elimden geldiğince iyi değerlendirmeye çalışıyorum.

Kendi adıma borsada temel bir strateji belirledim.

1. Çok acil durumlar hariç ihtiyacım olacak para ile borsa yatırımı yapmıyorum, döviz sepetinde kalıyorum.

2. Tanımadığım, araştırmadığım hiçbir firmaya yatırım yapmıyorum. Forum veya Twitter da uçacak kaçacak denilen hisselerin açıp grafiklerine bile bakmıyorum.

3. Hisse Portföyümün 80%'i daha güvenilir bulduğum, temettü veren grup firmalarında: Tüpraş, Petkim, Soda, Egeen ve Kordsa

4. 10% ile büyüme potansiyeli gördüğüm firmaları tercih ediyorum: Uluse, Kront, Orge

5. 10% ile kısa vade işlem yapıyorum. Örneğin USD/TRY yükseliyor ENKAİ alayım vb. gibi.. Bu işlemler borsa ile ilgilenen çoğu kimsede olan alıp satma isteğimi karşılıyor.

Burada yazan birçok kişiye göre az kazanıyorum ama zor durumlarda az kaybediyorum.

Bu başlıkta çok yararlı paylaşımlar yapıldı, sayın Cauti ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Tabiki yatırım tavsiyesi değildir, borsanın en ilgi çekici yanı en çok biliyorum diyenin bile aslında pek birşey bilmemesidir. 😀 Ben de kendi yoğurt biçimimi anlatmak istedim.
    gayet güzel bir yol-yöntem belirlemişsiniz...tebrikler.

5. Bence işin hesap kitap kısmına fazla kafa yoruluyor...herhalde beyaz yaka ve çoğumuzun mühendis ya da sayısal kökenli olmamızdan kaynaklanıyor bu durum. mesela getiri hesabı, reel kzanç vs hesaplanırken nasıl bir yöntem izlenmeli...enflasyon kaç alınmalı, resmi enflasyon rakamı mı, kendi enflasyonumuzu hesaplayıp ona göre mi reel kazanç...vsvs.

Bence bu işlere bu kadar kafa yormamak lazım...reel kazancınızı %5 hesapladınız, ama aslında yanlış hesapladınız, doğrusu %3 müş...ne fark eder, %3 olsa ne olur, %5 olsa ne olur.

eğer reel kazanç üzerinden performans primi hesaplamıyorsanız bence bu tür detayların çok önemi yok.

Katılıyorum. Teorik olarak biz zaten en iyi seçimi yapmaya çalışıyoruz. Diyelim ki eksi çıktı daha mı çok risk alacağız yada parayı yemeye mi başlayacağız. Hamallık yapmamak için hesap kitap iyi ancak fazlada kaptırmamak gerekli

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şunu akıldan çıkarmamak lazım...eğer yatırıma ayirabildiginiz tutar az ise, ya tasarruf oranınızı arttıracaksınız ya da gelirinizi...öyle %20 lik kazanç çok bir şey kazandırmıyor, o zaman %30 hedefleyeyim...yok öyle bir dünya, olmuşken %50 hedefliyelim.

Yüksek getiri hedefi, yüksek risk demek...portföyü bir kere %50 kayıpla yarıya indirirsen, aynı seviyeye çıkarmak için %100 kazanman gerekir...bu nedenle ne olurda olsun portföy küçülmemeli...ve en az enflasyon kadar getiri hedeflenmeli..,üstüne reel getiri olarak ne ilave edersen kar,

Şunu unutmamak lazım, başarılı bir trader, ya da piyasalardan geçimini sağlayan bir profesyonel değilseniz, portföy yönetimi ile mucizeler peşinde koşmayın..,öncelikli hedef yaptığınız işte daha iyi olup, maaşınızı arttırmak olmalı. Sonra iyi bir tasarruf oranı ile mümkün oldugunca fazla miktarı portföy hesabına aktarmak..ve en az %5 düzenli reel getiri hedefi..üstü olursa iyi, ama düzenli %5 de kötü degil.
    Sayın cautıonary bu yüzde 5 reel getiri işini anlamadım.Yıllık enflasyon artı yüzde 5 getiri mi demek istediniz.Hesabınızı daha açık yazabilirmisiniz misal 100 000 liramız var yüzde 5 reel getiri ne demek yazabilirmisiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın cautıonary bu yüzde 5 reel getiri işini anlamadım.Yıllık enflasyon artı yüzde 5 getiri mi demek istediniz.Hesabınızı daha açık yazabilirmisiniz misal 100 000 liramız var yüzde 5 reel getiri ne demek yazabilirmisiniz.
    Evet, enflasyon %10, sizin getiriniz %15 ise...reel getiri yani enflasyondan arındırılmış getiri, %15-%10=%5 oluyor

Sayfa 477/637 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •