Sayfa 117/213 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    hocam twitter'a yasak var işyerinde göremiyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @jondowes

Doğuş grubu hakkında içeriden bilginiz var mıdır ? Kısaca sıkıntı nedir ?
    Halka açık bir şirket hakkında içeriden bilgi alıp vermek kanunlara aykırı biliyorsunuz

Euro yükseliyor ve şirketin döviz borçları finansal zarar yazdırıyor, gözüken bu. Ancak şu "yapılandırma talebi"ne gereksiz bir anlam yüklendi bana göre. Birileri yapılandırma istemiş, Doğuş da trenin son vagonuna atlamak istemiş. Bu bir çıkar meselesi ve şirketin zor duruma düşmesi gerekmiyor bunu denemesi için. "Onlara var da bize yok mu?" diyorlar.

Operasyonel zarar ettiklerini düşünmüyorum. Ancak borçlardan gelen fx zararı sermayeyi eritiyordur, doğal olarak.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Halka açık bir şirket hakkında içeriden bilgi alıp vermek kanunlara aykırı biliyorsunuz

Euro yükseliyor ve şirketin döviz borçları finansal zarar yazdırıyor, gözüken bu. Ancak şu "yapılandırma talebi"ne gereksiz bir anlam yüklendi bana göre. Birileri yapılandırma istemiş, Doğuş da trenin son vagonuna atlamak istemiş. Bu bir çıkar meselesi ve şirketin zor duruma düşmesi gerekmiyor bunu denemesi için. "Onlara var da bize yok mu?" diyorlar.

Operasyonel zarar ettiklerini düşünmüyorum. Ancak borçlardan gelen fx zararı sermayeyi eritiyordur, doğal olarak.
    Hocam hatırlarsanız, geçen sene burada, garanti deki hisselerini satmalarını tartışmıştık. Bankacılık yerine daha karlı gördükleri işlere kayacaklardı. Demek ki çok karlı iş kalmamış yada yapamamışlar.

insider derken hocam "piyasanın içinden", aman başımızı yakmayalım durduk yere
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

4. Bankacılığın kolay para kazandığı dönem bitti evet; ancak sanayide veya hizmet sektöründe de risk almadan kolay para yok. Son dönemdeki düşük reel faiz ve artmasına izin verilen kur, sanayi ve bazı hizmet şirketlerine yarıyor. Bu da sanayi endeksini, banka endeksine kıyasla yukarı taşıyor. Ancak kur artışının zarar yazdığı kesim oldukça geniş; kaçışı yok.

Kurallara AYKIRIDIR.

5. Ziraat 44 bankaya 1.44 milyar dolar borçlandı.

Posta'da yer alan habere göre Ziraat, 22 farklı ülkedeki 44 bankadan toplam 1 milyar 440 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı.

Bu, tek seferde bir Türk bankasının sağladığı en yüksek tutarlı sendikasyon kredisi anlamına da geliyor aynı zamanda.

452 milyon dolar ve 797 milyon euro'dan oluşan kredinin toplam maliyeti bir yıl vadede dolar için LIBOR+130 baz puan ve euro için EURIBOR+120 baz puan olarak gerçekleşti.

Kurallara AYKIRIDIR.

6. Sayin JonDowes..

Doviz kurlarinin TL karsisinda art arda yeni zirveler tazeledigi bir donemde isin kitabina aykiri sekilde ithalat artisi ihracat artisini katliyor ve cari acikta rekorlar kiriyor.

Acaba ithalati bu kadar artiran altin gibi bizim bilmedigimiz ozel kalem urunlermi var ?....

Yoksa bu tarihi yuksek kur seviyelerine ragmen ithal arabalar, tekno urunler ve diger ithal tuketim urunlerine yonelik talepte bir artis mi var?

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Sayin JonDowes..

Doviz kurlarinin TL karsisinda art arda yeni zirveler tazeledigi bir donemde isin kitabina aykiri sekilde ithalat artisi ihracat artisini katliyor ve cari acikta rekorlar kiriyor.

Acaba ithalati bu kadar artiran altin gibi bizim bilmedigimiz ozel kalem urunlermi var ?....

Yoksa bu tarihi yuksek kur seviyelerine ragmen ithal arabalar, tekno urunler ve diger ithal tuketim urunlerine yonelik talepte bir artis mi var?
    Ben de bir soru ekliyeyim. Bu dolar nasıl düşer, ne yapmalıyız? Bir de niye yapmıyoruz? Sonuçta ticaretle alakalı bir olgu değil mi bu?

8.  Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    Ben de bir soru ekliyeyim. Bu dolar nasıl düşer, ne yapmalıyız? Bir de niye yapmıyoruz? Sonuçta ticaretle alakalı bir olgu değil mi bu?
    Dolar düşünce mal gibi mercedes alan iphone alan bir toplumuz. Korkunç tüketici bir millet olup üretme anlamında kapasitemiz çok düşük. Örgütlenip ölçek ekonomisine uygun ülkeye para kazandıracak girişimler gerçekleştirmemiz lazım. O da malesef bizde yok. Bir tane büyük Türk şirketi yok, son dönem büyüyeler de inşaat, enerji dağıtım gibi düşük katma değerli işlerle meşgul. Bir savunma sanayimiz iyi gidiyor inşallah onu da baltalamazlar. Dolar düşerse Türkiye cari açık veriyor. Çünkü zengin oldum sanıp para harcıyoruz. ( zarar ediyor, batıyor )

Yuksek kur demek ucuz işçilik demek ucuz işçilik ihracat demek...

Sorun şu ki artık dolar çıkınca da Türkiye cari açık veriyor. Ben anlamadım üstad jondowes anlatsın nasıl olduğunu.

Sayfa 117/213 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •