Sayfa 370/1023 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,953 - 2,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Evet Sayın Üye...başka bir forumda bende bu düşünceyi okudum ve destekliyorum,ülkenin omurgası olan sabit gelirli insanlar son yıllarda pinpon toplu enflasyon hesabı yüzünden fakirleşti,Nasrettin Hoca nın dediği gibi;biraz da biz ölelimeski enflasyonist ortamları bile arar olduk
    Doksanlarda enflasyon kadar deval politikası uygulanıyordu. Bu da sabit gelirlinin fazla ezilmesini önlüyordu bir nebze. Şimdi ise pinpon enflasyonuna göre tek zam sonrası allah Kerim...

İnsanların çaresizliği üzerine kurulmuş bir ekonomik sistem.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    umutabi bu uygulama zaten uzun zamandır var ancak şu anda sadece şirketler için uygulanıyor. Yani çok şaşırtıcı bir durum değil. Hatta TL için direk bireylerde de uygulanıyor. TL mevduatta stopaj olarak kesilen kazancın vergisinde enflasyon hesaba katılmıyor. Böylelikle TL'deki reel stopaj oranı reel kazancın %50'lerini buluyor. Sadece döviz değer artışı istisna olarak bireylerde vergilendirilmiyordu.

Birkaç yerde gördüm ayrıca burada da bir forumdaş çok sıkışırlarsa yapabilirler demişti.
    Bu durum KYde güvensizlik yaratmaz mı?yemişim dolar faizini,yastığın altında dursun sıcak sıcak derse KY ne olacak?Dimyat a pirince giderken eldeki bulgurdan olmasınlar???

3.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bu durum KYde güvensizlik yaratmaz mı?yemişim dolar faizini,yastığın altında dursun sıcak sıcak derse KY ne olacak?Dimyat a pirince giderken eldeki bulgurdan olmasınlar???
    5 yıl önce 100k doları yastık altına atanın hala 100k usd var
    Bankaya yatıranın kabaca bileşik faiz ile 120k usd

Ayrıca yastık altına büyük bir miktar attığında onu harcamak istediğinde 1990 lardaki gibi rahat işlem yapamayabilirsin. Zira devlet o parayı ne zaman bankadan çektiğini bilecek, büyük bir harcamada yine devletin haberi olacak.

Her şeyin dijitalleşmesinin bir dezavantajı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. KOÇ un ihracat yapan şirketleri bana hep kazandırdı BIST te.

KOÇ hisseleri için kenef çukuru diyemem.. Profesyonel olarak yönetiliyorlar. F/K 10 un altında KOÇ un ihracatçı üretim yapan şirketini bulursam her zaman alır unuturum hiç acımam.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ya Dolarda değilde kenef çukuru BIST güzellemesi yapanlara kanıp birde üstüne üstlük devletin bankası diye HALK bank hissesinde olsaydık halimiz nice olurdu ! Dur gideyim de bir şükür namazı kılayım bu kadar aptal olmadığım için.

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    KOÇ un ihracat yapan şirketleri bana hep kazandırdı BIST te.

KOÇ hisseleri için kenef çukuru diyemem.. Profesyonel olarak yönetiliyorlar. F/K 10 un altında KOÇ un ihracatçı üretim yapan şirketini bulursam her zaman alır unuturum hiç acımam.
    Yüzde yüz olmasa da bistteki alınabilecek şirketlerden amma onlarında sabıkası öyle tamamen temiz değil.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    5 yıl önce 100k doları yastık altına atanın hala 100k usd var
    Bankaya yatıranın kabaca bileşik faiz ile 120k usd

Ayrıca yastık altına büyük bir miktar attığında onu harcamak istediğinde 1990 lardaki gibi rahat işlem yapamayabilirsin. Zira devlet o parayı ne zaman bankadan çektiğini bilecek, büyük bir harcamada yine devletin haberi olacak.

Her şeyin dijitalleşmesinin bir dezavantajı.
    O zaman iş sarı kıza döner..kimsenin haberi olmaz..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    O zaman iş sarı kıza döner..kimsenin haberi olmaz..
    Olur da gidip araba almak isteyeceksin bayi altın kabul edecek mi?. Bunu düşünen devlet şu an şirketlerde yaptığı BA/BS formları benzeri bir sistem getiremez mi?. (Büyük alışlar / Büyük satışlar formu)

Acaba ne kadar fazla şeyi dijital olarak halletmeye alıştığımızın farkında mıyız?

Bu rahatlıktan vazgeçip modern finansın dışına çıkmayı kabullenebilecek miyiz?

Her geçen gün daha bağımlı hale geliyoruz. Buna dikkat çekmek istedim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu sanki devletin hoşuna dahi gidebilir. Kardeş gel vergini öde dediğinde hayal sanal fark etmez. İşin boyutu büyüdüğünde de döviz büroları pek buna cesaret edemez diye düşünüyorum.

Geçen aylarda döviz bürolarına bağlanan özel bir yazılım ile Masak ve defterdarlık tarafından heuristik inceleme yapıldığını duymuştum.
    Bunu nasıl yapacaklar .

Bugün 4-5 kere al sat yapan var misal bürolardan

İsim vs yok ki almıyor kimse .

Nasıl tespit edecek bu 4 işlem yaptı şu kadar kazandı .

Ben arkadaşı akrabayı gönderirim bozsun alsın diye onu nasıl tespit edebilecek .

Bu arada bazı bürolarda oynaklık nedeniyle Işık’lar kapalı idi fiyatların

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

Sayfa 370/1023 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •