Originally Posted by
Ayan
Sayın TH cevap için çok teşekkürler. Sizi tanımaktan memnun oldum. Donanımlı olduğunuz kadar , paylaşımlarınız ve nezaketinizle tahammül ve sabrlısınız da. Binbaşı rütbesi ile İst.Askerlik Dairesi Bşk.lığından emekli oldultan sonra zamanında özel finans kurumlarının en büyüğü olan ve sonra tasfiye olan İhlas Finans da personel müdürü olarak görev yaptım. 2001 krizinde borsa ile alakandım. Şirket bilanço ve haberleri hep dikkatimi çekti. Sasa da 80 kuruşlatda iken çok uzunca taşıdığım hisseleri 3-4 lira aralığında satıp şirket satıldıktan sonra arkasından baktim. Şunu anladım Ülke borsası çok sığ ve hertürlü manipülasyona çok açık. Yapı Krediye gelince çok haklısınız. Benim duyumum yüzde 50 bedelsiz yüzde 50 bedelli beklentisi var. İtalyan banka İtalya ve dışında ki iştiraklerinden , ülkenin tahvil piyasalarında ki bozukluğun etkisinde olduğu için blok satış için bir arayış içinde olduğundan dolayı belirsizlik var. fakat bu belirsizlik ani bir haberle avantaja da dönüşebilir diye düşünüyorum. Long olarak taşınabilecek bir hisse olarak görüyorum.. (Özelden ;Twiter kullanıyormusunuz, ikamet yeriniz neresi ? ) cevapsız da kalabilir. Tekrar teşekkür
Sayın Binbaşım ben de sizi tanıdığım için memnun oldum. İltifatlar için tşk ederim. Sizde bilinçli bir yatırımcı profili görüyorum. YKBNK'ın ödenmiş sermayesini siz yanlış biliyorsunuz, 2.5 milyar tl değil 4.347 milyar tl dir doğru rakam. 2017 sonu itibariyle Toplam aktifleri 320 milyar tl olup HALKB'nın konsolide aktiflerinden sadece 1 milyar tl düşüktür. Ayrıca özkaynakları 30.1 milyar tl olup HALKB'nınkinden yaklaşık 5 milyar tl yüksektir. YKBNK defter değeri de o zaman 30.1 : 4.347=6.92 tl oluyor ve hisse dünkü kapanışa göre DD'nin 4.28 : 6.92=%62'sinden işlem görüyor yani DD'ye göre %38 iskontoludur. 2017 net kârı 3.614 milyar tl idi. Piyasa değeri 4.28x4.347=18.6 milyar tl dir. 2017 sonu itibariyle F/K oranı 18.6 : 3.614=5.15 ediyor. Temel rasyolar açısından oldukça cazip. Zaten 6 hafta önceki HSBC raporu TR bankalarının yatırım için cazip olduğunu ve genel olarak mevcut seviyelerinden asgari %50 yukarıda olmaları gerektiğini söylüyordu. Tavsiye ettiği TR bankaları da YKBNK AKBNK ve HALKB'dır. Dediğim gibi YKBNK üzerinde baskı yapan 3 faktör var: a) %100 civarında bir bedelliye gidilme olasılığı, b) UniCredit'in blok hisse satma riski (halihazırda bu olasılık düşüktür), c) OFAC'ın HALKB'ye ceza kesme durumu zaten tüm TR bankalarını baskılıyor. Tekrar hayırlı olsun diyorum. Bu arada Twitter kullanmıyorum, ikamet yerim de sabit değildir, ABD İngiltere Belçika Lüksemburg TR gibi ülkelerden herhangi biri olabiliyor. Saygı ve sevgilerimle. TH
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri