Sayfa 45/1032 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 353 - 360 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Prensip olarak hic bir zaman ki profesyonel olarak bu sektorde bir muddet calismis biri olarak kendi namima banka hissesi almamistim tabi bugune kadar,)
    Bu garantideki vatandas nerdeyse hergun ayni isi yapiyor cogu tahtada aldigini kusmasini bekledim 9.20 den 5 te 1 portfoyle aranizdayim.
    Boyle fiyat olmaz asagi 1.5 yukari 11 tl gibi bir marj var bu riske deger.
    Herkese bol sans iyi aksamlar
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Eyvallah, bakarsın o günler de gelir, kim bilir? Kâbe'nin güney giriş kapısının hemen karşısındaki gökdelenden 2 tane daire satın almıştım 27 yıl önce 1991'de henüz daha yapım aşamasındayken. O zaman bu dairelere pek talep yoktu ve benim gibi gayrimüslim yatırımcılara bir fırsat sundu Şeyh. Ben de bu iki daireyi toplam 400,000 dolara aldım, 200K dolar tanesi. O günden bu yana kiraya veriyorum Hacılara ve Umrecilere. Senenin 365 günü dolu. Müthiş bir kazanç getiriyor bana, Allah bereket versin. Şimdi satsam alış fiyatımın 25 katından fazla ediyorlar, tanesi 5 milyon dolar asgari. Diyeceğim şu: İslam benim gibi Müslüman olmayanları bile ihya ettiğine göre vardır bir hikmeti.
    vay vay vay.
    yazmayın böyle şeyleri, nasıl büyük rakamlar bunlar, aklımı başımdan alıp duruyorsunuz

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bana sormamışsınız ama ben de yorumlasam sorun olmaz herhalde.
    Öncelikle zararı kabullenip satabildiğiniz için tebrik ederim. Çoğu ky bunu yapamaz, zor iştir.
    YKB'deki zayıflık halkbank davasıyla ilgili değil. Ortağı unicredit ile ilgili sıkıntılar vardı. Yıllardır ykb zayıf durumda, ben 2015-2016 arası bir sene taşıdım ucuz diye almıştım bir yere gitmedi, sonra alsat yaparak kara geçince satıp çıktım. Ara ara girip kısa vadeli kar aldım daha sonra da. Güçlü, karlı, büyük, iyi bir bankadır ama borsa performansı hep zayıf, bir türlü iyileşemiyor. Ancak şu ara banka hissesi alacaksanız halkbanktan sonraki en ucuz hissedir.
    Ceza işi çözülünce ykb nin halkb'dan daha iyi performans göstereceği beklentiniz var, iş olumlu çözülürse muhtemelen tüm bankalar faydalanacak ancak halkb ilk sırada olacaktır. Benzer şekilde kötü şeyler olursa da halkb en çok etkilenecek ancak diğer bankalara da yansıyacaktır. Yani kötü durumdan etkilenmeyip sadece iyi durumdan etkilenme olmaz. Sadece risk ve ödül halkbanka göre daha küçük olacaktır.
    Benim bir gözüm hep ykb'dedir, banka hisselerini çok severim, işc diğer favorimdir, umarım yakında ykb'de de ortak oluruz.
    Size iyi kazançlar diliyorum.
    Hocam eline sağlık. YKBNK'nin düşük kalmasının ana nedeni yakın geçmişe kadar ana ortak UniCredit'in içinde bulunduğu darboğaz nedeniyle blok hisse satış yapma olasılığı idi ve bu olasılık oldukça yüksekti. Ama şimdi bu olasılık oldukça gerilemiş bulunuyor zira UniCredit yaptığı sermaye artırımıyla mali durumunu bir nebze düzeltti ama portföyündeki batık kredi rasyosu hala çok yüksektir, durum böyle olunca YKBNK'de blok hisse satış yapma ihtimali zayıfladı, ayni zamanda Uni YKBNK'de planlanan sermaye artırımına destek veriyor, bu durumda da blok hisse satış ihtimali hemen hemen ortadan kalktı denebilir ama tabii bu piyasada garanti diye bir şey yok, her an bir blok hisse satış açıklaması yapılabilir, ama YKBNK'deki en önemli negatif etken planlanan 1 milyar dolarlık sermaye artışıdır ve bu da hisse başına 1 tl ye yakın bir ödemeyi gerektirecek. İşte bu 2 faktör yüzünden hisse baskı altındadır. Tabii 3. bir faktör de HALKB'nin OFAC'tan alması muhtemel mali cezanın tüm TR bankalarını negatif yönde etkilemesi oluyor. O zaman ortada 3 faktör var demektir ancak bunların arasında en önemlisi muhtemel 1 milyar dolarlık bedelli olayıdır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    vay vay vay.
    yazmayın böyle şeyleri, nasıl büyük rakamlar bunlar, aklımı başımdan alıp duruyorsunuz
    Hocam, 27 yıl önce yaptığım bir yatırımın meyvesini yiyorum, çok görmeyin lütfen. Umre, Hac, Kâbeyi ziyaret gibi mevzular 1990'ların başında hiç revaçta değildi ve bu dairelere beklenenin çok altında bir talep gelmişti. Arsa/Mülk sahibi olan Kraliyet ailesinden bu inşaattan sorumlu olan Şeyh'i de şahsen tanıdığım için böyle bir fırsat yakaladım. 27 senede de mükemmel meyve verdi ve hala da vermeye devam ediyor. Satmaya filan hiç niyetim yok bunları, altın yumurtlayan tavuk gibiler.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun Müdürüm. YKBNK HALKB AKBNK TR'deki bankalar arasında en cazipleri. YKBNK'nin iskontolu işlem gördüğü aşikar. Bunun 2 nedeni var: 1) Bedelli hazırlığı var. Sermaye 1 milyar dolar civarında artırılmak isteniyor ve bu yönde çalışmalar yapılıyor. Bu da %100'e yakın bir bedelli demektir (ödenmiş sermayesi 4.35 milyar tl olduğuna göre eldeki mevcut beher hisse başına 1 tl ye yakın bir bedelin ödenmesi söz konusu). 2) Bankanın %44'lük hisse ile ana ortağı olan İtalyan Uni Credit'in YKBNK'de blok hisse satma olasılığı var. İşte hisseyi baskılayan 2 ana faktör bunlar. Aksi taktirde olması gereken seviye asgari %50 yukarısıdır. Size bol şans. TH
    Sayın TH cevap için çok teşekkürler. Sizi tanımaktan memnun oldum. Donanımlı olduğunuz kadar , paylaşımlarınız ve nezaketinizle tahammül ve sabrlısınız da. Binbaşı rütbesi ile İst.Askerlik Dairesi Bşk.lığından emekli oldultan sonra zamanında özel finans kurumlarının en büyüğü olan ve sonra tasfiye olan İhlas Finans da personel müdürü olarak görev yaptım. 2001 krizinde borsa ile alakandım. Şirket bilanço ve haberleri hep dikkatimi çekti. Sasa da 80 kuruşlatda iken çok uzunca taşıdığım hisseleri 3-4 lira aralığında satıp şirket satıldıktan sonra arkasından baktim. Şunu anladım Ülke borsası çok sığ ve hertürlü manipülasyona çok açık. Yapı Krediye gelince çok haklısınız. Benim duyumum yüzde 50 bedelsiz yüzde 50 bedelli beklentisi var. İtalyan banka İtalya ve dışında ki iştiraklerinden , ülkenin tahvil piyasalarında ki bozukluğun etkisinde olduğu için blok satış için bir arayış içinde olduğundan dolayı belirsizlik var. fakat bu belirsizlik ani bir haberle avantaja da dönüşebilir diye düşünüyorum. Long olarak taşınabilecek bir hisse olarak görüyorum.. (Özelden ;Twiter kullanıyormusunuz, ikamet yeriniz neresi ? ) cevapsız da kalabilir. Tekrar teşekkür
    Son düzenleme : Ayan; 20-04-2018 saat: 22:21. Sebep: ek

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bana sormamışsınız ama ben de yorumlasam sorun olmaz herhalde.
    Öncelikle zararı kabullenip satabildiğiniz için tebrik ederim. Çoğu ky bunu yapamaz, zor iştir.
    YKB'deki zayıflık halkbank davasıyla ilgili değil. Ortağı unicredit ile ilgili sıkıntılar vardı. Yıllardır ykb zayıf durumda, ben 2015-2016 arası bir sene taşıdım ucuz diye almıştım bir yere gitmedi, sonra alsat yaparak kara geçince satıp çıktım. Ara ara girip kısa vadeli kar aldım daha sonra da. Güçlü, karlı, büyük, iyi bir bankadır ama borsa performansı hep zayıf, bir türlü iyileşemiyor. Ancak şu ara banka hissesi alacaksanız halkbanktan sonraki en ucuz hissedir.
    Ceza işi çözülünce ykb nin halkb'dan daha iyi performans göstereceği beklentiniz var, iş olumlu çözülürse muhtemelen tüm bankalar faydalanacak ancak halkb ilk sırada olacaktır. Benzer şekilde kötü şeyler olursa da halkb en çok etkilenecek ancak diğer bankalara da yansıyacaktır. Yani kötü durumdan etkilenmeyip sadece iyi durumdan etkilenme olmaz. Sadece risk ve ödül halkbanka göre daha küçük olacaktır.
    Benim bir gözüm hep ykb'dedir, banka hisselerini çok severim, işc diğer favorimdir, umarım yakında ykb'de de ortak oluruz.
    Size iyi kazançlar diliyorum.
    Çok teşekkür sayın pilavlı. Sizin gibi düşünüyorum, Halk bankası gelecek habere karşı betası yüksek olmayacaktır. Bu da az hata yapmamı sağlar. demek istediğimi tam izah edememiş veya eksik bırakmış oldum. Şahsi duyumlarım ve son 2 ayda yüksek para girişi , aktiflerinde ki iyileşme kredi rasyosunun yükselmesi vs. 2018 in beklentisini yükseltti. Ekran bakmadan taşıyacağım. Selamlar.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Eyvallah, bakarsın o günler de gelir, kim bilir? Kâbe'nin güney giriş kapısının hemen karşısındaki gökdelenden 2 tane daire satın almıştım 27 yıl önce 1991'de henüz daha yapım aşamasındayken. O zaman bu dairelere pek talep yoktu ve benim gibi gayrimüslim yatırımcılara bir fırsat sundu Şeyh. Ben de bu iki daireyi toplam 400,000 dolara aldım, 200K dolar tanesi. O günden bu yana kiraya veriyorum Hacılara ve Umrecilere. Senenin 365 günü dolu. Müthiş bir kazanç getiriyor bana, Allah bereket versin. Şimdi satsam alış fiyatımın 25 katından fazla ediyorlar, tanesi 5 milyon dolar asgari. Diyeceğim şu: İslam benim gibi Müslüman olmayanları bile ihya ettiğine göre vardır bir hikmeti.
    Bak işte seni anlayamadığım konulardan biri de bu, senin için getirisi güzel enstrümanlar varken, Hulk da ne işin var.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Komutan, hisseye zaman tanımak lazım, sabırlı olmak lazım, bak İstanbul veya Roma kaç yılda fethedildi? Arzular ve beklentiler borsada hemen gerçekleşmez, her şeyin bir doğal süreci vardır. Senin Yüce Rabbin Allah bile evreni 7 günde yaratmadı mı? Neden acaba saniyenin bilmem kaçta bir bir zamanda yaratmadı da 7 günde yarattı? Acaba gücü mü yetmedi? Sabır, disiplin ve strateji; işte altın kural bu. Bak, sen al-sat yapa yapa maliyetini 12 den 14.20 ye çıkartmadın mı? Hala ders almamış gibi konuşuyorsun maalesef.
    9.15 ten maliyetlendim ve 8.23 lerden geri dondu hala beklemedeyim.sonuc yatirim bir gunluk olmamali beklenti buyuk ve surecte uzun ama riske girip heyecan yapip mali kaptirmaya niyetim yok.yatirimci sabretmesini bilmeli.sana katilmamak elde degil.üstad.92 kurus zarardan 5 kurus yine kardayim tek bir kagitta.bu da demek oluyorki bekleyen meyvelerini toplar er yada geç.

Sayfa 45/1032 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •