14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Cüzi bir miktarý bunlar tarafýndan yapýlmýþ olabilir ancak son 8 aydýr süregelen sert ve yüksek hacimli satýþ sürecinde hisseden çýkmak isteyen tüm yabancýlar halihazýrda çýkmýþ olmalýlar. Sonuçta da hissede hala satmaya meyilli yabancý hissedar kalmamýþtýr. Satanlar da al-sat için robotlarýný algolarýný devreye sokup günlük takýlan güruhtur.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Beklemeye minik minik almaya devam
Yazdýðým yazýlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir Saygýlarýmla
Benim ters indikatör olmakla ne alakasý var Komutan seni anlayamýyorum, benim çizgim iç deðiþmedi, 5 aydýr bu hissedeyim, 10.22 ortalama maliyetim var ve bugün hisse 9.20 den kapattý, al-sat yapan biri de deðilim, sendeki bu panik niye? Sanki hissede her gün fiyat ve yön tahmini yapýyormuþum gibi konuþmuþsun, bana haksýzlýk etmiyor musun? Sen Sadýk'a bakacaksýn, o her gün 20 tane 3 yönlü tahminde bulunur ve bunlardan biri gerçeðe yakýn olur, o da havaya girer. TH'yý bunlarla karýþtýrma.
Komutan, hisseye zaman tanýmak lazým, sabýrlý olmak lazým, bak Ýstanbul veya Roma kaç yýlda fethedildi? Arzular ve beklentiler borsada hemen gerçekleþmez, her þeyin bir doðal süreci vardýr. Senin Yüce Rabbin Allah bile evreni 7 günde yaratmadý mý? Neden acaba saniyenin bilmem kaçta bir bir zamanda yaratmadý da 7 günde yarattý? Acaba gücü mü yetmedi? Sabýr, disiplin ve strateji; iþte altýn kural bu. Bak, sen al-sat yapa yapa maliyetini 12 den 14.20 ye çýkartmadýn mý? Hala ders almamýþ gibi konuþuyorsun maalesef.
Hayýrlý olsun Müdürüm. YKBNK HALKB AKBNK TR'deki bankalar arasýnda en cazipleri. YKBNK'nin iskontolu iþlem gördüðü aþikar. Bunun 2 nedeni var: 1) Bedelli hazýrlýðý var. Sermaye 1 milyar dolar civarýnda artýrýlmak isteniyor ve bu yönde çalýþmalar yapýlýyor. Bu da %100'e yakýn bir bedelli demektir (ödenmiþ sermayesi 4.35 milyar tl olduðuna göre eldeki mevcut beher hisse baþýna 1 tl ye yakýn bir bedelin ödenmesi söz konusu). 2) Bankanýn %44'lük hisse ile ana ortaðý olan Ýtalyan Uni Credit'in YKBNK'de blok hisse satma olasýlýðý var. Ýþte hisseyi baskýlayan 2 ana faktör bunlar. Aksi taktirde olmasý gereken seviye asgari %50 yukarýsýdýr. Size bol þans. TH
Eyvallah, bakarsýn o günler de gelir, kim bilir? Kâbe'nin güney giriþ kapýsýnýn hemen karþýsýndaki gökdelenden 2 tane daire satýn almýþtým 27 yýl önce 1991'de henüz daha yapým aþamasýndayken. O zaman bu dairelere pek talep yoktu ve benim gibi gayrimüslim yatýrýmcýlara bir fýrsat sundu Þeyh. Ben de bu iki daireyi toplam 400,000 dolara aldým, 200K dolar tanesi. O günden bu yana kiraya veriyorum Hacýlara ve Umrecilere. Senenin 365 günü dolu. Müthiþ bir kazanç getiriyor bana, Allah bereket versin. Þimdi satsam alýþ fiyatýmýn 25 katýndan fazla ediyorlar, tanesi 5 milyon dolar asgari. Diyeceðim þu: Ýslam benim gibi Müslüman olmayanlarý bile ihya ettiðine göre vardýr bir hikmeti.
Bana sormamýþsýnýz ama ben de yorumlasam sorun olmaz herhalde.
Öncelikle zararý kabullenip satabildiðiniz için tebrik ederim. Çoðu ky bunu yapamaz, zor iþtir.
YKB'deki zayýflýk halkbank davasýyla ilgili deðil. Ortaðý unicredit ile ilgili sýkýntýlar vardý. Yýllardýr ykb zayýf durumda, ben 2015-2016 arasý bir sene taþýdým ucuz diye almýþtým bir yere gitmedi, sonra alsat yaparak kara geçince satýp çýktým. Ara ara girip kýsa vadeli kar aldým daha sonra da. Güçlü, karlý, büyük, iyi bir bankadýr ama borsa performansý hep zayýf, bir türlü iyileþemiyor. Ancak þu ara banka hissesi alacaksanýz halkbanktan sonraki en ucuz hissedir.
Ceza iþi çözülünce ykb nin halkb'dan daha iyi performans göstereceði beklentiniz var, iþ olumlu çözülürse muhtemelen tüm bankalar faydalanacak ancak halkb ilk sýrada olacaktýr. Benzer þekilde kötü þeyler olursa da halkb en çok etkilenecek ancak diðer bankalara da yansýyacaktýr. Yani kötü durumdan etkilenmeyip sadece iyi durumdan etkilenme olmaz. Sadece risk ve ödül halkbanka göre daha küçük olacaktýr.
Benim bir gözüm hep ykb'dedir, banka hisselerini çok severim, iþc diðer favorimdir, umarým yakýnda ykb'de de ortak oluruz.
Size iyi kazançlar diliyorum.
Yer Ýmleri