Sayfa 511/637 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,081 - 4,088 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary,

Öncelikle eleştiri değil de konuyu anlamaya çalışmamdan dolayı bir kaç soru sormak istediğimi belirtmek isterim. Kafama portföyü hedge etmeniz konusunda bir şeyler takıldı.

Doğası gereği sürekli long olan bir yatırımcıyım. 15 aydır alıyorum. Sadece şirkette sorun gördüğümde satış yaptım. Portföyüm genel bir satış dalgasında değer kaybedebilir, bunu da baştan kabul ettim.

Hedge konusuna dönersek;

1) İki taraflı yatırım yaptığınız için BIST düşerken portföyünüz değer kaybediyor, Hedge pozisyonlarınız para kazanıyor gibi anlıyorum. Böylece para kaybetmiyorsunuz. Peki tersi olduğunda bu para kazanamayacağınız anlamına gelmez mi? Ya da aradaki marj sizi tatmin edecek mi?

2) Eğer sadece düşüşleri "tahmin edip" düzeltme ve ayı piyasasında bu mekanizmayı çalıştırıyorsanız, düşüş ve yükselişleri nasıl tahmin ediyorsunuz. Warren Buffett kısa dönemde tahmin edilemeyeceğini söylüyor. Ben yapmaya çalışsam yükselişe yakalanır mıyım diye korkuyorum.

Son olarak burada zaten portföyün tümünün borsada olmaması ve çeşitlilik yapılması gerektiği söylenmişti. Hatta iyice vurgulanmıştı. Onu da arada hatırlatmak lazım sanırım.

Saygılar.
    selamlar. hisse dışı portföy çeşitliliğinizi ve dağılımlarını merak ettim.

2.  Alıntı Originally Posted by karmaşık sayı Yazıyı Oku
    sn.Cautionary konuyu hemen hemen tüm sayfalarıyla okudum. Temmettü yatırımcılığı dışında,genel itibariyle de 7-8 hisseden bahsedilmiş. yüzlerce şirketin olduğu bir borsada bu rakamın çok az olduğu açık. Herkesin kendi ilgi alanına giren spesifik olarak birkaç takip ettiği şirket olabilir, belirttiğim nokta; fikir verme amaçla bu hisselerin dile getirilmesiydi.Paylaşıp paylaşmamak tabi ki kişinin kendi insiyatifindedir.
    Burda tahmin ederim ki ''Armut piş, ağzıma düş.'' düsturuyla hareket eden hemen hemen kimse yoktur. Dile getirilenleri herkes kendi kriterlerinden, bilgi süzgecinden geçirir öyle kararını verir. Ancak topic sahibi dahi ''yazıldı bunlar'' deyip yolu tıkarsa, kimse gelip buraya bu konuyla ilgili olan fikrini beyan etmez.
    Madem ki ''koçluk'' olarak iddialı bir terimle yola çıktınız, sınırlayıcı değil teşvik edici olmak daha yararlı olur kanaatindeyim.
    En az 40-50 hissenin adı geçti başlıkta, hemen hepsi de uzun vade portföye alınmayı hak eden hisseler...sadece benim bahsettiğim 10 san fazla hisse var, olumlu manada...bir de iyi hisseler olsa da pahalı bulduğumu söylediklerim var.

Bu başlığın rating i herkesten çok beni mutlu eder, bu nedenle gönderi sayısı da artsin isterim..ama başlığı açan ve modere eden kişi olarak fikirlerimi belirtme hakkım olduğunu düşünüyorum.

En hassas olduğum konulardan biri kendini tekrar eden yazılar...bu nedenle başlıkta boş yazı yok diye övünerek bahsediyorum...anlayış bekliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by survival Yazıyı Oku
    Fotoğraf bekliyoruz sizden Sn Cauti Lütfen köyden manzara, bahçe vs fotoları paylaşın, hiç değilse bakıp biraz olsun rahatlayalım şu istanbul iş ortamında
    Foto işine çok girmeyelim, başlık magazinel bir hal alsın da istemem😊

4.  Alıntı Originally Posted by denlis100 Yazıyı Oku
    İlk gönderim, umarım alıntılamayı becerebilmişimdir. Aslında boş bir vaktimde borsa maceramı ve yatırım anlayışımı paylaşarak başlayacaktım. Ama nezaketinizi takdir ettiğimi belirtmek istedim. Burada bazı üyelerin gerçekten üslup sorunu var. Siz kötü üsluba karşı nezaketinizi korumuşsunuz, tebrik ederim

Konuyu baştan sona okudum. Güncel olarak takip ediyorum. Çok şey kattı gerçekten. Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.
    Kötü üslup derken kimi kastediyorsunuz, üstüme alınayım mı? Bence kötü üslup görmek için forumdaki diğer başlıklara bir göz atın..bu başlık nezaket ve güzel üslup konusunda 10 numaradır, bunda naçizane benim de katkım oldu diye düşünüyorum.

Yiğidi oldurun ama hakkını yemeyin.

5.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary,

Öncelikle eleştiri değil de konuyu anlamaya çalışmamdan dolayı bir kaç soru sormak istediğimi belirtmek isterim. Kafama portföyü hedge etmeniz konusunda bir şeyler takıldı.

Doğası gereği sürekli long olan bir yatırımcıyım. 15 aydır alıyorum. Sadece şirkette sorun gördüğümde satış yaptım. Portföyüm genel bir satış dalgasında değer kaybedebilir, bunu da baştan kabul ettim.

Hedge konusuna dönersek;

1) İki taraflı yatırım yaptığınız için BIST düşerken portföyünüz değer kaybediyor, Hedge pozisyonlarınız para kazanıyor gibi anlıyorum. Böylece para kaybetmiyorsunuz. Peki tersi olduğunda bu para kazanamayacağınız anlamına gelmez mi? Ya da aradaki marj sizi tatmin edecek mi?

2) Eğer sadece düşüşleri "tahmin edip" düzeltme ve ayı piyasasında bu mekanizmayı çalıştırıyorsanız, düşüş ve yükselişleri nasıl tahmin ediyorsunuz. Warren Buffett kısa dönemde tahmin edilemeyeceğini söylüyor. Ben yapmaya çalışsam yükselişe yakalanır mıyım diye korkuyorum.

Son olarak burada zaten portföyün tümünün borsada olmaması ve çeşitlilik yapılması gerektiği söylenmişti. Hatta iyice vurgulanmıştı. Onu da arada hatırlatmak lazım sanırım.

Saygılar.
    Cok güzel sorular, konuyu da gayet iyi değerlendirmişsiniz, böyle bir soruya geçmişte yazıldı diyemiyorum mesela��

2. Sorunun cevabı: tecrübe.. yani ne zaman düşüş trendindeyiz, ne zaman yatay tavda yükselen trendeyiz bunu tecrübe ile anlıyoruz...en basiti 5 günlük üssel ortalama 22 günlük usselin altında ise, düşüş trendindeyiz denebilir...en basit yöntem olarak bunu baz alabilirsiniz..herkesin bir analiz ve yorumu var, doğruyu tecrübe ede ede buluyoruz sonuçta.

1. Soruya gelince...endeks tepeden %15 e yakın düştü, benim hisse portföy %10...koruma nedeniyle totalde az da olda artıdayım...artı da olmasam da olurdu...önemli olan bu dönemi kolu bacağı bırakmadan atlatmak.

Bu dediğimi yapabilmek için yarı profesyonel olmak lazım, ben becerebiliyorum şimdilik, çalışın diyorum yeni arkadaşlara..,10 sene sonra portföy büyüdüğünde bahsettiğim enstrümanlara ihtiyaç duyacaksınız çünkü.

Yeni arkadaşların hem portföyü küçük, hem de deneyim eksikliği nedeniyle erken olabilir bahsettiğim strateji.

6.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Beyaz yakalı alabiliyor mu acaba bu günlerde?

Endeks 2.60 cent civarı, iyi hatırlıyorum endeksin çok kötü olduğu dönemlerde 2.50 centi bir kaç kez denemiş ama geçememiştik, eskinin çok güçlü direnci şimdinin güçlü desteğidir. 2.50 centin altına düşmez umarım. Düşerse de 2001 ve 2008 krizlerinin dip noktasından geçen çizgiye kadar düşebilir. O da kriz fiyatlaması zaten. Usd bazlı grafik bakabilen bir arkadaş bu noktanın neresi olduğunu söyleyebilir.
    1994 ve 2001 de 0,46 cent

2008 de 1.12 cent

2016 da 2.0 cent

ve şuan 2.62 cent

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kötü üslup derken kimi kastediyorsunuz, üstüme alınayım mı? Bence kötü üslup görmek için forumdaki diğer başlıklara bir göz atın..bu başlık nezaket ve güzel üslup konusunda 10 numaradır, bunda naçizane benim de katkım oldu diye düşünüyorum.

Yiğidi oldurun ama hakkını yemeyin.
    Konuyu uzatıp üyelerin vaktini almayayım. Sizinle burada nezaket, üslup ve tevazuyla alakalı bir tartışmaya girsem büyük ihtimalle değişen bir şey olmayacak. Ben Sn karmaşık sayının nezaketini kutlamakla kalayım, kötü üslupla alakalı söylediklerimi geri alayım.

Tekrar paylaşımlar için teşekkürlerimi sunuyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Tumu shortla korunduktan sonra %20'de tutmanın bır sebebı var mı? Neden %100 degıl kı?

Sonucta "deger yatırımı portfoy" outperform edecekse esas boyle dusus donemlerınde gecer endeksi benım bıldıgım... yoksa cıkarken yuksek betalılar outperform edecek zaten, bankalar vs...
    Ben korumadan bağımsız, iyi maliyetlerle portföy oluşturmayı hedefliyorum öncelikle...alım kriterlerim karşılanmalı ki ilgilendiğim hisseyi alayım...hem portföyü korusan da, fırsat maliyeti denen şey var..portföyün aynı yerde kalması %15 e yakın garanti kazancın kaybı demek( erken poz alma nedeniyle zaman maliyeti).

Sayfa 511/637 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •