Bir teknik analiz sorusu olarak değerlendirdiğim için nacizane cevap vereyim.
Dolar ı etkileyen her şey dolares i (dolar/tl) etkiler.
Parite(eurusd) eğer dolar nedeniyle hareketlenmiş ise bu yine dolaresi etkiler. Eur nedeniyle olan hareketlilikler dolaresi etkilemez ancak piyasa tarafından kullanılabilir.
sn. m.demir , sizin de yazdığınız bu rakamlar meşhur stratejistler tarafından da grafiklerle sıkça yazılıyor. Ancak bu durum beni korkutuyor. Malum, yerlinin para kazanması hiç bir zaman istenmiyor. Bizim gibi bilgiye zor ulaşan hatta bilgiden ziyade algı dedikodularıyla yönlendirilen kitle daima yolunacak kaz oluyor.
Bu yüzden şahsen 4,20 lerde satmayı düşünürüm. Bir kaç kez daha da gidecek diye satmadık. Adamlar 2-3 kez post çıkarırken benim gibiler zarar etmediğimize sevindi. Şimdilik keyifle izliyoruz bakalım.
Öncelikle katkılarınız için tşk ederim...
"USD/ZAR" da %1,29 arttığına göre global bir etki konusu gibi gibi...
Muhtemelen "DXY" in değerlenmesinden dayak yiyor gelişen ülke paraları...(DXY ile EUR/USD zaten birbirinin tersi göstergeler diyebiliriz...)
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Yine bize ahada gidiyor, kaçırmayalım alalım havası vererek kendilerinin 2 haftadır 4,03 lerden topladığı malı yıkmasınlar da. Böylece hem eyyy finans çevreleri denilmesinden yırtarlar hem de tatlı kar yaparlar.
Bende naçizane şöyle cevap vereyim..
Hepsine bakıyor diyeyim..
Hatta ekleyeyim..
Libor'a..
Londra'ya verdiğimiz faize..
ECB ve BOJ'un gelecekteki gevşeme/sıkılaştırma durumlarına..
Nihayetinde acının büyüklüğüne..Pain trade..
O yüzden vadeyi sormuştum;
Bundan 3 ay kadar önce Bloomberg de karşılaştığım ekonomist/stratejistlerin borsa-dolar tahminlerini not ediyordum...(not etmeyi/istatistik için veri tabanı oluşturmayı seviyorum)
İstemeden silindi dosyam...
Ez cümle:Bu sene başında 4,40 hedefi veren bir hatun vardı..Oda dolar düşerken 2 kere aşağı revize etmişti tahminini.....
Onun dışında yıl sonu 4,40 hedefi veren yoktu...
Yıl sonu için 4,10 üzeri hedef veren yoktu...
4,10 üzeri tahmin yapana üfürükçü gözü ile bakıyorlardı..
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Yer İmleri