Sayfa 124/1032 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 985 - 992 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    th ne haber? arkandan hep konuşup duruyor bunlar.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    sayın TH zengin
    zengin adam ucuz mal almaz.
    zengin hastalığı diyelim.
    Hahahahaha. Guzel bir teshis!

Cumhurbaşkanı el atar dedik ve inşallah çıkış başlayacak

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    orta ya da uzun vadede bu hissenin beklememize değecek bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum ancak merak ettiğim husus, ben hisse düştükçe aşağıdan kademe kademe alıp -az da olsa- ortalamamı düşürmeye çabalarken siz imzanızda 10.22 ortalama %50 nakit yazmışsınız. Siz neden ortalama düşürmek için alttan alım yapmıyorsunuz? Daha da dip düşünceniz mi var? Varsa biz de son bir-iki kuruşumuzu bu seviyelerden tüketmeyelim.
    Onun demek istedigi soyle aslinda.

1000 liralik Halkbank almaya karar verdin 10'dan. Aldiktan sonra maliyet dusurmeyeceksin. Yani 9'a indiginde "Aha cok indi, maliyet dusureyim" diye bir 1000 lira daha alamayacaksin.

Yoksa 1000 liralik almaya karar verdin. Bunu 4'e bolersin, fiyati indikce 250lik alislar yaparsin, Hepsi bittiginde alislarinin ortalama bir maliyetin cikar. Ama sonunda yine 1000 liradir yatirdigin. Dogru olani da budur zaten. Cunku ilk paragraftaki gibi giderse batma ihtimali ile karsilasabilirsin. Dikkati cekmek istedigi anladigim kadariyla bu kismi.

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Sizce bu bankanın batmasına izin verirler mi?
    80 senelik devletimizin bankasinin batmasi ne demek artik. Yok oyle birsey.

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Sayın TH, izninizle size bir soru sormak istiyorum, ben de az biraz hisse alarak bekleyen KY kervanına katılmış birisiyim ve önünde sonunda orta ya da uzun vadede bu hissenin beklememize değecek bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum ancak merak ettiğim husus, ben hisse düştükçe aşağıdan kademe kademe alıp -az da olsa- ortalamamı düşürmeye çabalarken siz imzanızda 10.22 ortalama %50 nakit yazmışsınız. Siz neden ortalama düşürmek için alttan alım yapmıyorsunuz? Daha da dip düşünceniz mi var? Varsa biz de son bir-iki kuruşumuzu bu seviyelerden tüketmeyelim.
    Prensip olarak maliyet düşürmem, özetlersem "halihazırda zararda olan bir pozisyona asla ekleme yapmam". Bunun nedenlerini geçmişte pek çok kez açıkladım, tekrarlamaya gerek duymuyorum. Ama yine de çok kısa bir açıklama yapmam gerekirse şöyle derim: GSRAY TSPOR HDFGS KERVN vb gibi hisselerde çok uzun yıllardır hapis kalmış olanlara baktığınızda nedenini anlarsınız. Zararda olan mevcut pozisyona daha düşük seviyeden ekleme yaparak maliyet düşürmek, mevcut zarardaki pozisyonun bir kısmıyla al-sat yaparak maliyeti düşürmeye çalışmak genellikle amatörlerle tecrübesiz KY'ların uyguladığı bir yöntemdir. Böyle bir strateji uygulayan birisinin böyle yapmak yerine tamamen "doldur-boşalt" türü al-satlara dönmesi daha uygundur. Ya birini yapacaksın ya da ötekini. Karma yapmaya kalkarsan veya zarardaki pozisyona eklemeler yaparak maliyet düşürmeye devam edersen; işler ters gittiğinde varlığının tamamını verimsiz bir yatırıma çok uzun bir süre boyunca bağlama riski ile karşı karşıya kalırsın, uzun yıllar boyunca dandik bir hissede hapiste kalabilirsin.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Alıntı Originally Posted by alial77 Yazıyı Oku
    Kurum Hedef Fiyat (TL) Görüş/ Tavsiye H.F verilme tarihi
    Ak Yatırım 12,00 Nötr 15.02.2018
    İş Yatırım 13,14 TUT 05.04.2018
    Garanti Yatırım 10,70 Endekse Paralel 04.04.2018
    Oyak Yatırım 13,55 Endekse Paralel 15.02.2018
    Şeker Yatırım 11,20 TUT 15.02.2018
    Ziraat Yatırım 18,00 AL 16.02.2018
    Vakıf Yatırım 15,20 AL 15.02.2018
    Ortalama Hedef Fiyat 13,40
    Kapanış Fiyatı * Getiri Potansiyeli Tarih
    10,39 33% 05.04.2018
    Resimli vereyim 6 ayligi. Bizi en seven oteki devletciler. 26 veren kimmis ya?

Bir de Halk Yatirimi bulamadim. Illim "Kiyamam kendini puanlamis" demisti daha once hatirladigim.

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Onun demek istedigi soyle aslinda.

1000 liralik Halkbank almaya karar verdin 10'dan. Aldiktan sonra maliyet dusurmeyeceksin. Yani 9'a indiginde "Aha cok indi, maliyet dusureyim" diye bir 1000 lira daha alamayacaksin.

Yoksa 1000 liralik almaya karar verdin. Bunu 4'e bolersin, fiyati indikce 250lik alislar yaparsin, Hepsi bittiginde alislarinin ortalama bir maliyetin cikar. Ama sonunda yine 1000 liradir yatirdigin. Dogru olani da budur zaten. Cunku ilk paragraftaki gibi giderse batma ihtimali ile karsilasabilirsin. Dikkati cekmek istedigi anladigim kadariyla bu kismi.

80 senelik devletimizin bankasinin batmasi ne demek artik. Yok oyle birsey.
    Zaten ben bunu soru olarak sormadım. "Batacak" diyenlere tepki olarak yazdım. Cevaba gelince diyelim ki 1000 TL'yi dörde böldünüz ve alım yaptınız hisse dibin dibini boyladı ve daha da düştü. Almayacak mısınız alttan ortalama düşürmek için.

TH'nin yarısı nakitse ve hisseye güveniyorsa neden bir alım daha yapıp mesela 9 TL'ye düşürmüyor? Daha da mı dip bekliyor? Bunu merak ettim. Ben olsam % 25 naktim ile giriş yapar ve ortalamayı 9.5 TL vb. düşürürdüm. Benim yaptığım amatörlük mü?

Öğrenmeye çalışıyorum. Kademeli alım yanlış mıdır yani TH'ye göre.

edit: Bu arada ben yazarken TH üstte cevap vermiş. Cevap için teşekkür ederim. Demek ki amatörlük böyle bir şey ben de alttan alıp ortalama düşürmeyi bırakıyorum

8.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    sayın TH zengin
    zengin adam ucuz mal almaz.
    zengin hastalığı diyelim.
    Şahna, bu işler a) strateji, b) beklenti meselesidir. Ne özel hayatta, ne iş hayatında, ne de borsada her şey planlandığı gibi gider, bu gerçeği unutmamak lazım.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Sayfa 124/1032 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •