Originally Posted by
Dudu
Dogru yonde atilmis adim goremiyorum.
Beton yap sat.
Yol yap.
Avm yap.
Kopru yap.
Havalimani yap.
Nereye kadar?
Uretip ihtiyacin olan dovizi kazanmadan bu is YURUMEZ.
Syg,
Dudu kardeþim çok haklýsýn doðru, yalnýz þunu da müsadenle sormak isterim. Daha önceye göre çok da fark eden bir durum yok ülkede, herþey eskisi gibi, zaten bu sebeplerden bugünlere geldik, dolar durduk yere hergün yükselmiyor, kaç senedir düzenli devalüasyon var, kaç senedir finansal piyasalarýmýz negatif ayrýþýyor. Eskiden daha iyimserdin ve senetlerin alýnýp uzun vadede iyi kazandýracaðýný düþünürdün.
Borsalar uzun vade yatýrým için çok kullanýþlý enstrümanlardýr ama ülke düzenli, saðlýklý büyüyorsa, bu çok önemli. Buffet diyor ki çocukluðumdan beri s&p þirketleri yüzde 10-15 büyüyor ve gelecekte de benzer þeyleri bekliyorum. Bizde býrak 100 seneyi 10 sene düzenli büyüyebilen þirket pek yok. Bu noktada ayrý düþünür idik. Ha bunu deyip kendimize hayrýmýz dokundu mu hayýr, krize defansif senetlerde girerim diye düþündüm ama onlar da tarumar oldu.
Dolayýsýyla son dönemde fikrini negatif yönde deðiþtiren ne oldu, bildirebilirsen sevinirim.
Bu yazý yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
“invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham
Yer Ýmleri