Sayfa 538/637 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,297 - 4,304 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Tabiki yapabilirsiniz.benim dediğim birisine gidin demek doğru değil.bu başlığı ilgiyle takip ediyorum.ama karşıt bir görüş bildirirsem kimse bana gidin diyemez.en fazla moderatör e şikayet eder.oda hakkıdır zaten.ama topic açmak sahip olmak anlamına gelmiyor.bunu yapıcı bir eleştiri olarak alın.piyasada 92 den beri olan biri olarak söylüyorum.yoksa topic çok faydalı.ve saygısızca bir durum yok.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hedef gösteriyorsun..suçluyorsun...bu başlıkta karşıt görüşlü hiç kimseye git denmedi...ama bu başlığın bir misyonu var...başlıktaki 10 kişiden 9 u uzun vade hisse yatırımına inanmış ve bu işe gönül vermiş.

eğer bir kişi uzun vade borsa yatıırmı diye bir şey yok...borsadan bir şey olmaz...sağlam hisseler de kağıttan kaplan vs derse...bu başlıktaki atmosferi sabote etmektir bu.

bu tür konuları konuşarak enerjimi boşama harcıyorum...başlığı da meşgul ediyoruz..başlığı açarken de yazdım, polemik en son istediğim şey...böyle devam ederse bir faydası olmaz bu başlığın.

not: canım sıkkın iken sağlıklı karar vermekte zorlanıyorum...bu nedenle canımın sıkılmasını istemiyorum...bir hafta başlığa ara veriyorum...siz kafanıza göre devam edin.

2. Istanbul'un nüfusü 50-60 yıl önce 1 milyonlar civarındaymış. Bugün 20 milyonlara geldi neredeyse. Şimdi bu insanların tükettiği diş macunları, oturduğu evler, aldığı bindiği arabalar, gittiği okullar, yediği yemekler, alışveriş merkezleri vs. vs. düşünün ortada korkunç bir büyüme var aslında. Bizim borsa 1986'dan beri var görece genç olsa da aslında Osmanlı zamanında bile borsa var.

Şimdi gelelim esas soruya bizim borsadaki şirketler nasıl oluyor da bu büyümeyi yansıtamıyor. Yani ortalamadan büyük bir ABD şirketinin değeri bizim şirketlerin tümünün değerinden daha fazla. Bu nasıl olabiliyor, hiç düşündünüz mü, doğru dürüst dünyada sayılı şirketimiz yok. Mesela bizim şirketlerin neden en fazla %49'u halka açık?

Bu soruları sorunca cevaplar net aslında, ahlaki bazı temel sorunlar var. Bu temel sorunlar da sürekli kriz üretiyor. Normalde bazı güzide şirketleri alıp onyıllarca hiç satmadan çok güzel kazanç sağlama imkanı varken, bizim ülkede maalesef bu imkan yoktu. Ülke büyüyor ama şirketler ve karlar hep güdük kaldı. Dolayısıyla kendim onyıllarca tuttuğum senetlerden umduğum kazancı sağlayamadığımdan, taktik; mesela 2-3 yılı kapsayan hareketler bizim borsa için daha makul olabilir, düşüncem bu yönde.

Ha bu elbette geçmişe ait bir veri yarın herşey değişir, bu da değişir.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    hedef gösteriyorsun..suçluyorsun...bu başlıkta karşıt görüşlü hiç kimseye git denmedi...ama bu başlığın bir misyonu var...başlıktaki 10 kişiden 9 u uzun vade hisse yatırımına inanmış ve bu işe gönül vermiş.

eğer bir kişi uzun vade borsa yatıırmı diye bir şey yok...borsadan bir şey olmaz...sağlam hisseler de kağıttan kaplan vs derse...bu başlıktaki atmosferi sabote etmektir bu.

bu tür konuları konuşarak enerjimi boşama harcıyorum...başlığı da meşgul ediyoruz..başlığı açarken de yazdım, polemik en son istediğim şey...böyle devam ederse bir faydası olmaz bu başlığın.

not: canım sıkkın iken sağlıklı karar vermekte zorlanıyorum...bu nedenle canımın sıkılmasını istemiyorum...bir hafta başlığa ara veriyorum...siz kafanıza göre devam edin.
    Ne alaka..bence bir doktora falanda git.sinirlerin bozulmuş...neyse konuyu uzatmayalım.burdayim ve bir yerede gitmiyorum..topicten çok s n.dudu yu izliyorum.tecrubelerini öğreniyorum.

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sallanmak da ne demek?

Elimdeki hisselerin hepsi duruyor..

Her zamanki gibi %100 hissedeyim.

1 senelik nakitim kenarda, sanki gelecek sene hic temettu almayacakmis gibi dusunuyorum.

Syg,
    portföy açısından demedim..fikirleriniz açısından çok negatife dönmüş gördüm sizi..borsa 120 binleri zorlarken ne düşünüyorsam, şimdi de onu düşünüyorum..erken seçim süreci olayı hızlandırdı sadece...yoksa makro ekonomi o zaman da kötüydü, şimdi de öyle.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    portföy açısından demedim..fikirleriniz açısından çok negatife dönmüş gördüm sizi..borsa 120 binleri zorlarken ne düşünüyorsam, şimdi de onu düşünüyorum..erken seçim süreci olayı hızlandırdı sadece...yoksa makro ekonomi o zaman da kötüydü, şimdi de öyle.
    Bir farkla borsa o zamanlar bunu yansitmiyordu simdi ise yansitmaya basladi.
    Benim yatirim tarzimda, dusuncelerimde hic bir degisiklik yok.
    Bu sene 30. senem, 30 senelik birikimim, emegim hala borsada..bir tek kendime ait bir evim var baska da bir yatirimim yok.
    En buyuk krizlerde de hissede oldum, bundan sonra da olacagim.
    Benim tecrubesiz arkadaslara vurgulamak istedigim onumuzdeki donemin neler getirebilecegini bilerek yatirim yapmalari gerektigidir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Piston aşağı.

%100 maldayım, Dudu Abi gibi oturacak evimde yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Piston aşağı.

%100 maldayım, Dudu Abi gibi oturacak evimde yok.
    Sn.syilmaz yurt dışı hisseler duruyor mu?

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Sn.syilmaz yurt dışı hisseler duruyor mu?

Onları satalı çok oldu, iyi kazandım diye sevinmiştim. Keşke satmasaymışım.

Sayfa 538/637 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •