Sayfa 1036/7020 İlkİlk ... 3653693698610261034103510361037103810461086113615362036 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 8,281 - 8,288 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Halen John Wick'in ucuncu filminde gore alan Akademi adayi goruntu yonetmeni Dan Laustsen, Keanu'nin oynadigi John Wick: Bolum 3'te New York'ta film cekiminin basladigini kendi instagram hesabindan birkac sahne arkasi fotograf ile paylasti.

https://www.instagram.com/dan.lausts...ource=ig_embed

2. Netflix, 13 Reasons Why'in 2.sezon fragmanini yayinladi.

3. Deadline'nin haberine gore, Akademi Odul adayi ve sinemanin efsanesi Burt Reynolds'in Quentin Tarantino’nun yonetecegi ve Tim Roth, Kurt Russell, Michael Madsen'in kadrosunda bulundugu Once Upon a Time in Hollywood’da filminde rol almak icin gorusmelerde bulundugunu bildirdi. Reynolds, 1960'larda ciftlik sahibi olan George Spahn rolunu oynayacak.

4. "Dinlenmek olmaz ask olmadan; uyku yoktur gorulmezse ask ruyalari- cildirsan da, ususen de kafandan cikmasa da meleklerle makineler, son dilek asktir. / Non c'è riposo senza amore, né sonno senza sogni d'amore - sia matto o gelido ossesso d'angeli o macchine, il desiderio finale è amore. / No rest without love, no sleep without dreams of love - be mad or chill obsessed with angels or machines, the final wish is love." Allen Ginsberg

Anna Karina, Kucuk Asker (Le Petit Soldat, 1963) filminde. Yonetmen: Jean-Luc Godard

5. "Gunaydin, Prenses! Dun gece, tum gece seni hayal ettim! Seninle sinemaya gidiyorduk. Pembe bir elbise giyiyordun. Gercekten hosuma gitmisti. Tek dusundugum sensin, Prenses." Hayat Guzeldir, Guido Orefice (Roberto Benigni)

6. Italyan sair ve filozof Dante Alighieri'nin dogum yildonumu (9 Mayis 1265)

Yasam yolumuzun ortasinda
    karanlik bir ormanda buldum kendimi,
    cunku dogru yol yitmisti.

Ah, icimdeki korkuyu
    tazeleyen, balta girmemis o sarp, guclu
    ormani anlatabilmek ne zor!

Oyle aci verdi ki, olum acisi sanki;
    ama ben, orada buldugum iyilikten soz edecegim,
    gordugum, baska seyleri soyleyecegim.

Sevileni sevmeye zorlayan sevda
    oyle guzellikler tattirdi ki bana,
    gordugun gibi, eli hala yakamda.

Dante Alighieri, İlahi Komedya, Canto V, Paolo Ve Francesca

Guido, sen, Lapo ve ben
    buyulenip bir sandala konsak,
    ruzgarlarin onunde
    gonlumuzce savrulsak

firtina, kotu hava bizi engellemese
    bir arada yasama gucuyle arzumuz buyuse.
    O iyi yurekli buyucu,
    bayan Vanna'yi, bayan Lagia'yi,

Ve benim otuzuncu siradaki guzelimi de aramiza katsa
    hep asktan konussak
    onlar da mutlu olsa
    biz de mutlu olsak.

7. Ronesans ve Barok doneminin Italyan opera bestecisi, muzisyen ve sarkici Claudio Monteverdi, 451 yil once bugun dogdu. (9 Mayis 1567)

8. Sevil Berberi’nin (Il barbiere di Siviglia - The Barber of Seville) Italyan bestecisi Giovanni Paisiello’nun dogum yildonumu (9 Mayis 1740)

Sayfa 1036/7020 İlkİlk ... 3653693698610261034103510361037103810461086113615362036 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •