Sayfa 109/7020 İlkİlk ... 959991071081091101111191592096091109 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 865 - 872 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Fransiz filozof,matematikci ve, bilimadami René Descartes'in Renatus Cartesius - Renato Cartesio) dogum yil donumu (31 Mart 1596)

"Eger gercegi gercekten bilmek istiyorsan, yasaminda bir kez olsun butun seyler hakkinda suphe et. / Se vuoi essere un vero cercatore della verità, è necessario che almeno una volta nella tua vita tu dubiti, per quanto possibile, di tutte le cose."

2. Barok donemin Alman bestecisi ve muzisyeni Johann Sebastian Bach'in dogum yil donumu (31 Mart 1685)

https://www.youtube.com/watch?v=-ywL_zokELE

3. Ingiliz fizikci, matematikci, astronom, mucit, filozof, ilahiyatci Isaac Newton'in olum yil donumu (31 Mart 1727)

4. Klasik donemin bestecisi Avusturyali Franz Joseph Haydn'in dogum yil donumu (31 Mart 1732)

https://www.youtube.com/watch?v=tF5kr251BRs

5. Ingiliz romanci ve sair Charlotte Brontë'nin olum yil donumu (31 Mart 1855)

"Hayat,bana gore kin beslemek ya da sana yapılan kotuluklerin cetelesini tutmak için cok kisa gibi gorunuyor."

"Hele boyle, simdiki gibi, yakinimda oldugun zamanlar.Sanki sol kaburgamin altinda bir yerde bir ip varmis da bu ip, senin sol kaburgana simsiki bir kordugumle baglanmis. Oyle saniyorum ki aramiza daglar, denizler girerse bizi birbirimize baglayan bu ip kopacak. O zaman da icin icin kanlarim akacakmis gibi bir kuruntuya kapiliyorum.Sana gelince...Sen hemen unutursun beni!"

"Perchè qualche volta, soprattutto quando mi siete vicina, come ora, ho nei vostri confronti una sensazione strana: mi sembra di avere una corda, sotto le costole, a sinistra, strettamente, inestricabilmente annodata a una corda analoga situata nella stessa zona del vostro corpo esile. E se quel tempestoso tratto di mare e tre, quattrocento chilometri di terra si metteranno con tutta la loro vastità tra noi, ho paura che quella corda che ci unisce verrà spezzata; e allora temo che comincerei a sanguinare internamente. Voi, però, mi dimenticherete "

6. Meksikali yazar, sair Octavio Paz'in dogum yil donumu (31 Mart 1914)

Iki govde yuzyuze
    bazen iki dalga
    ve okyanustur gece.
    Iki govde yuzyuze
    bazen iki tas
    ve bir coldur gece.
    Iki govde yuzyuze
    bazen iki kok
    dantellenmis geceye.
    Iki govde yuzyuze
    bazen iki bicak
    ve kivilcim cakar gece.
    Iki govde yuzyuze
    iki yildiz dusen
    bos bir gokyuzunde.

7. Akademi odulu, SAG, ve BAFTA odulu sahibi, Amerikali sinema ve tiyatro oyuncusu Christopher Walken'in dogum gunu (31 Mart 1943)

8. AC/DC gitaristi Angus Young'in dogum gunu (31 Mart 1955)

Sayfa 109/7020 İlkİlk ... 959991071081091101111191592096091109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •