Sayfa 326/774 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

1. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    sn. günaydın kardeşim
    bir kitapcıktan alıntı yapmak dogruları yazıyor anlamına gelmez ..önemli olan sen bu yazıları sorgulaybiliyormusun,,
    bir ata sözü vardır.(.köprüyü geçerken ayı,ya dayı derler.).geçtikten sonra ayı yine ayısın derler..yine önemli olan orda yazılanlar degil 18 maddenin diger maddelerin neler getirip neler götürdügüne ve hala yürürlükte olan anayasa kitapcıgını aç oku ve öyle degerlendir..benim hayır demem senin hayır demen birşey degişmiyor degişen rejim ondan sonra vatandaş ben ne yaptım diye dövünsün dursun .. şuanki anayasayı tanımayanlar kendi getirdikleri anayasayımı uygulayacaklar mantıklı düşünün onun bunun ne dedigi degil sen düşünüyorsun..
    sn.sulzer,

referandum bir yana ben çevreme hep şunu soruyorum ? mevcut iktidar gittiğinde yerine alternatifiniz nedir ? an itibarıyla chp nin de içinde bulunduğu karma bir koalisyon yapının ülkeyi mevcut durumdan daha iyi bir noktaya getirebileceğine samimiyetle inanıyormusunuz ?

inanıyorum deseniz yine lafta kalıyor çünki chp yada öncesinde dsp ve diğer sağ partilerin koalisyonları anap dönemi dışında memlekete bir katkı sağlamadı kaybedilen yıllar oldu.

yani referandumda çıkan sonuç güçlü bir yönetim yapısına olanak tanıyacaksa neden olmasın !

adına ister başkanlık referandumu deyin ister güçlü bir iktidarın meclis çoğunluğunu sağladığı rahat ve hızlı hareket edebildiği daha işlr bir yapı oluşumu deyin ,mesele hız kazanmak ilerlemek birbirini yemeyen bir meclis ile prangalardan kurtulmak.

tek başına iktidar yada iyi uygulanan iyi denetlenen bir başkanlık sistemi türkiyeyi 1938 den bu yana karşılaştığı krizler darbeler koalisyonlar silsilesnden kurtarabilir türkiyenin önünü açabilir.

sistem oturduğunda iyi yönetildiğinde iyi denetlendiğinde yarar sağlar. nihayette sn.erdoğanın kendisininde ifade ettiği gibi hiçkimsenin ilelebet başta kalması söz konusu değildir 4 + 4 seçim sisteminde halk sandığa gidecek ve hak edeni seçecektir.

dolayısyla şahsen ben kamuoyunda çok dile getirildiği gibi yok tek adamlık yok baskı yok cumhuriyetin tasfiyesi rejim değişikliği eyaletlere bölünmek gibi iddiaları toplumda korku yaratmak adına art niyetli görüyorum, bende eğitimli bir yurtdaş olarak sıkıntı görmüyorum gündeme getirilen bu konuları asparagas buluyorum

nacizane düşüncem böyle

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

3. https://www.youtube.com/watch?v=TwBV8PQn-L0

sanki bugünleri anlatmıştı derin iskender..
    neden hayır olması gerektigi ..?
    ZIR-DELİ Y.T.D

4.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku

yani referandumda çıkan sonuç güçlü bir yönetim yapısına olanak tanıyacaksa neden olmasın !

sistem oturduğunda iyi yönetildiğinde iyi denetlendiğinde yarar sağlar. nihayette sn.erdoğanın kendisininde ifade ettiği gibi hiçkimsenin ilelebet başta kalması söz konusu değildir 4 + 4 seçim sisteminde halk sandığa gidecek ve hak edeni seçecektir.
    15 senedir meclisin cogunlugu ellerindeydi, guclu bir yonetim yapisi neden kurmadilar ?

Iyi denetlendiginde diyorsun, kim denetliyecek ? 17 Aralik'ta Tv kanallarinda gorulenlere ragmen hangi denetim calisti ?

Eger HAYIR cikarsa, bunlar " CHP hile yapti.." tanimiyoruz derse, ne olacak.?

Hangi yargic yargilayacak.?

5.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    sn.sulzer,

referandum bir yana ben çevreme hep şunu soruyorum ? mevcut iktidar gittiğinde yerine alternatifiniz nedir ? an itibarıyla chp nin de içinde bulunduğu karma bir koalisyon yapının ülkeyi mevcut durumdan daha iyi bir noktaya getirebileceğine samimiyetle inanıyormusunuz ?

inanıyorum deseniz yine lafta kalıyor çünki chp yada öncesinde dsp ve diğer sağ partilerin koalisyonları anap dönemi dışında memlekete bir katkı sağlamadı kaybedilen yıllar oldu.

adına ister başkanlık referandumu deyin ister güçlü bir iktidarın meclis çoğunluğunu sağladığı rahat ve hızlı hareket edebildiği daha işlr bir yapı oluşumu deyin ,mesele hız kazanmak ilerlemek birbirini yemeyen bir meclis ile prangalardan kurtulmak.

tek başına iktidar yada iyi uygulanan iyi denetlenen bir başkanlık sistemi türkiyeyi 1938 den bu yana karşılaştığı krizler darbeler koalisyonlar silsilesnden kurtarabilir türkiyenin önünü açabilir.

dolayısyla şahsen ben kamuoyunda çok dile getirildiği gibi yok tek adamlık yok baskı yok cumhuriyetin tasfiyesi rejim değişikliği eyaletlere bölünmek gibi iddiaları toplumda korku yaratmak adına art niyetli görüyorum, bende eğitimli bir yurtdaş olarak sıkıntı görmüyorum gündeme getirilen bu konuları asparagas buluyorum

nacizane düşüncem böyle

saygılarımla
    Sizin düşümceniz gerçeklerle örtüşmüyor;

Gerçek ise İnönü dönemlerinin Milli Şef Tek Parti Baskı ve Zulüm....örneği aşağıda taze uygulama;

"Sincan’da okul müdürlerine gönderilen mesajda Erdoğan’ın konuşma yapacağı törene öğrencilerin nasıl götürüleceği de şöyle duyuruldu: “Sayın Cumhurbaşkanımız 02 Nisan Pazar günü Ankara-Hipodromda toplu açılış merasimi yapacaktır. Sincan okulları olarak buraya katılım sağlayacağız. Öğretmen, öğrenci, veli olarak herkesin katılımını teşvik edelim. Otobüsler ücretsiz olarak götürüp getirecekler.” Mesajda otobüslerin kalkacağı noktalar ve saatte belirtildi. Sincan ilçesinde öğretmenlere bu mesajları ileten bir okul müdürü ayrıca “İlçe milli eğitim müdürümüz Adem Solmaz beyin mesajıdır. Arkadaşlarla katılım için gerekli hassasiyeti gösterelim.” diye ikinci bir mesaj da attı.

OTOBÜSLER ‘EVET’ İÇİN ÜCRETSİZ

Etimesgut ilçe milli eğitim müdürlüğü de okul müdürlerine mesaj attı. Öğretmen ve ailelere törene katılma talimatı verilen mesajda “Tören alanına Etimesgut ve Eryaman'dan EGO otobüsleriyle ulaşım sağlanacaktır” denildi. Ankara’nın Ayaş ilçesinde de okul müdürlerine benzer çağrılar yapıldığı belirtilirken katılacak ve katılmayacak öğretmenlerden de imzalı yoklama alınacakmış....

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

6.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    15 senedir meclisin cogunlugu ellerindeydi, guclu bir yonetim yapisi neden kurmadilar ?

Iyi denetlendiginde diyorsun, kim denetliyecek ? 17 Aralik'ta Tv kanallarinda gorulenlere ragmen hangi denetim calisti ?

Eger HAYIR cikarsa, bunlar " CHP hile yapti.." tanimiyoruz derse, ne olacak.?

Hangi yargic yargilayacak.?
    Geçmiş 90 yıla göre yönetim yapısı çok çok güçlüydü yeni anayasa ile daha da güçlü olacaktır bu tartışılamaz...
    AKP hangi seçim sonrası hile var demişki? Chp son 7 seçimde sürekli hile den bahseden sürekli şikayet eden taraf olmuş.
    AKP seçmeni chp seçmenine oranla daha bilinçli daha vatansever ve daha saygılı.
    Chp seçmeni sürekli hakaret peşinde fikir yok düşünce yok umut yok. Bu yüzden hem agresif hemde saldırganlar.
    Memleketin bekaası için referandumda evet çıkması vatan millet adına daha hayırlı olacağı kanaatindeyim...

7.  Alıntı Originally Posted by Omaha Yazıyı Oku
    Geçmiş 90 yıla göre yönetim yapısı çok çok güçlüydü yeni anayasa ile daha da güçlü olacaktır bu tartışılamaz...
    AKP hangi seçim sonrası hile var demişki? Chp son 7 seçimde sürekli hile den bahseden sürekli şikayet eden taraf olmuş.
    AKP seçmeni chp seçmenine oranla daha bilinçli daha vatansever ve daha saygılı.
    Chp seçmeni sürekli hakaret peşinde fikir yok düşünce yok umut yok. Bu yüzden hem agresif hemde saldırganlar.
    Memleketin bekaası için referandumda evet çıkması vatan millet adına daha hayırlı olacağı kanaatindeyim...
    Haziran secimlerinden sonra kasim secimlerini niye yapti.?

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Haziran secimlerinden sonra kasim secimlerini niye yapti.?
    AKP her seçimden alnının akıyla çıkmıştır en kötü haziran seçimlerinde bile %40 üzerinde oy almıştır. AKP 1. Parti olmuştur o şartlarda hükümet kurulmasını uygun görmemiştir bence en doğru kararı vermiştir. Beceriksiz muhalefette eline geçen o fırsatı her zamanki gibi eline yüzüne bulaştırmıştır. Sırf AKP iktidar olmasın diye kk nin Bahçeli'nin önüne Başbakanlık koltuğunu nasıl verdiğine şahit olduk. Ama kk nin bu oyununu Bahçeli bozmuştur. Chp 300-500 yılda eline zor geçecek bu fırsatı beceriksizliği ile harcamıştır.

Sayfa 326/774 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •