Alıntı Originally Posted by albicans Yazıyı Oku
%100 bedelliyi 10 tl den yaparsa dedim ilkinde doğru.fakat sonra hesap edince bedelli öncesi 6 tl olan hisseyi 10 tl bedelli yapsan ort 8 olur bedelli sonrası piyasadan alır herkes.onun üzerine soruyu anlamlı kılabilmek adına 1 tl nominalde tutup %1000 bedelli yaptım.%1000 bedelli yapabilir mi?yaparsa benim için çok yüklü paraya ihtiyaç olur bedelliye katılabilmek için,katılmazsamda elimdeki lotların maliyetine asla gelemez o kadar lotla.

12,5 milyar para toplamış olmaz mı?ben mi yanlış hesaplıyorum.toplayacağı miktar ceza kadar olsun diye düşündüm cezayı 3 milyar dolar desek ve dolara 4 desek 12 milyar tl yapar.yüklü bir ceza gelmesi durumunda ödemek için kullanır.
en azından %49 unu devlet kasasından ödemez.bozdağ ın dediğine göre fetöcüler verdirtti Atilla ya bu cezayı.aynı fetöcüler pekala 3 milyar dolar ceza verdirebilir,öyle bir durumda faizi arttırmaya çalışan yabancılardan alayım cezanın bir kısmını mantığını güdebilir hükümet.(hükümetin dış mihraklar mantığıyla gidiyorum.)
Devlette katılacak bedelli'ye... Sadece piyasadan lot toplayan değil... O yüzden hesabınız yanlış...