3.havalimanı yani 2.havalimanı asrın en büyük faciası
Ayrıca 20 euro hizmet bedeli bilet fiyatlarına eklenirse zaten AHL'ye göre en az %25 azalacağı hesaplanan yolcu sayısındaki azalma %45lere varır. Bu %25 hesabını avrupalılar yapmış ve çok güvenilir.
Ytd
Muazzez İlmiye Çığ: “Kindar bir nesil yetişti. Nasıl bu hale geldik? Deli olacağım”
Cumhuriyetin en önemli aydınlarından 104 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, "Artık bıktım yaşamaktan. Kindar bir nesil yetişti. Ona üzülüyorum. Gazeteleri okurken deliye dönüyorum. Nasıl bu hale geldik? Deli olacağım" dedi.
Türk sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Posta’dan Oya Çınar’a verdiği röportajda, “104 yaşında olduğumu düşündükçe şaşkına dönüyorum. Beklemiyordum. Ama artık bıktım yaşamaktan. Çok dertleniyorum. Kendimle ilgili değil ama etrafımda olup bitenler beni çok üzüyor. Çocuklarım, torunlarım için kaygılanıyorum, onlar için ödüm kopuyor” dedi.
104 yılın “dolu dolu” geçtiğini anlatan Çığ’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:
“Dalgalarda kaldım ama hiç boğulmadım. Çok çalıştım. O kadar işin gücün arasında iki çocuğum oldu. Annemin yardımlarıyla ve kocamın anlayışıyla büyüttüm. Kıyafetlerini kendim dikerdim. O zaman hazır giyim yoktu. Evde de dışarıda da hep çalışarak geçti hayatım.
‘ŞİMDİ NORVEÇ SEVİYESİNDE OLABİLİRDİK’
Atatürk, Cumhuriyeti kurar kurmaz lisede başarılı çocuklar arasından sınavla 150 genci seçip Avrupa'ya gönderdi. Aynı dönemde Almanya'da Hitler, pek çok değerli profesörü Yahudi olduğu için işlerinden çıkardı. Atatürk, “Hemen gelsinler” dedi. O zaman yapılmış bir anlaşma var. Ben okurken ağladım. Daha 10 yıllık bir ülkenin yaptığı şeyler bunlar. Biz bugün bir şeyler yapabildiysek, o dönem atılan tohumların meyveleri sayesinde hepsi. Aynı şekilde devam edilebilseydi Türkiye şimdi Finlandiya ve Norveç seviyesinde olabilirdi.
https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kul...deli-olacagim/
Bir holding daha bankalarla masaya oturdu...
İsmini paylaşmayacağımız bu holdingin enerji, gayrimenkul, sağlık, şehir hastaneleri, uluslararası müteahhitlik işlerinin olduğunu belirtmekle yetinelim.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...oturdu-/205819
Dolarlarınıza sahip çıkın, bilmem kaynağı belirsiz para getirirler bilmem 17 milyar Dolarlık 4.20 ye sabitlenen reeskont kredisi kullanan şirketler olan Dolarlarını bozar belki Dolar kısa vadede düşer ama benim gördüğüm bir gerçek var Dolar ile borçalanmış bu ülkede Doların yükselişi kaçınılmaz. O şirketle masaya otur bu şirketle masaya otur, bizim bankalar ne kadar sağlam böyle demek ki sonsuz kaynakları varki ona güveniyorlar ama ben onlara güvenmiyorum kusura bakmasınlar.
Onu bunu bırakında uğur abize kulak verin. Ne diyor bakın 50 kat diyor 50 kat!?
https://twitter.com/j_pnkman/status/...672778752?s=21
Bu dış güçler varya!!
İthal güneş gözlükleri için 2013-2017 döneminde 628 milyon 748 bin 962 dolar ödendi
uzın adam ne diyor ona bakmak lazım.....Ben ve etrafımdakilerin dolara çok ihyiyacı var , sizinde yastık altınız sağlam , onları bize verinki saltanatımız sürsün![]()
Tabloda 2001 deki meşhur krizde toplam borç stokunun GSMH ya oranı % 57.7. Ve o yılda kamu kesimi daha borçlu özel sektöre göre.
Tabloda en yakın yıl 2015. Dış borç stokunun GSMH ya oranı % 52.5
Tabloya 2017 ve 2018 ilk çeyreğe göre katkıda bulunabiliriz.
Dünyadaki parasal genişlemeyi düşünecek olursak (2001 ve 2018 kıyaslamasıyla) Uğur Civelek'in 50 kat büyük bir kriz eklentisi bana abartılı geldi.
Ama ekranın o tarafında o, bu tarafında da ben ihtiyarladık.
İkimiz de üslubumuzu değiştirmedik.
Yer İmleri