emin çölaşan: vakit tamam. abbas yolcu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...yolcu-2431888/
emin çölaşan: vakit tamam. abbas yolcu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...yolcu-2431888/
Bu akşam 21.00'de Zamanin Ruhu'nda @ErkinSahinoz @AtillaYesilada1 @ErcanUysal2 ve duayen siyasetci Hüsamettin Cindoruk. Cok kaliteli bir program olacak kanaatimce. Sorularınızı beklerim. Halk tv
Erkin ile atilla adamın dibidir ben seyrederim bunu.
Emin çölaşandan..
16 yıl Türk Milletini korkuttular, sindirdiler, devletin ve milletin neyi varsa özelleştirme adı altında yandaşlarına peşkeş çektiler.
Seçim bildirgesi açıkladılar, şimdiye kadar yapmadıkları her şeyi seçimden sonra yapacaklarmış!
Yazımı yine Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirinin ilk mısralarıyla bitireyim:
Haydi Abbas vakit tamam/ Akşam diyordun, işte oldu akşam
Evet, vakit tamam!
Abbas yolcu.
Abi aklıma geldi, bir örnek vereyim; Sn. Karakemal
Geçen sene en zayıf halkalardan biri olduğumuz, Trump'ın seçilmesiyle ortaya çıkmıştı aslında..Trump vergileri indirecek, kamu yatırımlarını hortlatacak vb..FED'de artan enflasyon dolayısıyla faizleri şakur şukur arttıracaktı..ne oldu malum EM kurlarında ciddi hareketlenmeler yaşandı..sonraları yavaş yavaş hafiflesede, bize etkisi diğerlerine oranla fazla oldu..TL çok daha fazla değer kaybetmişti..
İşte tam bu noktada Sn. Karakemal elinde bir grafikle gelerek (keşke elimde olsada burada yayınlasam) TL'nin akranları ZAR, BRL vb.'ye göre çok daha fazla değer kaybettiğini belirtti..ve bunun Türkiye üzerinde oynanan bir oyun olduğunu söyledi..bende ona aynı grafiğe MXN ve Mısır pound'unuda eklemesini istedim..o zaman zayıf halkalar daha iyi ortaya çıkar demiştim..
Neyse bilen biliyor, o fazla bunlara inanmadı ve dolar short yapmaya devam etti..sonuç malum..
Gelinen noktada globalde faizler ve dolayısıyla dolar artmaya başladı..eski aylık 200 trilyon dolarlara varan tahvil alımları yok artık..ve biz en zayıf halkalardan biri olarak yine-yeniden bir serüvene başlamış olduk..(ticaret vergileri, petrol ve jeopolitik sıkıntılar dünyanın küçülmesi açısından artı ilave bunlara)
NOT: Zayıf halka kavramının içine ne koyarsanız koyun..ben detaya girmiyorum..
Yer İmleri