Sayfa 232/1027 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    arkadaslar merhaba, tabii konu dolar konusu

dolar alan arkadaslar neden dolari tercih ediyor ?

rezerv para + yuksek faiz oldugu icin mi aliyor ?

isvicre frangi alan görmedim hic, sebebi faizi olmadigi icin mi ?
    Son 10 yılda herkes İsviçre frangı almak istediği için İsviçre merkez bankasının elinde inanılmaz bir yabancı para rezervi birikmiş durumda. (en son baktığımda 400-500 milyar euro civarındaydı). İsviçre merkez bankası ilk başta sevindirici ve gurur verici bir şey olan bu durumun ileri vadede bazı sakıncaları olduğuna karar vermiş olacak ki, son 3 senedir İsviçre frangının talep görmesi sonucu değer kazanma ataklarına izin vermeyeceğine dair açıklamalar yaparak yüklü miktarda döviz alarak İsviçre frangı satıyor. Amacı İsviçre frangını İsviçre ekonomisine zarar vermeyecek bir dengede tutabilmek. Aşırı değerlenmesini engellemek, İsviçre'nin üretim çıktısı ile uyumlu bir hale getirmek. (Biraz garip ama bizdeki durumun tam tersi, ama yine de bu bir problem)

Ancak bu müdahaleler o denli dengesiz bir boyuta ulaştı ki, İsviçre frangının İsviçre'nin üretim çıktısı ile uyumlu olması için piyasaya karşılıksız salınan isviçre frangı miktarı kontrol edilemez bir boyuta ulaşmış durumda. İleride herhangi bir sebepten trend tersine dönerse İsviçre frangında bir dengesizlik gözlenebilir.

Bu tür nedenlerden dolayı son yıllarda İsviçre hükümetinin de desteklediği kurallar ve yön çerçevesinde İsviçre frangından öte altın ve diğer emtialara yatırım daha çok tercih edilir bir hal aldı.

(Şahsi yorumlarımdır. Yatırım tavsiyesi değildir.)
    Son düzenleme : rxpu; 27-05-2018 saat: 18:08.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    birde martin armstrong çıktı başımıza
    Bunlar hedef saptırma. Bu kanalın kimlerin eline geçtiği malum ve sanki yapacakları bir hareketin algı zeminini oluşturmaya yönelik bir röportaj gibi geldi bana. Son günlerde Borsada seçim rallisi diye söylemler artmaya başladı. Adeta b..ka batmış ve patlama noktasına gelen bir ekonomiden borsaya ralli yaptırsa yaotırsa bunlar yaptırırlar. Tüm paracıklar badem bıyıklı çakma yabancılar üzerinden son iki yılda borsaya aktarıldı ise doalrın yükselmesinin borsaya darbe vurmasına asla müsaade etmeyeceklerdir. Borsaya o kadar hakimler ki Ben yabancı payının %65 olduğuna asla inanmıyorum. Öyle olsa idi daha erken seçim kararı alındığı gün yabancı satışları ile borsa 100 bin altını boylar ve seçim sonucuna kadar 80-90 binlerde hareket ederdi. Son bir haftadır yandaş medya ekonomisleri sürekli borsada seçim rallisi dillendirmeye başladılar. Doları şhortlayıp borsayı longlayarak durumu kurtarma derdindeler.

3.  Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    arkadaslar merhaba, tabii konu dolar konusu

dolar alan arkadaslar neden dolari tercih ediyor ?

rezerv para + yuksek faiz oldugu icin mi aliyor ?

isvicre frangi alan görmedim hic, sebebi faizi olmadigi icin mi ?
    Milyon tane parametre var. Kocaman bir sayfa yazmıştım ama işin içinden çıkamadım direk özete döndüreyim.

En büyük neden bilinirlik. İsviçre Frangı'na ulaşmak da zor, bozdurmak da zor, tanınırlığı/bilinirliği az. Dünyanın en ücra noktasında 100 doları rasgele birine göster ne olduğunu bilir. Ben misal İsviçre Frangı neye benzer bilmem. Görmüşlüğüm yok. (benim cahilliğim de olabilir tabi)

Faizin yüksek olması da doların güçlü olduğunun gösteriyor. Diğer para birimlerine karşı güven veriyor. Bankaya yatırırsan da ekstra kaymağını yiyorsun. Sistem dayandığı sürece bonusları toplarsın. 2008'deki gibi ya da daha büyük bir curcunada alacağın faizi falan unutursun can derdine düşersin. O yüzden faiz olayı benim için çok cazip değil. Ama bir gösterge. Yalan bir gösterge de olabilir ama rakiplerinin faiz artışına hiç tahammül edemiyor olmaları da bir (negatif anlamda) gösterge. (mesela EURO)

Eninde sonunda bu kağıtlardan biri çökerse alayını beraberinde götürür. O yüzden kağıt dışı varlıklardan da almak lazım. Mesela altın ve kişisel favorim bitcoin.

Not: ytd

4.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Bunlar hedef saptırma. Bu kanalın kimlerin eline geçtiği malum ve sanki yapacakları bir hareketin algı zeminini oluşturmaya yönelik bir röportaj gibi geldi bana. Son günlerde Borsada seçim rallisi diye söylemler artmaya başladı. Adeta b..ka batmış ve patlama noktasına gelen bir ekonomiden borsaya ralli yaptırsa yaotırsa bunlar yaptırırlar. Tüm paracıklar badem bıyıklı çakma yabancılar üzerinden son iki yılda borsaya aktarıldı ise doalrın yükselmesinin borsaya darbe vurmasına asla müsaade etmeyeceklerdir. Borsaya o kadar hakimler ki Ben yabancı payının %65 olduğuna asla inanmıyorum. Öyle olsa idi daha erken seçim kararı alındığı gün yabancı satışları ile borsa 100 bin altını boylar ve seçim sonucuna kadar 80-90 binlerde hareket ederdi. Son bir haftadır yandaş medya ekonomisleri sürekli borsada seçim rallisi dillendirmeye başladılar. Doları şhortlayıp borsayı longlayarak durumu kurtarma derdindeler.
    hiç bir şey anlamadım zaten baştan sona dinledim elle tutulur hiç bir şey yok bilimkurgu programı gibi olmuş göreceksiniz 30 sene sonra marsta ilk şampiyonlar ligi finali olacak gibi şeyler konuşmuşlar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Jim Rickards, ilginç birisi.

Bağımsız ve muhalif bir ekonomist.

Türkçede yayımlanmış "Kur Savaşları" isimli bir kitabı da var.

Kendi anlatımına göre 40 yıldır ABD'de devlet yetkililerine danışmanlık yapıyor.

1990'larda ABD Merkez Bankası FED için çalışmış.

2001'deki 11 Eylül saldırıları sonrası bu kez Pentagon ve CIA'ye hizmet vermiş.

2007'de ise ABD'deki emlak krizinin küresel bir şekilde patlayacağını haber vermiş.

Bu yılın Şubat ayında ise Türkiye'deki krizi anlatan bir yazı kaleme almış.

Yazının başlığı aynen şöyle:

"Gelecek Küresel Borç Krizi Türkiye'den Başlayacak"

https://www.aydinlik.com.tr/turkiye-...ari-mayis-2018

Şubat ayında kaleme alınan ve bizler için iç karartıcı yönü ağırlıklı bu yazının devamı linkte...

Dolarda yükseliş kaçınılmaz diyen bizler için tatsız bir yazı.

6. Türkiye'nin kağıtları uf olunca, alayı domino taşı gibi pıt pıt pıt pıt

7. Pazar keyfi niteliğinde bir anlatım.

https://youtu.be/3dSfJ9ysJL4

8. https://www.youtube.com/watch?v=-t2jiLwQ76Q

47. dk.dan sonra söylenenler doğru olabilir mi? Fıkradaki gibi :

Salomon büyük bir ekonomik sıkıntı geçirmektedir. Çareyi Mişon'dan borç istemekte bulur. Zaten işleri de evleri de aynı sokakta ve karşı karşıya olan Mişon, Salomon'a borç vermeyi kabul eder ama en geç 1 ay sonra parayı geri vermesini şart koşar. Salamon da kabul eder.

Günler çabucak geçer ancak Salomon'un işleri bir türlü istediği gibi gitmez. Borcu ödemesine 1 hafta kalmıştır ancak ödemesi mümkün görünmemektedir. Geceleri yatağında dönüp durmakta, uyku bile uyuyamamakta, sabahı zor etmektedir.

Salomon'un bu huzursuzluğunu gören eşi, Salomon'a sorar;

- Bey bey, ne oldu, neden uyuyamıyorsun, neden bu kadar huzursuzsun?

O ana kadar durumu eşine söyleyemeyen Salomon durumu anlatır.

- Parayı Mişon'a en geç üç gün içinde ödemek zorundayım ve malesef hiç param yok, ben ne yapacağım yandım...

Eşi; "Bunun için mi bir haftadır uyku uyumuyordun, düşündüğün şeye bak" diyerek, gecenin kör kandilinde pencereyi açar ve hemen karşıda uyuyan Mişon'ların duyabileceği kadar bağırır;

"Mişşşşooooon, Mişooooon, Salomon var ya... Sana olan borcunu ödeyemeyecek !!! "

" Haydi yat bey şimdi o düşünsün..."

Sayfa 232/1027 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •