Sayfa 624/637 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Sayın DUDU verdiğiniz link, dolar-hukumet-millet ilişkisini mizahi bir dille çok güzel özetlemiş bayıldım..Linki paylaştığınız için teşekkürler. Bir sonraki dönem sanırım delalet döneminden sonra "SEFALET" dönemi olacak.İnşallah olmaz..Sevgiler.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Siz de beni anlayın lütfen. Bu başlığın amacı balık tutmayı öğretmek, genç arkadaşlara yol göstermek. Tüm görüşlere saygılıyım, ancak görüşe dayanak oluşturan mantığı da sorguluyoruz ki, herkes kendi durumuna uyarlasın ve kendince en doğru yolu bulsun.

Mesela portföy tutarı çok azsa, fazla çeşitlendirmeye gerek olmayabilir. Bunu anlarım. Ama bunu da mutlaka belirtmek gerekir.

Ayrıca, şu anki hissenizi az çok tahmin edebiliyorum. Bende de olduğu için umarım beklediğiniz kadar başarılı bir performans gösterir.
    Mantığımı açıkladım....Gelecek 10 senede kaç tane "10 adet hisse" enflasyon üzeri getirecek? Bakalım geçen 10 senede kaç tane "10 adet hisse" enflasyon üzeri getiri sağlamış? Enflasyon üzeri getiri sağlayacak 1 adet hisse bulmak, enflasyon üzeri getiri sağlayacak 10 adet hisse bulmaktan 10 kere daha kolaydır...

Ne zaman böleriz?...şu zaman...Sizin portföy büyüklüğünüz topladığınız kağıdın işlem hacmi gereği istediğiniz zaman çıkmanıza elvermediği zaman...Yani pörtföy büyüklüğü/kağıdın işlem hacmi....Bu da kingsailor rasyosu....

Yok bunu yapmıyorda küçük portföyü bölüyorsan demek ki aldığın kağıtlardan emin değilsin....Emin olmadığın kağıdı da neden aldın diye sorarlar...

Bunlar hisse senetleri arası portföy bölümü tabiki.....işin içine dolar almak altın almak giriyorsa değişir....O zaman beklenti nedir? Agresif kazanmak mı? Yoksa mütevazi kazanç mı....

Benim hedefim çok büyük bir meblaya ulaşmak...O yüzden bu yönü deniyorum....Şimdilik büyük diyebilirz....Çok büyük olması için uğraşıyorum..Onun için kingsailor rasyosu elvermediği halde pozisyonumu tutuyorum....

Denebilir ki risk alıyorsun....Evden dışarı çıkmakla bile risk alıyoruz sonuçta.....Ama tek kağıtta pozisyon alarak, en düşük risk en yüksek getirinin şekillendiğine inanıyorum.....

Şimdi başka bi konu var....Anlatması biraz zor....Hayatta bir çok kişi aynı şeyi yapıyor....Herkes araba kullanıyor....herkes yemek yapıyor....herkes giyiniyor.....herkes konusuyor...herkes yatırım yapıyor....

Ama bazıları bu işlerde diğerlerine fark atıyor....İşte bazı kişiler bazı konularda doğuştan yetenekli....

Bunu neden söyledim....Hepimiz forum kullanıyoruz....Ben bi kişinin ilgilendiği kağıdı merak ettiğimde çok sorma ihtiyazcı duymuyorum....Sormaya gerek yok....Bunu öğrenmek çok basit....

3.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    ...

Benim hedefim çok büyük bir meblaya ulaşmak...O yüzden bu yönü deniyorum....

....
    Ok, konu anlaşılmıştır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by adanadr Yazıyı Oku
    Sayın DUDU verdiğiniz link, dolar-hukumet-millet ilişkisini mizahi bir dille çok güzel özetlemiş bayıldım..Linki paylaştığınız için teşekkürler. Bir sonraki dönem sanırım delalet döneminden sonra "SEFALET" dönemi olacak.İnşallah olmaz..Sevgiler.
    Ben de cok begendim.
    Sizin de begendiginize sevindim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ok, konu anlaşılmıştır.
    Anladığınızı sanmıyorum...Yazımdan montajlı bir alıntı yaparak farklı bir boyut kazandırmışsınız duruma...

Konu hakkında bir cevap niyetinde iseniz madde madde gitmeniz daha sağlıklı olur.....

Cımbızlama metodu size hiç yakışmıyor....

6.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Bolenlerin hali ortada.. Daha iki ay öncesine kadar söyle güzel böyle mükemmel kagitlar vardı.... Bende bolecek olsam bu dipsiz kuyu gibi düşen kagitlardan alacaktım muhtemelen... 6 senede geldiğim yolu 2 ayda geri dönecektim.....

Bu 3 kagida yatırm yaptığım dönemlerde borsada başka alacak kagit görmedim.... Görsem bolerdim..... O bahsedilen mükemmel kagitlar benim için hiç mükemmel olmadı...... Kagit seçme stratejim biraz değişik ve Allah vergisi bi sabra sahibim......

Kaldiki küçük portföylerin bölünmesinin bi anlamı yok.....

Şimdi hisseleri kendine göre değerle... Belirleyecegin 10 kağıttan en fazla ikisi önünüzeki 5 senede enflasyon üstü kazandiricaktir bu ülkede buna emin ol.... Kalan 8 kağıttan zarar yazacağın için totalde zararda olacaksın...

Bu portföy bölme hikayesi nerden geliyor söyleyeyim..... Su Amerikada milyarlarca dolar yöneten adamalrin yazdığı kitaplardan.... Adamının 100 milyar doları USA borsalarında yönettiği gibi biz bi kac binlirayi TR borsalarında yönetmeye calsiyuruz.....

Benim portfoyum yatırm yaptığın kağıdın 3-4 günlük işlem hacmine eşit.... Endişeli miyim? Hayır.. Gayet rahatım...

Bu seçim muhabbetleri başlamadan önce borsada beyendigim 3 kagit vardı... 3 u de bu periodda çok az zarar gördü.....

Hata borsada değil... Bizim stratijilermizde bence.... Doğru kağıdı bulabilmek bir zanaat....
    Muhtemelen hisse çeşitlendirme konusunda yazan kişiler borsadan zengin olmamışlardır hatta bir kısmının işlemi hiç olmamış bile olabilir. Piyasaların etkinliğiyle ilgili yüzlerce makale bulabilirsiniz bunlar bilimsel çalışmalardır arzu ederseniz konuya ilişkin en sağlam makaleleri gönderebilirim. Üç beş yılda kazanmış olmanız haklı olduğunuz anlamına gelmez. Söyleminiz kanseri bilmem ne otuyla tedavi ettim diyen amcadan öteye gitmiyor malesef. Üstüne basarak söylüyorum kazanmış olmanız haklı olduğunuz anlamına gelmez. Bu konuda da yüzlerce araştırma yapılmıştır. Bilimsel çalışmaları reddederek ben kazandım ben haklıyım diyemezsiniz. 200'le giderken kaza yapmamış olabilirsiniz, oldukça hızlı şekilde istediğiniz yere gitmiş olabilirsiniz ama bu yapılan işlemin yanlışlığını ortadan kaldırmaz.

Diğer taraftan, son dönemde borsanın halinin bir çok kişinin psikolojisini etkilediğini borsada kazanılamayacağı güdüsüne kapıldığını görüyorum. Hisselerin bir çoğunda açığa satış veya endeks short pozisyon imkanı varken değerlendirin o zaman bu fırsatları. Borsalarda hareketler hızlı ama madem gün sonunda kazanılmayacağı düşünülüyorsa bu yolu deneyin. Bir çok ky eleştirir ama açığa satış bence piyasanın sağlıklı işlemesi için faydalıdır. Hisse senedi yatırımına günlük bakmayanlar için. Bu iş eşyanın tabiatı gereği uzun vadeli olmalıdır yoksa bi ondan bi bundan çarpılıp durulur.

Bu ülkenin en varlıklı adamlarının şirketleri borsada. Bu kişiler yıllardır benzer pozisyonunu koruyorsa demek ki bu hisseler kazandırıyordur.. Abidik gubidik kağıtlar alınmadığı sürece borsa en iyi yatırım araçlarının başında geliyor. Risk yönetimi için gerekli diğer pozisyonları da ayarlamak şartıyla tabi ki. Bakıyorsunuz adam döviz kredi çekmiş yatırım yapmış ihracat yok, döviz fazlası yok hedge yok e bu adamın şirketinin hissesini de almayıver bi zahmet. Adamın kendine hayrı yok sana nasıl olsun.

Burada çok önceleri bir yazı yazmıştım. Tekrar koymakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Benim bu işe bakışım biraz şöyle cauti üstadın 1-0 yaklaşımına benzer.
    İktisatta kötü para iyi parayı kovar denilen bir kavram var detayını araştırıp bulabilirsiniz. Bunu borsaya uyarlarsak aslında insanların bir çoğu iyi bir şeyi paylaşmak istemezler. Şahsen iyi bir şirketim olsa işlerim güzel olsa ortak falan istemem hele ki işi yine ben yürütmeye devam edeceksem o sadece para koyacaksa hiç istemem ama işlerim kötüyse seve seve kabul ederim. Dolayısıyla şirketlerin hepsine şüpheyle yaklaşırım ve hepsi aslında 0 durumundadır. Sonra detayına bakarım bu şirket neden halka açık. Misal brisa halka açıklık oranı düşük ve iki büyük ortak tarafından yönetiliyor. Yabancı ortağın yerine kendinizi koyun yurtdışında bir ortakla iş yapıyorsanız şeffaflık sizin için önemli olur veya yabancı kaynak ihtiyacınız varsa şeffaflık sizin için önemli olur. Bunu sağlamanın en güvenilir yöntemi de halka açık olmaktır. Bilinilirlik, gündem oluşturma gibi amaçlarla birlikte halka açık olma ile satış arasında pozitif ilişki bulan çalışmalar var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde yani gerekçeyi anladığımızda bir şirketin halka açılarak hakim ortağın elde edeceği faydalar elindeki iyi parayı (örneğimizde iyi şirket) paylaşmaya değiyorsa ve bu gerekçe benim de faydama ise ortak olmaya değer olarak nitelendiriyorum (diğer kriterleri de sağladığı takdirde tabiki). Eğer ki bu kriterler yalnızca patronun lehine bizim aleyhimize olacaksa o şirket benim için bir hiçtir ve malesef bunlar borsamızda çoğunluktadır. Dolayısıyla borsamızda malesef kötü para iyi parayı kovar prensibi bir çok şirket için geçerlidir.

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Çok alınganmışsınız üzüldüm...

Bir defa sen dedim onda da özür diledim, haklıydınız o konu da

Onun dışında tatlı atışmalarımız oldu, ben sizin anlayışı kıt, okuduğunu anlama özürlü demenize hiç alınmadım alınmam da

Allah daha uzun sağlıklı ömür versin, yaşı benim yaşımın 2katından fazla olup borsa da "oynayan" birine zaman ve para kaybetmemesi için seçenekler sundum,

Kağıt yükselsin diye patronun eline bakması, 25yıldır krizleri fırsata tam çevirememiş birisinin gelecek kriz için gün ay yıl bazlı tahmin yapması zoruma gitti, yardımcı olmak istedim....

Ligler bitti evet ama Dünya kupası henüz başlamadı

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Cidden o kadar yaşınız genç mi.O zaman bu diyalogu uzatmayalım.Sizin gene de yapmış olduğunuz kinayeyi anladım.Krizleri fırsata çevirememiş biri falan diye yazdınız ya, o yüzden kısa bir cevap yazmam gerekti şimdi.İnsanın parası ile övünmesi hoş değildir.Sonra başka şeyler düşünür insanlar.Elimdeki lot sayısını ve nihai lot hedefimi ilerde burada yazacağım.Sattığım gün kaç lotum var kaç lot sattım yazacağım.Siz güneşin piyasadaki lot sayısını bu arada öğrenin sonra ben size koç lot sattım, sattığım zaman burda yazarım.Daha fazla yazmam ayıptır, kendi hayat görüşüme göre.Biraz daha saygılı olmanızı tavsiye ederim tanımadığınız insanlara karşı.Bu mesajınız bile dalga geçer bir mesaj ne diyeyim şimdiki gençler böyle.Ama benim hesabıma göre sizin bir yılda yaptığınız yatırımı ben ara kademe alımı olarak sık sık yapıyorum.Şimdi kimse bana kızmasın bu çocuk bunu haketti ))))))))))))

8. Özellikle de son dönemde Amerikan borsalarının durumu ve dolar kuru yabancı borsalar konusunda bir cazibe oluşturmuşa benziyor. Doğanın temel kanunlarından birisi de ortalamaya dönüştür. Her zaman olmasa da çoğunlukla tutar kendi hayatınızda da borsada da görmüşsünüzdür. Basketbolda eli sıcak diye bir kavram vardır çoğunluk ne olduğunu biliyor. Bu konuda yapılan çalışmalarda eli sıcak denilen oyuncuların daha sonraki atışlarına bakıldığında genelde kendi ortalamalarında hatta daha aşağıda olduğu bulunmuştur. Çünkü ortalamaya dönülmüştür. Elbette ki ortalamadan ne kadar sapılacağı kestirilemez ama genellikle ortalamaya geri dönülüyor. Dolar kazançlarına (reel bakılması şartıyla nominal anlamda enflasyon farkı dolayısıyla dolar yüksek ihtimalle artmaya devam edecektir), yabancı borsa kazançlarına daha dikkatli yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum.

Sayfa 624/637 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •